сайта Booking.com

• 105 062
  • 752
  •   1
Отговори
# 345

Опитах се да обясня, че крадците на карти не идват в хотела, а букинг пари не връща , с което автоматично отпада ползването на крадени карти. Можеш с твоя карта да резервираш на друг, това не е проблем.
Кой ти каза, че не идват? Към един такъв сме подали жалба от 6 месеца (добре, че го арестуваха по друго обвинение), а имам и два-три случая, когато като им поискаш картата заминават и не се връщат, а уж са си платили..

По какво си разбрала, че е с крадена карта?

# 346
  • Варна

Опитах се да обясня, че крадците на карти не идват в хотела, а букинг пари не връща , с което автоматично отпада ползването на крадени карти. Можеш с твоя карта да резервираш на друг, това не е проблем.
Кой ти каза, че не идват? Към един такъв сме подали жалба от 6 месеца (добре, че го арестуваха по друго обвинение), а имам и два-три случая, когато като им поискаш картата заминават и не се връщат, а уж са си платили..

На момента не се разбира. Идват с предплатена резервация и когато поискаш да видиш картата, заминават без да се настанят. Ако всичко е наред не биха го направили. Понякога след месеци пристигат оспорвания на тези суми и ги връщаме на истинските притежатели на картата, но понякога така и никой не оспорва. ooooh!

# 347

На момента не се разбира. Идват с предплатена резервация и когато поискаш да видиш картата, заминават без да се настанят. Ако всичко е наред не биха го направили. Понякога след месеци пристигат оспорвания на тези суми и ги връщаме на истинските притежатели на картата, но понякога така и никой не оспорва. ooooh!

Не ми се е случвало, но на предплатена резервация не сме искали да ВИДИМ картата. Предварително се плаща или по банка, или ги караме да подпишат документ, че са съгласни да се тегли и са титуляри. Иначе от горе описаните имейли по 5 на ден се получаваха преди.

# 348
  • Варна
Не ми се е случвало, но на предплатена резервация не сме искали да ВИДИМ картата. Предварително се плаща или по банка, или ги караме да подпишат документ, че са съгласни да се тегли и са титуляри. Иначе от горе описаните имейли по 5 на ден се получаваха преди.

Нали говорим за предплатени резервации през Букинг?
Винаги има чешити, които не искат да дават данни от кр. карта, но масово разплащанията са картови.

П.П. Не сте искали да видите карта, защото не сте изгорели. Ако ви се случи един-два пъти, тогава вече сигурно ще започнете да искате.

Последна редакция: чт, 20 апр 2017, 14:02 от Хексе

# 349
На мен ми поискаха картата,с която съм правила резервация, в Будапеща миналата година. Резервацията не беше предплатена, само гарантирана с картата. Пишеше си ги в условията на резервацията. Това за първи път ми се случва. Относно Genius отстъпката, която бяхте коментирали по-горе, тя важи само за някои хотели.

# 350
Хексе, какво сте си патили? Депозити вземаме за големи резервации било през букинг, било не. Най-вече букинга си позволява да не идва, а резервацията сме длъжни да пазим.

# 351
  • Варна
Хексе, какво сте си патили? Депозити вземаме за големи резервации било през букинг, било не. Най-вече букинга си позволява да не идва, а резервацията сме длъжни да пазим.
Не ми се щеше да навлизам в подробности, но..
Скрит текст:
Имахме случай преди 6 мес., NR резервация за 5 дни, при настаняване картата не е поискана. Гостите се измъкват тайно на 4-ия ден, вземайки чаршафите и оставяйки около 400 лв сметка към хотела. При опит да изтеглим сумата от картата изписва, че е открадната, нещо, което не е било изписвано, когато сме теглили сумата за нощувките. Т.е. сумата , която сме изтеглили ще бъде оспорена.
Изниква в един момент въпроса кой е виновен и кой ще плаща. Според теб кой?

