Подарък за абитуриент

• 16 185
  • 98
  •   1
Отговори
# 45
Ние ако мислехме от наша гледна точка щяхме да включим и тенджери и тигани, миксери или спа процедури  Laughing -  разбира се, че мислим от гледна точка на момчето и възрастта му  ooooh! аз от моя бал въобще не помня кой какви пари ми е дал или да съм си купила нещо конкретно после с тези пари, обаче за CD/радиото (което още пазя и използвам) и една червено-черна блузка като подарък, още много време ще си спомням ...

# 46
  • BG

Най - добрия подарък са парите.

Аз дори не виждам смисъл, да се подаряват цветя на майката.

Безсмислено ми се вижда събирането на някви лелки и стринки.

Начи ко викаш? Да дойдат да фЪрлАт кинтите и после - кой от къде, по живо, по здраво, а?
Евала! Добре че не съм отгледала дете като теб!  ooooh!

# 47
Benisima,  Peace
Какъв е смисъла да се носят цветя за майката   #Crazy

# 48
Ами за бащата нещо няма ли, като има за майката? Не може все майката да обира каймака и уважението, пък бащата - кучета го яли.
Аз за моя бал получих телефон, ДВД, скъп часовник и сребърни бижута. Нямаше поканени много хора - семейството, леля, баба и дядо.
На момчето можете да поднесете пари или някакъв подарък със символика - компас, фигурка на бухалче или кораб - неща, които символизират мъдрост или носят попътен вятър в живота един вид. Аз лично бих избрала точно това - компас, бухалче и един плик с пари - всичко в кутия, като пликът е на дъното, а подаръчетата са с бележка с какво пожелание ги давам.
Не виждам лошо в пътната чанта/куфара като идея, но аз самата (а и повечето жени) съм луда на тема чанти. Бих си купувала куфар всеки месец, ако имах какво да ги правя. Имайте предвид, че той е момче, много е вероятно никак да не се въодушеви от такъв подарък, както би се въодушевила една жена.

# 49

Начи ко викаш? Да дойдат да фЪрлАт кинтите и после - кой от къде, по живо, по здраво, а?
Евала! Добре че не съм отгледала дете като теб!  ooooh!

Балът е за да празнува детето с приятелите, съучениците и учителите. Най - често се събират в двора на училището, където идват най - близките роднини също и си дават подаръци/букети/пари. След това децата отиват в хотели, ресторанти, дискотеки, да се забавляват.
Възрастните най - често отиват у дома на абитуриента или на ресторант.
Кое от това не разбираш?
Мое лично мнение е, че не е необходимо събиране на цялата рода до 9-то коляно и сумати познати. Нормално за мен е, да се съберат родителите, бабите, най - близките роднини и най - най близките приятели. Да се почерпят и пият по едно, две за здраве.
Мисълта за събиране тип сватба, за мен не е удачна.
Та дори за сватба не обичам големите събирания 100-200 души. Една сватба 30-40 човека, че и по - малко за мен е идеална.
Аз лично не общувам с петите ми братовчеди, например, дори не ги знам как се казват.

И за парите, да така смятам.
И не за себе си, а за един 18 годишен младеж, който няма, да се радва на разните му там подаръци. Изключвам нещо, което наистина желае.

# 50
На майката се носят цветя просто защото доброто възпитание го изисква Laughing Дори и да не е тя поводът за събирането, на домакинята винаги се подарява букет. Етикет му се вика.

# 51
Идеята с компаса и бухалчето ми допада, още утре ще потърся такива фигурки, които да "прикача" към плика с паричките... Hug Благодаря за идеята

Това с куфара също е добра идея, но пак ще се притеснявам дали сме избрали хубав куфар, дали точно този ще му хареса и така....

Всъщност сме канени на ресторант в 19.30ч., тоест след изпращането на младежа.

Понеже сме с малко дете - на 3 години, на мен лично по-удачно и по-удобно ми се вижда да го изпратим на площада, да се снимаме там и там да му връчим подаръка, пък после дали ще отидем в ресторанта и колко ще стоим-зависи от нашия калпазанин Mr. Green /предполагам, че ще му е скучно и няма да стои на едно място дълго, но поне половин час дано ми отпусне... Mr. Green/

# 52
Много харесвам и дигитална фото рамка за снимки като подарък - защото след бала ще има много снимки и спомени, с които няма да бърза да се раздели и ще е хубаво да си ги вижда всеки ден ...

Забравих, и това ми е любима идея също...то понеже аз отдавна си мечтая за фоторамка Mr. Green

Но пък за момче, може да не се накефи , както аз бих се накефила примерно...

Изобщо, всичко, различно от пари, крие риск да не се хареса и аз по принцип съм си притеснителна, и все ще се притеснявам дали ще го хареса и така... ooooh!
Затова съм решила паричките да изберем....плюс компасчето Heart Eyes

# 53
  • BG

Евала! Добре че не съм отгледала дете като теб!  ooooh!

Балът е за да празнува детето с приятелите, съучениците и учителите. Най - често се събират в двора на училището, където идват най - близките роднини също и си дават подаръци/букети/пари. След това децата отиват в хотели, ресторанти, дискотеки, да се забавляват.
Възрастните най - често отиват у дома на абитуриента или на ресторант.
Кое от това не разбираш?
Мое лично мнение е, че не е необходимо събиране на цялата рода до 9-то коляно и сумати познати. Нормално за мен е, да се съберат родителите, бабите, най - близките роднини и най - най близките приятели. Да се почерпят и пият по едно, две за здраве.
Мисълта за събиране тип сватба, за мен не е удачна.
Та дори за сватба не обичам големите събирания 100-200 души. Една сватба 30-40 човека, че и по - малко за мен е идеална.
Аз лично не общувам с петите ми братовчеди, например, дори не ги знам как се казват.

И за парите, да така смятам.
И не за себе си, а за един 18 годишен младеж, който няма, да се радва на разните му там подаръци. Изключвам нещо, което наистина желае.

Ами да ти кажа, не разбирам що се пънеш да ми обясняваш Що е бал и има ли той почва у нас! Дали  не знам, а? А ако четеш по-внимателно ще видиш, че темата не е за това колко гости трябва да има на бала. Всеки ще си го направи както му душа сака, ако иска и 1000 човека ще си покани. Уважавам мнението ти по темата, макар че за мен е грубо-материално и неуважително, но това пък е моето мнение! Капиши?

# 54
Като цяло момчетата се кефят повече на техника или на адреналинови изживявания. Аз бих помислила и за нещо такова:
рафтинг http://grabo.bg/rafting-spuskane-po-reka-struma-3-chasa-adrenali … 00&affid2=233
парапланер http://skynomad.com/bg/tandem_flying.htm ...
Може родителите да ви понабият Mr. Green, но момчето със сигурност ще е доволно!
Разбира се и от момче до момче има разлика, може пък точно вашето да иска да чете Херодот в оригинал... Wink
Не си ли познавате абитуриента?

# 55
Идеята с компаса и бухалчето ми допада, още утре ще потърся такива фигурки, които да "прикача" към плика с паричките... Hug Благодаря за идеята

Това с куфара също е добра идея, но пак ще се притеснявам дали сме избрали хубав куфар, дали точно този ще му хареса и така....

Ако беше подарък за момиче, освен парите, могат да се подарят и бижута, парфюми, сувенири.

За младо момче, не мисля че повечето от подаръците, които ни хрумват са подходящи. Може би компас е не лоша идея, но бухалчето не мисля.
И това е мое лично мнение, все пак вие си решете.

Benisima
Не ми се спори. Най - близките ми хора си ги уважавам, дошли са у нас, хапнали са и т.н.
След това до училище и толкова.
Това, че не съм привърженик на огромните банкети, не ме прави неуважителна.
А това, че мисля практично, как би се харесало на момчето (относно парите) не ме прави меркантилна въобще.
Грозно е, твоето отношение към чуждото мнение.

# 56
teta75, ти вече си си решила, няма нужда да се "пънем повече"  Wink Мисля, че се събраха много добри идеи, дано бъдат полезни и на някой друг  Peace

# 57
ААА, Моринга, още го дъвча Mr. Green  Има време, ще го мисля аз още... Joy

Много са ми полезни всички мнения, чета ги с интерес, благодаря на всички Hug Hug

Вярвам, че ще бъде полезно и на други в моето положение Peace

# 58
И на мен ми е нужно така, че още идеи ще са ми полезни. Simple Smile
Много е традиционно да се подарява злато.

# 59
То добре, но има много момичета, които не носят злато /например дъщеря ми/.

Общи условия

Активация на акаунт