Американски колеж - пета тема

• 108 516
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
  • гр. София
Вчера Американският колеж ни изненада с приятни съобщения за одобрения размер на финансовата помощ. Хайде, похвалете се, дали сте доволни! Ние сме доволни от %!

# 151
  • дядовата ръкавичка
elementaK, честито!

Ние няма да се записваме. Финансовата помощ, която ни отпускат не съответства на възможностите ни.

# 152
и при нас е така, предлагат ни намаление, но не в желания процент, и последователна на логиката ми, която съм споделила назад (че не бих действала с тактиката "дай да поискаме, пък ако мине..."), благодарих учтиво и уведомих преди крайния срок, че отпадаме от записващите се

на записаните, а и на следващите кандидати, както и на самия Колеж, желая успехи! Simple Smile

# 153
Ние чакаме 27 юни, защото не сме сред първите 100.

# 154
Здравейте,
може ли някой от настоящите ученици от Американския колеж /или родители на такива/ да си кажат мнението относно нивото на втория изучаван език?
В голяма чуденка сме в английската и на курсове по немски или в Американския колеж. Целта е свободно владеене на два езика на финала на 12 клас.
Толкова ни е трудно вземането на това решение като знаем, че е определящо за живота на детето ни.........., а и финансовата част си оказва влияние......
Всякакви мнения ще са ни от полза, може и на лични.
Предварително благодаря!   

# 155
  • София

Обикновено лятото ходят на курсове . И не ви пречи и вие тогава да запишете детето си, за да усвои втори език. Но без допълнителни занимания, само в училище, ще е трудно да се усвои на ниво втори език.
Всичко зависи от детето. Госпожата по фр. език ми разказа за 2 нейни ученички, които освен курсовете, са  пишели по различни френски форуми, за да си упражняват езика. И са достигнали до много високо ниво.

# 156
Много благодаря Zuri.
Търсих из сайта, но освен информация за летни курсове по английски език, друго не намерих. Къде мога да прочета повече за условията им?

# 157
  • София
Явно не съм се изразила точно. Ходят на курсове в съответните центрове - Гьоте институт, Френския култ. инст.

# 158
  • София
Целта е свободно владеене на два езика на финала на 12 клас.
Ще зависи много доколко детето усвоява лесно езици. Английският ясно, че ще научи и на двете места повече от свободно.
Синът ми е с немски, доколкото знам това е вторият език, който се учи най-здраво. Предполагам, че немски ще научи по-лесно в АК, тъй като ще има много сериозна база от самото училище. Но като сложиш на кантара, че ще трябва да учи много здраво по всички други предмети, ако езиците са основен приоритет може и АЕГ да е по приемлив вариант откъм натоварване.
Ако детето е убедено колко сериозен бонус е владеенето на немски, ще се справи и на двете места. Специално моят син избра сам НЕ, но без да има задълбочена яснота кое и къде може да му е полезно. Сега е по-голям, ориентиран е твърдо към точните науки, а и аз го облъчвам много за ползите от НЕ независимо дали ще продължи да учи в УК или в немскоговоряща държава.
Каквото и да изберете, желая успех   bouquet

# 159
Zuri, понеже бях чела, че предлагат летни занимания, затова реших, че говориш за колежа. Определено няма да можем да си позволим финансово допълнителни курсове през лятото след като платим таксата в колежа.

Bib.bib, благодаря!

# 160
Вижте, за втория език... Нужна е голяма доза мотивация и то от 9-ти клас, за да успеете само със заниманията от Колежа да постигнете успех достатъчен в изучаването му, за да се яви за ниво. Освен това, всички деца на втория език започват от АБ, независимо от това, имат ли някакво ниво по езика. Дори някои съзнателно записват такъв втори език, какъвто вече някога някъде са изучавали, аргумента е, че по този начин няма да отделят такова време за подготовката, особено в 9-ти клас, когато е голям зорът и по този предмет ще им е лесно, а същевременно ще го упражняват.
Така че, ако искате добро ниво на втория език, имам предвид сертификат и относително свободно владеене, ще ви е нужна допълнителна подготовка, или много, много сериозно учене в рамките на часовете в Колежа. Условия има, и по немски катедрата е много силна, и по френски, и по испански, само желание да има.
Допълнителна трудност за посещение на курсове извън колежа е свободното време на учениците, те общо взето са заети от 8.15 сутринта до следобяд, често 16-17 часа.
Нашата девойка сега ще е 9-ти клас, за осми нямаше вариант (времеви) да ходи на курс в Гьоте институт да си поддържа нивото по немски, (тя има взет сертификат Б1 в седми клас от Шилер), затова намерихме друг вариант за събота, за догодина ще видим... Но определено решихме, че няма защо да записва немски, а се ориентира към френски език, немския ще го поддържа. Дали и доколко ще се справи, предстои да стане ясно...
А английски ще научи детето и в Колежа и в Английската. За мен причината да учи детето в АК не се свежда само до овладяването на английския, по-скоро е до много по-комплексни неща.
А за допълнителни летни курсове по език, различен от английския в АК - и да има, нямам наблюдения, но не знам какво повече могат да дадат от едно двуседмично обучение в съответната страна, като таксата, ако не по- висока вероятно би била сравнима... Само предполагам....

# 161
StefanB, благодаря ти!
Май клоним към отказване от Американския колеж. Още малко време ни остава да размишляваме.   

# 162
...Май клоним към отказване ... 
Всяко семейство си има своите си критерии за нужното образование, но ми е странно най-важното да е втория чужд език. За ман е по-важно цялостната система на обучение, както и качеството на комуникация с и между децата. Друго много важно за мен е, че в колежа има вариант за профилиране в природните науки и  вземане на най-доброто на езикова гимназия.
Вие ще направите най-правилния избор за вашето си дете  Simple Smile Успех!

# 163
  • Там, където ме обичат
...Май клоним към отказване ...
Всяко семейство си има своите си критерии за нужното образование, но ми е странно най-важното да е втория чужд език. За ман е по-важно цялостната система на обучение, както и качеството на комуникация с и между децата. Друго много важно за мен е, че в колежа има вариант за профилиране в природните науки и  вземане на най-доброто на езикова гимназия.
Много хубаво го е казала peneva_a   Peace
Затова мога само да се присъединя към мнението й и да посъветвам Hristush добре да промисли.
Успех.

# 164

Ей, това ми е най-големия кошмар - дали ще направим най-правилния избор.

Не е най-важното втория език. За съжаление по-важно е да имаме такива доходи, че след като платим намалената такса, да остане достатъчно за да поемем разходите и за другото ни дете, което догодина ще е ученик и да посрещаме и текущите ни нужди като четиричленно семейство. И така пет години. След това следва университет ............

На националното външно оценяване е изкарала достатъчно високи оценки за да влезе в добра езикова гимназия, което донякъде успокоява съвестта ми, а и това, че ще излезе с два езика също.

Все пак до 26 има време. Може да спечелим милионите от тотото Simple Smile

Искрено се радвам за всички, които имат възможност да учат в колежа и им желая много успехи!!!

Общи условия

Активация на акаунт