# 352
Не ми се щеше да навлизам в подробности, но..
Скрит текст:
Имахме случай преди 6 мес., NR резервация за 5 дни, при настаняване картата не е поискана. Гостите се измъкват тайно на 4-ия ден, вземайки чаршафите и оставяйки около 400 лв сметка към хотела. При опит да изтеглим сумата от картата изписва, че е открадната, нещо, което не е било изписвано, когато сме теглили сумата за нощувките. Т.е. сумата , която сме изтеглили ще бъде оспорена.
Изниква в един момент въпроса кой е виновен и кой ще плаща. Според теб кой?
Колеги сме, инфото ми е полезно. Имай предвид, че сами може да са си я обявили за открадната. ✌

# 353
  • Варна
Колеги сме, инфото ми е полезно. Имай предвид, че сами може да са си я обявили за открадната. ✌

Може, но случаят не беше такъв. След около месец ги заловиха в друг град по друго обвинение, но пак свързано с финансови измами. Били с 18 лв в джоба и с амнезия.  Laughing
Подадохме жалба, но имаше голяма вероятност да си спестим главоболията, просто ако им бяхме поискали картата при настаняване. Съществува разбира се възможността да са я фалшифицирали перфектно, ама надали.

# 354
Ами харчили са докато са ги блокирали, после са се измъкнали. Лоша работа. Благодаря за споделянето.

# 355
По темата за плащанията, обработвани от букинг, ето на какъв хотел попаднах днес:

Cash only
Booking.com takes your payment on behalf of the property for this stay, but make sure you have cash for any extras once you get there.

Но продължавам от опита си да твърдя, че това продължава да е изключителна рядкост и повечето плащания се обработват от хотелите и на тяхна отговорност.

# 356
По темата за плащанията, обработвани от букинг, ето на какъв хотел попаднах днес:

Cash only
Booking.com takes your payment on behalf of the property for this stay, but make sure you have cash for any extras once you get there.

Но продължавам от опита си да твърдя, че това продължава да е изключителна рядкост и повечето плащания се обработват от хотелите и на тяхна отговорност.

Е точно същото беше и на моята резервация. На едното място пишеше само кеш. Но резервацията като първоначални условия беше с безплатна отмяна до 7 дни, след което се дължи цялата сума. Като не беше упоменато как ще се дръпнат тези пари (или само ще ги блокират, а на място ще ги платя кеш). И сега когато дойде време да изтича срока за безплатна отмяна бяха пробвали да си изтеглят парите, а не да ги блокират. Оказа се, че не са достатъчни като наличност по картата и трябваше да сменям карта. Имах проблем и със смяната. Та се наложи да изяснявам с хотела коя карта виждат в системата. Преди съм имала подобни проблеми и когато съм говорела с хотелите по този въпрос винаги са имали достъп до данните от кредитната ми карта. Сега хотелиера каза, че ВЕЧЕ не може да вижда коя е картата и, че на него парите му ги превежда Букинг, а не ги тегли той самия. Дали важи за всички начини за резервация, или важи само за резервации, които са с условие за предплащане не знам. Но разбирам, че има съществена промяна и, че  какъв ни е опита до момента няма значение.

# 357
Било промо букинг да тегли, за сега е само с някои хотели. Предполагам е само за нонрефъндъбъл резервациите.

# 358
  • Пловдив
Преди време бях питала за същото. Почти всички хотели в региона, които гледах, бяха с оперирано от букинг плащане. Аз резервирах с такова условие в Италия, но още не е дошло времето да ми дръпнат парите (безплатната канселация е до 30 дни преди датата на настаняване). Или се въвежда пробно регионално, или пак регионално, но по други причини (примерно много оплаквания на клиенти/хотели във връзка с разплащанията).

# 359
Букинг постоянно го променят с цел оптимизация, накрая го направиха толкова объркващ. Клиента все нещо не е разбрал, но и не е обяснено кратко, точно и ясно. Ако ползващите го по-дълго време се оправят, то ползващите го за първи път често нещо са объркали. А обясни на някой за първи път ползващ букинг, как са му изтеглили пари по резервация и няма право да анулира. Често се бъркат тарифите, от невнимание, недочитане, недоразбиране.

Общи условия

Активация на акаунт