Цялата юлска дружина се моли да расте силна и здрава малката Екатерина

• 31 324
  • 733
  •   1
Отговори
# 420
  • Телиш/Плевен
bee_di, и тук да пожелая на ТМ да е жив и здрав и дълги години да сте щастливи заедно! newsm59

# 421
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
mini_moni, вярвам, че ще го напиша от името на цялата "Февруарска дружина" - Да е здрава Екатерина!!! Да качва грамчета бързо и да минат скоростно 2-3 месеца, за да се гушкате всички заедно у дома  Hug

# 422
Добро утро мили мами!

Браво на Екатерина! Чудесно е че е такава стабиляга Simple Smile Вече съм абсолютно сигурна че ще е най - голямата бандитка от цялата група  Mr. Green много ви гуша и наистина си мисля за вас постоянно, Мони. Още ли сте в Селена или се преместихте?

Аз нещо пуснах сополите и гърлото леко ме прецъква, после ще ходя да си взема някви хомеоатични истории за настинка че да не зема да се разболея само това ми липсва. Цяла зима с всичките тея грипове и болни хора покрай мен не закачих - сега ли да се тръшна  Close  аз вече май спирам с покупките на дрехи че станаха бая и различни размери и родата и приятели като наподарят и познайте Wink ама мерак ми беше знаете. Купих и термос от Mothercare също и на Avent  термометъра за стая и вода, който е като цвете Simple Smile

# 423
Mini_moni браво на нашето талисманче Екатерина, стискам палци да е все така борбена и изпълнена с жажда за живот.  Hug Hug Hug Hug Hug Praynig

bee_di да ти е жив и здрав рожденника.
Avencis честито за покупките.

Аз да ви се похваля от днес вече съм в 7 (календарен) месец. Другата седмица съм на ЖК да видим колко сме пораснали и дали всичко е наред. Теста за наличие на антитела е отрицателен и изследванията също са ок. Като изключим леко понижения хемоглобин, но това е нормално. За сега не пия нищо. Само където днес сутринта като се претеглих и  Rolling Eyes вече съм +10 кг., а си бях поставила за цел този път да не са повече от 15 - 16 кг. до края, но каквото такова важното е всичко с бебо да е наред.

# 424
Здравейте!Влизам набързо да ви кажа,че нашето малко геройче се бори повече и от мъж,много й се живее....всеки ден е малка победа.Опитват се да я захранят,дадоха ми да я пипна по крачето,да й дам сили....засега всичко върви в добра посока...но все още ( пък и дълго време занапред) положението е критично и няма нищо сигурно....Ние тичаме по болници да питаме и разпитваме и така ....Ще пиша пак скоро.Вие се пазете  Hug
Пивал и при мен в Селената ,мъжа ми стоеше по цял ден в стаята,но пък бях сама.Никой не му е попречил да влиза...

mini_moni,

място за съмнения не оставяй ! детето се бори, вярвай и` на душката миличка, ще бъде здрава и красива госпожица ! дайте и` време.
мислих си, вие сега мнг пътувате и имате доста разходи, ако имате нужда от каквато и да е помощ, казвай, ще помогнем, много сме и няма да ви оставим  !

Flowers Four Leaf Clover

# 425
Здравейте мамчета!
Искам да споделя с вас тревогите си....вчера бях на частната консултация,където ми бяха пуснали кръв за токсоплазмоза....Още като видях аг-то как гледа изследването ми стана ясно че нещо не наред... Cry  Жената доста се притесни, но не искаше и мен да притеснява, само ми каза че резултатите ми са междинни, т.е. под 6 били отрицателни, от 6 до 8 междинни, а от 8 нагоре положителни...а моите са 6,8....Каза че трябва пак да повторим изследванията, като добавим още едно изследване към тях...Предупреди ме само че токсоплазмозата е много опасна за бременни жени и по-точно за бебо....Четох в нета за токсоплазмозата и направо ми се изправиха косите....От вчера не мога да се успокоя, снощи цяла нощ не съм спала...
Според аг-то това е много важно изследване,което е трябвало да се направи още с установяване на бременността,но на мен никой не ми каза...(аз сега започнах да ходя и на частно)...
Ние нямаме животно в къщи, но свекърва ми имат куче , а бабата на ММ доскоро имаха котка...но всички живеем в един блок и често се храним в техните жилища...

Моля ако някой е запознат или знае нещо по въпроса да пише, много съм притеснена, не мога да си намеря място, най-вече защото аг-то каза че не е виждала такива резултати от 15 години...
Който има желание, може да се помоли за мен, в понеделник трябва да ми излязат резултатите...

# 426
Здравейте мамчета!
Искам да споделя с вас тревогите си....вчера бях на частната консултация,където ми бяха пуснали кръв за токсоплазмоза....Още като видях аг-то как гледа изследването ми стана ясно че нещо не наред... Cry  Жената доста се притесни, но не искаше и мен да притеснява, само ми каза че резултатите ми са междинни, т.е. под 6 били отрицателни, от 6 до 8 междинни, а от 8 нагоре положителни...а моите са 6,8....Каза че трябва пак да повторим изследванията, като добавим още едно изследване към тях...Предупреди ме само че токсоплазмозата е много опасна за бременни жени и по-точно за бебо....Четох в нета за токсоплазмозата и направо ми се изправиха косите....От вчера не мога да се успокоя, снощи цяла нощ не съм спала...
Според аг-то това е много важно изследване,което е трябвало да се направи още с установяване на бременността,но на мен никой не ми каза...(аз сега започнах да ходя и на частно)...
Ние нямаме животно в къщи, но свекърва ми имат куче , а бабата на ММ доскоро имаха котка...но всички живеем в един блок и често се храним в техните жилища...

Моля ако някой е запознат или знае нещо по въпроса да пише, много съм притеснена, не мога да си намеря място, най-вече защото аг-то каза че не е виждала такива резултати от 15 години...
Който има желание, може да се помоли за мен, в понеделник трябва да ми излязат резултатите...

в повечето случаи няма нищо,изчетох доста неща а и да има изписват антибиотик и пак няма проблем не се тревожи

# 427
Здравейте мамчета!

Не се шашкай преди да сте повторили изследването. Когато резултата ти е положителен това означава че някога си имала допир с тоя вирус, но не е сигурно че е активен в момента. т.е. наличие на антитела. затова ти пускат и друго изследване което да останови в момента дали е активно. Споко за сега  Peace

# 428
Това за токсоплазмозата не ми стана ясно. По принцип ако някога си изкарала токсоплазмоза е по-добре от колкото никога. Опасно е да се заразиш докато си бременна а не да я имаш от преди това. Иначе стискам палци всичко да е ок. Не е задължително да си я прихванала от животно, даже е по- вероятно да я прихванеш от не добре измити зеленчуци, особено такива, които растат близо или под почвата като марули, репи, картофи и пр. Токсоплазмозата живее в почвата и ако животните ти имат свободен достъп до вън, би могло евентуално да го донесат в къщи. Аз не мога да разбера защо са набедили горките котки за приносители, като повечето от тях са домашни и не си показват носа навън, кучетата са по- опасни.

# 429
  • Телиш/Плевен
Nina_88, успокой се, сигурна съм, че всичко ще е наред. Дори да си заразена, доколкото знам, се взимат мерки и нещата са поправими.  Peace
Относно кучетата и котките - напълно съм съгласна с поста на sweetpie. Много по-често хората се заразяват от недобре измити плодове и зеленчуци, отколкото от котки. Аз затова избягвам ресторантите, работила съм в такива заведения и знам колко се "държи" на хигиена и т.н.  ooooh! Все се надявам, че не навсякъде е така, де, но няма гаранции и ми е по-спокойно като не посещавам такива места. А имам и позната с алергия към котки, която се разболя от токсоплазмоза без да е доближавала котка през живота си. Така че наистина не бива човек да бърза с изводите, че може само от котка да се зарази. Реално опасностите са си около нас, просто са скрити и когато човек не е достатъчно информиран, вярва на какво ли не и се поражда паника...

# 430
mini_moni : Много се радвам за добрите новини и очакваме само такива и за напред. Вярвам, че малката Екатерина е много силна и борбена и всичко ще бъде наред! Всички сме с вас, та и момичетата от съседните теми! Голямо гуш  Hug

Nina_88: И аз съм на мнението на другите. Не се шашкай предварително. Важното е в момента да не си се заразила,а токсоплазмозата може вече да си я карала. Нищо не се знае, изчакай новите резултати и мисли позитивно ! Най-вероятно си я карала в някакво минало. Вероятно повечето от нас сме я карали преди.

bee_di: Да ти е жив и здрав ММ и много да се обичате и радвате един на друг  Hug

Mrs Raven : Това с посещението е много успокояващо. Като гледам колко са ни близки термините като нищо ще се озовем по едно и също време в ТК  Mr. Green

# 431
Nina_88 резултата ти е граничен, което само по себе си нищо не значи. След повторението ще се види, макар спорен мен да си я карала вече защото титъра ти е близо до долната граница. Лекаря ти обаче е реагирал грешно и на мен ми намирисва на лекарска некомпетентност. Изказването "не съм виждал такива резултати " само ме кара да си затвърждавам мнението. Но дори да предположим, че сега си се заразила, което почти не ми се вярва-момичетата са ти казали-изписват ти антибиотик и без време убиваш гадината. И въобще не се шашкай, чу ли  Hug

# 432
тия гинеколози кога ще се научат да пускат ИгГ и ИгМ заедно, какво хвърлят боб по това ИгГ и стряскат жените само, все едно че те от джоба си ги плащат  #2gunfire

# 433
Да момичета, знам че не е само от животни, а и от недобре измити плодове, зеленчуци и колбаси, които не са преминали термична обработка...не го написах тук за да не шашкам излишно и други мами...Още от началото на бременността мия добре всеки плод и зеленчук и не съм хапвала месо, което не е минало термична обработка....
IgM e настояща инфекция, а Ig G е минала инфекция... не знам моите стойности за кое точно са били, нямах възможност да видя изследването...но ме притеснява че ако резултата е бил за изкарана инфекция, аг-то нямаше да реагира така...Сега пуснахме изследване за IgA...

Благодаря ви!!!!  Hug Hug Hug Hug Hug

# 434
Само да добавя че ми изписаха biozin mama 2x1 и аз си пия supple maman по едно на ден...

Общи условия

Активация на акаунт