Както е писала DanyV за кръвен тест не е необходимо да не си яла. Само при даване на урина се ходи на гладно. Ти къде ще си правиш скрининга?
aniii_b, избрала съм Хирургиите по няколко причини. Първо, почти всички мами около мен са раждали там и са доволни, имам информация от първа ръка и актуална. Разбира се, че в частна клиника е далеч по-комфортно, но това, което ме спира е липсата на отделение по неонатология. Не бих могла да знам как ще протече раждането ми... Познавам хора, които могат да си позволят частна болница, но избират Хирургиите, чела съм и различни истории в нета. Там насърчават естественото раждане, не бързат да ти дадат медикаменти и упойки, за да родиш по-бързо, което за тях е по-лесно. Също така имам събрани впечатления за лекарите там. Все добри. Единият ни е познат – надявам се това да ми помогне, до колкото е възможно.
Смятам, че всички лекари са добри там и дори да платиш за екип няма гаранция, че ще има време за него. Освен това не само лекарят е важен при раждането, а и акушерката (и анестезиолога, ако сте избрали да раждате с упойка). За отношението... това много зависи. Аз лежах в едно от отделенията в АГ клиниката там за задържане и съм доволна от отношението.
Не се плаща нищо за раждане там. Има само потребителска такса, която се плаща при изписване. Не съм сигурна, ако искаш анестезиолог. Наистина можеш да питаш д-р Леви. Стаите са обновени, единствено храната е зле.
Бебетата са при майките в стаята им. Не са отделно. Само ги взимат да ги къпят. Е, наистина малко те оставят сама да се оправяш с бебето си, докато в частните болници получаваш повече внимание и грижи.
В края на сметка това е труден и личен избор.

. Много ще се радвам да се запозная с бременна мама от Пловдив.

Не знам, не съм много наясно още с тези неща.