Подарък за абитуриент

• 16 180
  • 98
  •   1
Отговори
Следващият месец сме канени на бал - момчето на кръстниците ни, много близки приятели.

Не знам какво да подарим, мислим парички да му дадем, но не съм сигурна колко трябва да са?

И на майката на абитуриента какво се подарява?

Всякакви идеи ще са ми полезни, помагайте.. Praynig

# 1
За майката букет цветя.
За младежа, бих се по интересувала дали няма нужда от нещо...пари винаги могат да се дадат. 

# 2
Попитайте детето направо дали иска нещо. Аз така си събрах парите за шофьорския курс. Едни роднини не ме питаха, а ми направиха подарък сребърно синджирче и гривна, които така и не съм носила, защото не са ми по вкуса, а и не съм фенка на среброто. Не се отървавам от тях, въпреки, че не ги харесвам само защото са подарък от близки (а и може би не ми е дошла идея на какво да ги направя). А за майчето - красив букет или саксийно (аз лично ги предпочитам)  Peace

# 3
На моя бал, преди 5 години, някои близки бяха предпочели да ми дадат парички. Повечето бяха отделили около 50 лв, което аз смятам за напълно достатъчно.

Може да говорите и с родителите - те да ви кажат ако момчето има нужда от нещо.

# 4
  • където ми харесва
Да, питайте родителите, дали момчето има нужда от нещо. Ако не-дайте му парички. По 50лв от член на семейството ви (или ако сте само ти и мъжът ти-100лв) са добър вариант.
На майка му-букет цветя, или някакво малко бижу.

# 5
  • София
Не смятам, че майката трябва да получава подаръци - цветя са напълно достатъчни.

Бих питала момчето дали има конкретно желание за подарък, ако ли не - парички. Минимумът го поставям на 50-ина лв. Въпреки че 100 лв ми се струват множко. Но това все пак зависи колко ви е близко семейството и какви са вашите възможности. А както виждам семейството ви е доста близко. Значи около 100-ина лв.  Wink

# 6
Момичета, много ви благодаря.....на всички...

Като Ви чета, правилно съм се ориентирала.  Разбира се, първо ще питаме абитуриента, но силно ме съмнява да посочи нещо конкретно като желание...тогава влиза в действие план Б-паричките.

И ние се ориентирахме към тази сума - по 50 лв на човек или общо 100 лв да дадем и един голям букет на майчето или жива орхидея, ако успея да намеря читава в нашия малък град...

Казват , че един бал е като една малка сватба - то ние като се женихме с ММ през недалечната 2009г., тогава на нас ни даваха по 50 лв. на човек Laughing

А малкия, който е на 3 г., да го броя ли в сметката или 100 лв са достатъчни newsm78

# 7
Според мен 100 лв са достатъчни, ако не прояви желание за нещо конкретно  Peace и приятно изкарване  Simple Smile

# 8
  • София
А малкия, който е на 3 г., да го броя ли в сметката или 100 лв са достатъчни newsm78
Достатъчни са парите, не се притеснявай.  Peace
Май балът наистина е като малка сватба, че и като голяма понякога.  Laughing (На моя съученичка роодителите й бяха поканили 60 човека на бала й и бяха запазили цял ресторант и то много приличен. Сакън като че ли е завършила в Харвард.)

# 9
Достатъчни са парите, не се притеснявай.  Peace
Май балът наистина е като малка сватба, че и като голяма понякога.  Laughing (На моя съученичка роодителите й бяха поканили 60 човека на бала й и бяха запазили цял ресторант и то много приличен. Сакън като че ли е завършила в Харвард.)

При такива ситуации все си мисля - Горкото момиче/момче, сигурно едва е завършило, че да е повод за такава голяма радост и гордост  Laughing

# 10
  • София
Like_Smoke, въпросната съученичка беше изключително свястно и умно момиче.  Grinning
Татко й беше катаджия, имаха големи възможности хората и явно са решили да ги използват.  Mr. Green

# 11
Татко и беше катаджия, имаха големи възможности хората и явно са решили да ги използват.  Mr. Green

От кога работещите в системата на МВР и в частност КАТ имат големи възможности?. Simple Smile
Това ще да е било от рушветите....

# 12
Like_Smoke, въпросната съученичка беше изключително свястно и умно момиче.  Grinning
Татко й беше катаджия, имаха големи възможности хората и явно са решили да ги използват.  Mr. Green

Тони, сигурно е била съвестна девойката  Peace. Но винаги съм се удивлявала на подобен мащаб празнуване на едно средно образование, от което в най-добрите случаи се излиза с един език, който много малка част от завършващите владеят добре.

# 13
Абитуриентският вече като сватба станал, по 50 лв на гост ooooh!
Струва ми се ужасно!

# 14
  • с/у ОколоМръсТното
Инвестиционно злато/сребро.
В почти всички банки има предложения.

Още едно предложение...преди 3г. за близко дете аз и брат ми взехме един такъв...
За майката - букет.

Общи условия

Активация на акаунт