Бременни мами 2014 от Пловдив има ли?

• 45 247
  • 475
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря за пожеланието, mirinda m! Simple Smile

Както е писала DanyV за кръвен тест не е необходимо да не си яла. Само при даване на урина се ходи на гладно. Ти къде ще си правиш скрининга?

aniii_b, избрала съм Хирургиите по няколко причини. Първо, почти всички мами около мен са раждали там и са доволни, имам информация от първа ръка и актуална. Разбира се, че в частна клиника е далеч по-комфортно, но това, което ме спира е липсата на отделение по неонатология. Не бих могла да знам как ще протече раждането ми... Познавам хора, които могат да си позволят частна болница, но избират Хирургиите, чела съм и различни истории в нета. Там насърчават естественото раждане, не бързат да ти дадат медикаменти и упойки, за да родиш по-бързо, което за тях е по-лесно. Също така имам събрани впечатления за лекарите там. Все добри. Единият ни е познат – надявам се това да ми помогне, до колкото е възможно.

Смятам, че всички лекари са добри там и дори да платиш за екип няма гаранция, че ще има време за него. Освен това не само лекарят е важен при раждането, а и акушерката (и анестезиолога, ако сте избрали да раждате с упойка). За отношението... това много зависи. Аз лежах в едно от отделенията в АГ клиниката там за задържане и съм доволна от отношението.

Не се плаща нищо за раждане там. Има само потребителска такса, която се плаща при изписване. Не съм сигурна, ако искаш анестезиолог. Наистина можеш да питаш д-р Леви. Стаите са обновени, единствено храната е зле.

Бебетата са при майките в стаята им. Не са отделно. Само ги взимат да ги къпят. Е, наистина малко те оставят сама да се оправяш с бебето си, докато в частните болници получаваш повече внимание и грижи.

В края на сметка това е труден и личен избор. Simple Smile

# 136
А относно покупките - в Айко има големи намаления: http://www.aiko-bg.com/

# 137
Благодаря ти за отговора. Най-вероятно ще раждам там, защото както казваш в Торакс нямат неонатология,а и да си кажа честно 700 лв. не са ми излишни. Нито съм първата, нито последната, която ражда в държавна клиника. Колкото до отношението...според мен навсякъде я карат по симпатия. Какво пък токова. Важното е всичко с бебето и смен да е наред.

Ще ми се да отида на отворените врати, но сама не ми се ходи, че като се знам каква съм пъзла...най-много да припадна Simple Smile. Сега се опитвам да навия приятелка да дойде с мен за кураж  Joy

# 138
Кога има "Отворени врати"?

# 139
 Мисля че всяка втора и четвърта седмица от месеца, но като дни не знам. Чакам да излезе новия брой на сп. 9 Месеца, там ги пише, ако те интересува, ще те информирам когато разбера.

# 140
Ако искаш може да отидем заедно.

# 141
 С удоволствие. Като разбера датите и ще ти пиша  Wink. Много ще се радвам да се запозная с бременна мама от Пловдив.  Hug

# 142
И аз. Simple Smile А къде са другите момичета от групата? Как сте? Как вървят вашите бременности?

# 143
И аз. Simple Smile А къде са другите момичета от групата? Как сте? Как вървят вашите бременности?
Тук сме Wink, ама май повече сме активни по темите с термините ни Blush
Ще чакам да споделите как е минало посещението в дните на отворени врати - интересно ми е какво се случва, но си мисля, че още ми е рано да ходя (в 21 г.с. съм вмомента)  Peace

# 144
 Абее, то и на мен ми е малко раничко, но по-добре да знам за какво става, отколкото да си представям някакви неща  Joy

# 145
На мен ми е още по-рано, така че и аз искам да разбера какво сте видели. Ако може да споделите после. Simple Smile
Crave, аз също съм при д-р Петрова и съм много доволна. Още преди да забременея си ходех при нея и си знаех, че някой ден тя ще ме следи. И аз ще правя БХС и ФМ, тя ми препоръча също ВМИ и на 7 юли ще ходя. Само не си спомням каза ли ми да ида гладна и жадна... часа ми е от 10:30. Ти беше ли приела храна или вода преди да идеш?

# 146
БХС е кръвен тест и не е необходимо да не си яла или пила. Предполагам, че твоя е ранен БХС? Струва 60 лв. (късният е по-скъп) Ще ти дадат едно талонче с телефон, на който да се обадиш да провериш дали ти е готов резултата. Отнема около седмица. После трябва да отидеш да си вземеш резултата и да го "коментирате". Аз лично им звънях няколко пъти и докато ги чакам си научих резултата от сайта на Националната генетична лаборатория (там се прави това изследване). Ето линк: http://ngl1.infoart-bg.net/cgi-bin/WebAccess/AssyChk Избираш алтернативна идентификация.

Като отидох да си взема резултата получих един пакет с рекламни материали и продукти. Изненадах се приятно. Дано и ти да получиш. Има една много полезна книжка.

За ФМ къде ще ходиш? Д-р Петрова винаги препоръчва д-р Троянчев.

# 147
БХС е кръвен тест и не е необходимо да не си яла или пила. Предполагам, че твоя е ранен БХС? Струва 60 лв. (късният е по-скъп) Ще ти дадат едно талонче с телефон, на който да се обадиш да провериш дали ти е готов резултата. Отнема около седмица. После трябва да отидеш да си вземеш резултата и да го "коментирате". Аз лично им звънях няколко пъти и докато ги чакам си научих резултата от сайта на Националната генетична лаборатория (там се прави това изследване). Ето линк: http://ngl1.infoart-bg.net/cgi-bin/WebAccess/AssyChk Избираш алтернативна идентификация.

Като отидох да си взема резултата получих един пакет с рекламни материали и продукти. Изненадах се приятно. Дано и ти да получиш. Има една много полезна книжка.

За ФМ къде ще ходиш? Д-р Петрова винаги препоръчва д-р Троянчев.
Да, на ранен БХС съм, но тя ми каза, че ако са много добри резултатите, няма смисъл от късния... или това беше за ФМ  newsm78 Не знам, не съм много наясно още с тези неща.
А какво ти дадоха като подаръчета, че ми стана интересно  Simple Smile
А относно ФМ, тя каза "Ще си играем тука 15 мин. на ехографа", т.е. при нея ще си е така го разбрах.

# 148
Да, БХС не се повтаря, ако резултатът е ОК. Но дори и да има нещо не се шашкай, защото това е само прогноза, която се прави от компютър, а не диагноза. Поне аз се бях настроила така. На кумата ми й бяха изкарали акъла, а се оказа, че всичко е наред...

Ами, комплекта включваше прах за пране Тео Бебе, Судокрем за подсичане за бебета, рекламни материали и тази книжка, за която споменах с информация за бременността и раждането. От там видях козметика за бременни и се подсетих, че е хубаво да си мажа корема и други части против стрии. Сега ползвам олио за еластичност на Матерна и лосион против стрии на Percutalfa.

А за ФМ - да, може и при нея. Тя ще попълни една бланка, с която отиваш за БХС. Simple Smile

Последна редакция: чт, 26 юни 2014, 15:04 от Crave

# 149
Аха, мерси много за информацията.
Аз против стрии ползвам на Мустела едно олио, но е малко мазничко + на бедрата виждам едва доловими миниатюрни стрии... пък се мажа и там (може да е от нередовното мазане  Embarassed пише, че трябва всяка сутрин и вечер, но все забравям, като ми свърши ще си купя нещо, което да не се налага да се мажа 2 пъти на ден). Може би наистина е до кожа, но по-добре да си се мажем, че знае ли се. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт