Подарък за абитуриент

• 16 186
  • 98
  •   1
Отговори
# 90

А защо се предполага, че трябва да се даде прилична сума, за да се налага да се избяга от нея чрез подарък? И кой я определя тази прилична сума? Една моя позната не отиде на абитуриентския бал на единствената си внучка, в чието отглеждане беше участвала активно, когато детето беше малко, само защото като безработна нямаше прилична сума за подарък и се чувстваше ужасно неудобно. Наистина ли сме станали толкова отвратително меркантилни, че да делим стойността на подаръците, които получаваме, на прилични и неприлични? Къде остана важността на жеста сам по себе си, романтиката на дребния и нескъп, но от сърце избран подарък? Sad

202uu

И аз познавам такива хора, които не отиват на един или друг повод поради тази причина... Жалко е, наистина е жалко, че празниците са се превърнали в събиране на пари и "полезни" подаръци  Sad

# 91

А защо се предполага, че трябва да се даде прилична сума, за да се налага да се избяга от нея чрез подарък? И кой я определя тази прилична сума? Една моя позната не отиде на абитуриентския бал на единствената си внучка, в чието отглеждане беше участвала активно, когато детето беше малко, само защото като безработна нямаше прилична сума за подарък и се чувстваше ужасно неудобно. Наистина ли сме станали толкова отвратително меркантилни, че да делим стойността на подаръците, които получаваме, на прилични и неприлични? Къде остана важността на жеста сам по себе си, романтиката на дребния и нескъп, но от сърце избран подарък? Sad

202uu

И аз познавам такива хора, които не отиват на един или друг повод поради тази причина... Жалко е, наистина е жалко, че празниците са се превърнали в събиране на пари и "полезни" подаръци  Sad

Peace Наистина жалко  Sad

# 92
По мое мнение е хубаво подаръците да са наистина полезни и харесвани от получаващия ги. Имам няколко подаръка, със сигурност избирани с много любов и старание, които поради тази причина ми е съвестно да изхвърля - защото знам, че хората са се постарали. И които не ми харесват - съответно никога няма да ми влязат в употреба, само се чудя къде да ги складирам.

# 93
  • София
Хайде стига мелодрами и подскачане, а?

Аз лично пазнавам хора с добро материално положение, които вместо да дадат 50 лв в плик, купуват някой боклук за 20 лв, просто защото са стиснати. Който разбрал - разбрал. Повече няма да ви се обяснявам. Не ми пречи сладкодумно да разтягате локуми за очарованието от подаръка, за жестовете, за ужаса от даването на пари и т.н.

# 94
tonkabonka, няма мелодрами. Това е самата истина - материален свят, в който хората правят празненства, за да събират пари и подаръци.
По мое мнение подаръкът трябва да е такъв какъвто гостът прецени, а ако купи боклук, при все че има възможнсот за нещо различно, си е негов проблем и показва неговото възпитание и ценностна система. Ако елементарните човешки отношения ти се струват разтягане на локум, толкова по-зле за теб  Peace

Опитай се да разбереш, че твоето мнение не е меродавно и да приемеш различното мнение, без да го считаш за представяне на мелодрами и разтягане на локуми. Всеки има право да се изкаже и това, че на теб не ти харесва какво другите казват, не е мой проблем.

# 95
Ох, истина ли ще си говорим сега? Истина е, че може да се отиде без подарък и без пари, но ВАС ви е срам, че отивате без нищо, затова се чудите какво да занесете. Материалният свят няма нищо общо тук, просто хората не са сигурни, че ще са на мястото си.

# 96
Съгласна съм с мнението на Тонка, че някои хора отбиват номера с евтин подарък...
Аз също познавам такива хора....

А за възможностите - аз също не съм с големи такива, но пари ще отделя за абитуриента, дори да се наложи да се стискам аз самата и да стоя гладна, защото си ги уважавам хората и няма начин просто да отидем с празни ръце...

По същия начин когато ние поканихме въпросното семейство да ни станат кръстници на сватбата и те приеха, / и ще съм им благодарна винаги за това!/,въпреки че това си е един голям харч за тях - купуваха нов костюм на кръстника, обевки за него и за децата и да не изреждам по нататък....ами как няма да заделя хубава сума ми кажете за подарък на тяхното момче...

Та въпроса всъщност е в това колко уважавате празнуващият  Peace

Допълвам - и ако бях решила да купя подарък, той щеше да струва толкова, колкото и пари съм заделила в случая ...

# 97
  • София
Съгласна съм с мнението на Тонка, че някои хора отбиват номера с евтин подарък...
Аз също познавам такива хора....
С уточнението, че някои хора с възможности отбиват номера с евтинджоси, които в повече случаи, освен за кошчето, за другаде не стават.  Peace

Никога не бих придиряла на приятели или роднини, които знам, че нямат финансовата възможност да отделят пари за подарък. Но да имаш, а да се правиш на отстрелян, е грозно. Иначе нямат против да ходят да ядат и пият за здравето на абитуриента.  Wink

# 98
Хората са различни и естествено харесват или не различни неща.

Според мен един подарък би имал повече сантиментална стойност, защото остава за спомен. Аз много се радвам, когато получавам подаръци, независимо от цената, важното е жеста.

Обаче, в днешно време, хората масово са във финансово неразположение и имат различни необходимости. За това смятам, че за абитуриентски бал, както и за сватба, когато младите имат тепърва мечти и желания, да осъществяват, имат конкретни неща, от които се нуждаят, е по - добре, да се дадат пари. Освен, ако не са упоменали, както точно искат.
За рождени, именни дни, аз лично подарявам и препочитам подаръци. Давала съм и пари, зависи от човека, който празнува.
От чисто финансова гледна точка, на 1-те 2 събития, се получават по принцип по - големи суми и е добре, да не бъдат в подаръци, за да дадат шанс, за по - доброто им предназначение.
Например, абитурента иска, да събере пари за кола, или да си плати семестъра. Едни 100-200-300лв биха му били от полза.
Не може, да си мислите, че щом на вас ви харесва куфар или чанта, то на младо 18 годишно момче, точно това ще му е най - голямото желание, което иска, да получи за абитуриентската.

Иначе е ясно, че има хора, на които им се свиди, но има и много хора, които се лишават от насъщния си, само за да зарадват близък човек на съответния повод.

Общи условия

Активация на акаунт