ВИДЯХТЕ ЛИ ТОВА?

• 10 761
  • 166
  •   1
Отговори
# 30
Аз пък се възмутих от поведението на социалните в историята на Тереза. Дали били децата в приемни семейства. Доколкото ми е известно приемните родители получават заплата за това , че са приемни родители. Не е ли по-добре държавата вместо да дава пари на приемния родител да ги беше дала на Тереза за да може да си стъпи на краката и все пак бебето да бъде кърмено, а и другото детенце да е при майка си. Дано да греша затова за заплащането на приемни родители, много ме хвана яд на социалните.

Като гледах лелята от социалните, с такъв кеф обясняваше, че СА установили, че майката няма средства да купи храна и нещата от първа необходимост на децата, поради което ТЕ решили, че за децата е по-добре да бъдат в приемни семейства! На кого му пука за майката?

# 31
Уф, лошото е, че не е само тя. И НПО-тата са така. Счупих телефона да звъня.
Помагайте логистично, моля.

# 32
Уф, лошото е, че не е само тя. И НПО-тата са така. Счупих телефона да звъня.
Помагайте логистично, моля.
Как?

# 33
С идеи. С контакти в НПО-та.

# 34
# 35
Явно има и компютър с интернет, защото по телефона й в Гугъл излиза, че в сайта Подарявам  е търсила аксесоари за близнаци  Peace

Няма да ставам лоша и да казвам защо са боси децата!

# 36
Напоследък зачестиха репортажи по ТВ за семейства и деца в нужда. Не зная защо, но най-много ме докосна репортажът за майката от Кнежа. Не мога да го обясня, но ме докосна треперещият й глас, когато разказваше за децата си, как се е доверила на социалните (май няма друг избор) и си е дала децата, как ще започне работа където и да е веднага след като и изтече майчинството, а е работила почти до раждането на второто си дете. Но понеже живеем в скапана държава, средствата, които получава не са й стигнали да си плати тока и наема през зимата. За тези многодетни семейства с повече деца сякаш положението не е толкова страшно, те взаимно ще се подкрепят, но на Снежа и стискам палци да си стъпи на краката и да гледа двете си деца ако не в охолство, поне храната и топлото да им са достатъчни.

# 37
  • Под липата
Хайде, пак почнахте! Телефон имала майката, пестяла от обувки за децата... Как се живее с 600 лв. на месец с 4-ри деца, някоя от вас знае ли? Въобще няма да коментирам ''умницата'', която нарече родителите неудачници и мързели. Мъжът работи без почивен ден, майката е санитар. Живеят на село, където предложенията за работа не валят като пролетен дъжд, а преместването в града не само не гарантира повишаване на дохода, а и води до повече разход - квартира, например.
 Относно гледането на домати , краставици и тем подобни, ами може и да гледат, репортажа не дава информация за това. Купуването на кози и домашни животни е с пари. Те, обувки на децата не могат да си позволят, от къде да извадят пари за добитък? Пишете, май, колкото да не загубите трениниг с боравенето с клавиатурата  Crossing Arms
 Не си мислете, че икономическите условия навсякъде в страната са еднакви, като в София. И не е задължително най-умните, най-работните и най-кадърните да са финансово най-обезпечени. Особено в България.  Crossing Arms

# 38
  • Велико Търново
Уф.... Confused със сигурност има много, много нуждаещи се хора, но напоследък толкова много измамници се появиха, че да се чудиш на кого да вярваш и на кого - не. Последният път, по телевизията гледах за някакъв мъж, самотен баща с дете, живееха в крайна мизерия - след излъчения репортаж, заваляли пратки с дрехи, храна, пари...и малко по-късно се оказало, че същите не са разходвани по предназначение... Confused

# 39
Уф.... Confused със сигурност има много, много нуждаещи се хора, но напоследък толкова много измамници се появиха, че да се чудиш на кого да вярваш и на кого - не. Последният път, по телевизията гледах за някакъв мъж, самотен баща с дете, живееха в крайна мизерия - след излъчения репортаж, заваляли пратки с дрехи, храна, пари...и малко по-късно се оказало, че същите не са разходвани по предназначение... Confused
Да, това също е вярно. Но ми прави впечатление, че има много нуждаещи се и самотни хора, за които държавата не е в състояние да се погрижи. Вчера по Часът на Милен Цветков даваха такъв репортаж за възрастна самотна жена, за която се грижат съседите, защото няма кой. Жената включително не може да отиде самостоятелно до тоалетната......

# 40
За Тереза, майката от Кнежа се задействахме много хора. Има лъч светлина.

# 41
За Тереза, майката от Кнежа се задействахме много хора. Има лъч светлина.
Касита, понеже каза "задействахме" - ако имаш и ти принос в това - моите уважения. Наистина не мога да обясня, но нейната история много ме докосна и искам час по-скоро да си вземе децата и да заживее нормално с тях.

# 42
Имам минимална, milittana, намерих й независима консултация от специалисти, медиатори между държавата, приемните семейства и биологичните родители. Други й предложиха правна помощ. Това за нея сега е основното. Токът вече има пари да плати, не но не дребните пари и даренията, които е получила са основната помощ. Не че не са! Но тя е в капан- с две бебета и без доходи.

# 43
Хайде, пак почнахте! Телефон имала майката, пестяла от обувки за децата... Как се живее с 600 лв. на месец с 4-ри деца, някоя от вас знае ли? Въобще няма да коментирам ''умницата'', която нарече родителите неудачници и мързели. Мъжът работи без почивен ден, майката е санитар. Живеят на село, където предложенията за работа не валят като пролетен дъжд, а преместването в града не само не гарантира повишаване на дохода, а и води до повече разход - квартира, например.
 Относно гледането на домати , краставици и тем подобни, ами може и да гледат, репортажа не дава информация за това. Купуването на кози и домашни животни е с пари. Те, обувки на децата не могат да си позволят, от къде да извадят пари за добитък? Пишете, май, колкото да не загубите трениниг с боравенето с клавиатурата  Crossing Arms
 Не си мислете, че икономическите условия навсякъде в страната са еднакви, като в София. И не е задължително най-умните, най-работните и най-кадърните да са финансово най-обезпечени. Особено в България.  Crossing Arms
Дали да не си мериш малко повече приказките? Няма да ти давам обяснения какво знае или не знае всяка от нас, важното е, че сме взели от нашите деца, за да дадем на тези, които държат децата си боси, но не забравят да си платят интернета и мобилния телефон.  Съвсем логично започвам да си задавам въпроса къде и за какво ще бъдат използвани парите ми, които между другото не растат по дърветата. Помощта не е задължителна, тя е въпрос единствено на добра воля, така че позволи ми да ти напомня, че същата се приема със смирение и благодарност!

# 44
Много са сладки малките и малко дрешки и обувки няма да са им излишни. Но не смятам, че и нещата им са толкова зле, толкото пише в репортажа.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт