ВИДЯХТЕ ЛИ ТОВА?

• 10 726
  • 166
  •   1
Отговори
# 120
Имам пари , в случай, че остана без работа, за доста време, да кажем поне 5 години.
Ако пък се разболея, имам добра здравна осигуровка.
Ако пък умра, детето ми има какво да наследи от мен.
Така, че моето дете е подсигурено.
Но не съм чакала държавата или някой друг да ми дава. Naughty

Освен че се похвали, друго какво поиска, но не успя да кажеш?

# 121
  • Под липата
 Майката не получава ли еднократна помощ за раждане на второ дете? Това са 600 лв. , ако не се лъжа. Биха уредили някои разходи.

# 122
  • София
Мислиш, че няма начин да забременееш и в 4-тият месец от бременността ти мъжа ти да се влюби безкрайно в някоя от КМ да речем  Mr. Green И да те зареже е така просто, безз да му мигне окото опиянен от любов. Измислих си го сега, нищо общо няма с Тереза, но не е невъзмоно, нещо повече- подобен сценарии е нерядко срещан, особено пък при такива, които са решили, че са с любовта на живота си пък  и тя с тях форевър и са решили да оставят бременност без брак.

За твоя информация, отглеждам си детето сама. Peace
Бащата го помолих да се изнесе, по ред причини.
С други мъже не желая да се занимавам, нито деца да имам повече.
Сама мога да се грижа за едно.
Но отговорно и докрай. Peace

Благодаря- ненужна, но все пак е някаква информация, нали сме в информационна платформа вече  Mr. Green
Искрено се надявам , а и предполагам, че когато си се разделила с бащата на детето си, си била със собствен дом и живи роднини. Към 30-те със завършено образование , платено от родителите ти, които са имали щастието да не те родят в много малък провинциален град в зората на прехода. Заради това пък образование сега да имаш пари за 5 години напред, просто защото работиш това, от което разбираш.  Искам и аз да те информирам, че понякога дори и да не искаш да се занимаваш с мъже, то те могат да искат да се занимават с теб, а на теб може все някога да ти омръзне да си сама.

# 123
  • Earth
Майката не получава ли еднократна помощ за раждане на второ дете? Това са 600 лв. , ако не се лъжа. Биха уредили някои разходи.

Да. Освен това й се полага социално майчинство в размер на 100 лева/ месец до навършване на 1 година на детето, както и детски - 35 лева за първото и 50 лева за второто дете.

# 124
Не съм се похвалила, нито искам нещо, подчертах, нито акъл наливам.
Казах си мнението и се аргументирах защо не желая да подпомагам такива хора.
Съвет не ви давам на вас, нито ви разубеждам, помагайте!

Но след като за себе си имам принципи и ги съблюдавам, не бих ги нарушила за други.
Това означава да лиша моето дете от нещо, заради безотговорното поведение на друг.

Само да вметна, че за болни деца съм безкрайно състрадателна.
Оттеглям се от темата.

П.П.

Аз доколкото разбрах жената е отказала настаняване в "майка и бебе", защото той е във Враца, което е район различен от адресната й регистрация и по тази причина няма да има право да ползва социални помощи и програми. Може би точно за тези пари става дума.

# 125

Да. Освен това й се полага социално майчинство в размер на 100 лева/ месец до навършване на 1 година на детето, както и детски - 35 лева за първото и 50 лева за второто дете.
Да, нормално е до 1 годинка тя да си гледа малкото дете. Няма как да работи през това време, освен ако не и се намери някаква надомна работа /то като знам колко има надомна работа, особено в Кнежа, ама и това трябва да е вариант някакъв/. А за социалното майчинство - доколкото разбрах е работила и е била осигурявана до самото раждане. Което предполага, че майчинските които ще взима са редовните - мисля почти цялата й заплата - поправете ме ако греша. Тя беше някаква много ниска, но все пак не са 100 лв.

# 126
Хепи, твоите включвания в стил "на ампутираните им предлагаме обувки и ръкавици". Прекрасно те разбирам какво искаш да кажеш, но ако се водим от думите ти, деца у нас трябва да имат около 5% от населението.
Станалото, станало. Децата на Тереза са налице. Оттук насетне трябва да се направи нещо и то е, децата да не се делят от майката, а на нея да й се окаже помощ.

# 127
  • Под липата
'' такива хора''.... Какви хора?
Аз видях една млада, много млада жена, преживяла много за краткият си живот, за съжаление предимно лошо, загубила близки. Не е попаднала на мъжки екземпляр тип ''принц Уилям'', защото се предполага, че социалният и кръг я ограничава сред определен типаж - не високо образован, беден. Видях млада майка, която иска да работи, дори да чисти тоалетни, но да е с децата си. Тази жена не говори несвързано, добре борави с думите, домът е и беден, но чист и приветлив.
Та, ''такива хора'' ни показаха в репортажа. Ти за какви хора говориш?

# 128
Не ставам смешна, Герри, защото не говоря наизуст.
Имам пари , в случай, че остана без работа, за доста време, да кажем поне 5 години.
Ако пък се разболея, имам добра здравна осигуровка.
Ако пък умра, детето ми има какво да наследи от мен.
Така, че моето дете е подсигурено.
Но не съм чакала държавата или някой друг да ми дава. Naughty

Аз вчера се опитах да кажа, че деца се създават с ясното съзнание, че можеш да ги гледаш и да имаш виждане по какъв начин ще стане това занапред. Пък вече като е станало, си длъжен да се откажеш от редица удобства, за да осигуриш нужното за децата си. Да, както Рафаела обича да повтаря, шарен свят, всичко се случва, та и такова тройно щастие, никой не е застрахован, че животът му няма да се обърне на 180 градуса. Бях подбрана от псевдоморалистките във форума, изговориха куп глупости, прикривайки собствената си нестабилност и неумение да се справят с редица житейски ситуации. Все тая, няма какво да се научи от такива хора. Едната твърдеше, че знаела, сигурна била даже с какво съм и не съм се сблъсквала в живота, другата се правеше на всевишния и кълнеше на кой какво да му се връща. Милите те, друго като не могат, нека поне да ораторстват. Има кой и какво да види и да ни съди, ако сме грешни. Въпреки всичко, аз лично помагам, понякога дори с нищожни суми, мисля си, че дори и от това конкретният човек може да има нужда. Няма да спирам да питам къде е държавата, кога ще си влезе в ролята, защото колкото и доброномерени да сме, няма да имаме възможност да помогнем на всички, които имат нужда, а и не бихме могли да гарантираме никаква сигурност на тези хора.

# 129
  • Earth
Едно не мога да разбера. Защо когато се пусне тема за помощ винаги има някой, който да ни разясни как сме неуспели и нищо не можем? А тези на които помагаме са най-малкото неудачници.....

# 130
  • София
О, не! Във Фейсбук вече се разпространява адреса там на Тереза. Никой ли няма да го постне с ококорено човече, че да се види, че е имала достъп до интернет, т.е. има компютър и си е правила сама снимки с телефон т.е. има и такъв.

# 131
Едно не мога да разбера. Защо когато се пусне тема за помощ винаги има някой, който да ни разясни как сме неуспели и нищо не можем? А тези на които помагаме са най-малкото неудачници.....

Най-вероятно, защото като ПУСНЕТЕ тема за помощ, тези които са решили да помогнат имат право и на мнение.

# 132
О, не! Във Фейсбук вече се разпространява адреса там на Тереза. Никой ли няма да го постне с ококорено човече, че да се види, че е имала достъп до интернет, т.е. има компютър и си е правила сама снимки с телефон т.е. има и такъв.

Може би пък ти си свободна да кажеш поредната си тъпотия, а другите са се свързали с Тереза и се опитват да й помогнат с нещо.

# 133
  • София
Всъщност, Херц- подигравам ти се.

# 134
Всъщност, Херц- подигравам ти се.

Ти само това можеш, мила, продължавай да циклиш, пък дано свършиш и нещо добро между другото.

Общи условия

Активация на акаунт