ВИДЯХТЕ ЛИ ТОВА?

• 10 763
  • 166
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Ами те живеят на село. Да си купят една коза, да купят пет кокошки, да си насадят пет реда домати, чушки, картофи и боб.
Имам семейства две пред очите си, двор до двор, на село живеят- едните са с пет деца- мързели от класа, другите са с четири, но правят посоченото от мен по-горе. Доходът им е не повече от 400 лева, заедно с детските.

Цитираното от теб, Polaana, не е вярната статистика. Ама изобщо! Изобщо, защото в нея се отчитат и даваните "детски" на майките, които не са сключили брак с бащите на децата си, но последните са припознали децата си. Доходът на тези бащи не се иска и това изкривява както сумата, така и статистиката.
newsm10 за това и казвам,че в повече случаи нещата имат две страни Mr. Green
А

# 16
Ето ги координатите от страницата на Нова
Цитат
С разрешение на Савина публикувам телефона и адреса и. Савина Генова с. Тишевица ул Бачо Киро 1 ,0894877071. Има и банкова сметка на страницата " Да помогнем на Савина и нейните момиченца "

Благодаря. Който иска ще помогне, който не- не. Всеки си преценява Peace
Да, бе, ясно, аз лично помагам с каквото мога, няма да обяснявам за какво и на кого. И сега вероятно ще помогна. Да са им живи и здрави децата, както на това семейство, така и на майката от Кнежа! За последната и аз не намирам оправдание, ама не е била достатъчно информирана за предпазните средства, случило се, ще трябва да се гледат. Обаче! Лошото е, че колкото и да помага всеки от нас, няма как да нахрани и изучи всички деца на социалнослаби семейства. Трябва някакво планиране, трябва да мислят тези хора, да имат визия за времето напред. Не за друго, създават нещастници.

# 17
Herz права си. Но дали защото съм майка, мисля за децата и ми става... Sad.

snegura4ka- много си бърза Hug, напиши каквото инфо получиш.

# 18
Moren, всъщност аз се обадих на майката, обаче се оказа, че има друг проблем. Децата никога не са носили обувки и тя не знае кой им е номера. Довечера ще им премери ходилцата, за да знам какъв номер да изпратя. Като звъннах беше на работа.

# 19
Herz права си. Но дали защото съм майка, мисля за децата и ми става... Sad.

snegura4ka- много си бърза Hug, напиши каквото инфо получиш.

И аз помагам заради децата, защото те не са виновни за нищо. Иначе въобще не ми се подхваща темата за такива родители, имам теория, но засега няма да я споделя.

# 20
meduncka ..да, извинявам се, и за теб  Hug, сподели по- късно какво е казала.

newsm78 Е как е на работа... те мързеливите не ходят на работа!

# 21
Е, не, това с обувките не мога да го повярвам! От магазини Липненскси, които има в цялата страна, миналото лято цял квартал се беше обзавел със сандали за 2,5 лева. Това за три деца прави 7,5!
Сега, нали, ясно е, че не са нищо особено, ортопедични и нам си кво, но са обувки. Да не говорим, че от цяло село все три чифта са могли да намерят.
Май и тук мирише. Ама, нали са с тризнаци....

# 22
  • София
Ами ето това ме изумява и мен #2gunfire
Не мога да повярвам,че тези деца никога не са носили обувки!!!Освен ако майката е решила,че от това може да прави икономии.Та тя е млада жена,не мисли ли,че ще увреди крачетата им.
Да беше потърсила в Продавалник подаряват за по 3-4-5лв.
Незнам,не искам да съдя никой,но ако е така наистина мъчат децата си.И между другото няма да се учудя,ако с таткото пафкат цигари въпреки немотията/по селата масово е така/ #Cussing out

# 23
Ами ето това ме изумява и мен #2gunfire
Не мога да повярвам,че тези деца никога не са носили обувки!!!Освен ако майката е решила,че от това може да прави икономии.Та тя е млада жена,не мисли ли,че ще увреди крачетата им.
Да беше потърсила в Продавалник подаряват за по 3-4-5лв.
Незнам,не искам да съдя никой,но ако е така наистина мъчат децата си.И между другото няма да се учудя,ако с таткото пафкат цигари въпреки немотията/по селата масово е така/ #Cussing out
И златни яйца да мъти тази жена, не я разбирам, не може никога, ама никога за тези 2 години да не си обула на децата си обувки. Какъв Продавалник, тя надали знае за това животно.

# 24
  • Пловдив
Е, и? Сега за всеки мъpзелив неудачник ли ще pевем и събиpаме паpи?
Плодят се без да мислят и после хоpата са им длъжни да ги издъpжат.

Много, много грубо. "Мързеливи неудачници", що изобщо си хабиш клавиатурата да пишеш за тях.
Да, тъпо е това за обувките, неграмотно от страна на майката. Но ме подразни обобщението, което правиш. Никой не е длъжен нещо да направи, просто се дискутира.

# 25
  • София
Не е необходимо да са нямали обувки изобщо, а само последните 2-3 месеца, за да не е сигурна майката кой номер обувки носи детето. Моето пък има три различни номера обувки, които са на  различни производители и които ѝ стават. И наистина не знам -26-ти, 27-ми или 28-ми номер обувки носи моето дете, а всеки ден го обувам лично. Баси к'ва съм значи!

п.п. Еми Даниел, мани ги другите гледай обаче ти да не се размножаваш.

# 26
Като ви чета и в мен взеха да се появяват съмнения. Още повече, че в краткия разговор, който проведох с майката, аз бях побутващата страна. Когато затворих телефона имах чувството, че аз съм нуждаещата се, а не тя. Много е вероятно, жената да се е притеснила от вниманието насочено към тях. Но съм малко пообъркана.

# 27
Като ви чета и в мен взеха да се появяват съмнения. Още повече, че в краткия разговор, който проведох с майката, аз бях побутващата страна. Когато затворих телефона имах чувството, че аз съм нуждаещата се, а не тя. Много е вероятно, жената да се е притеснила от вниманието насочено към тях. Но съм малко пообъркана.

За да ползваш мобилен телефон трябва да си купиш апарат пък и сметките да му плащаш. Та питам, когато децата ти са голи и боси, гладни и жадни, защо не си редуцираш максимум разходите, и грубо или не, като не можеш да изкарваш пари и имаш едни 600 лв., защо не пуснеш глезотийката от ръцете си и да потърсиш начин да обуеш децата си?  

# 28
Аз пък се възмутих от поведението на социалните в историята на Тереза. Дали били децата в приемни семейства. Доколкото ми е известно приемните родители получават заплата за това , че са приемни родители. Не е ли по-добре държавата вместо да дава пари на приемния родител да ги беше дала на Тереза за да може да си стъпи на краката и все пак бебето да бъде кърмено, а и другото детенце да е при майка си. Дано да греша затова за заплащането на приемни родители, много ме хвана яд на социалните.

# 29

Общи условия

Активация на акаунт