Американски колеж - пета тема

• 108 521
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Съгласна съм, че всичко е до дете и мотивация.
С тези задачки - ролята на добрия учител е такава, че ти показва преките пътища за решаване на такива задачи и те ти отнемат секунди.
Подобно на Рубик кубчето, алгоритмите за нареждането му са дълги, а шампионът нарежда кубчето за 5,5 секунди, явно минава по преки пътища.

# 616
  • София
Да, но при кубчето на Рубик предварително е ясна целта. Хващаш и директно редиш. Докато в такава задача ти трябва технологично време да прочетеш не толкова късото условие и да го осмислиш. Така че не следва да се гледа на тях като на  аналогични. Да, ако познаваш принципно алгоритъма за решаването на такива задачи, ще си относително бърз, но пак не и за минута, каквото време се спрягаше преди няколко страници като допустимо за 1 задача....

Последна редакция: пн, 06 апр 2015, 13:20 от пенсионирана русалка

# 617
Не е за АК, за трети клас Кенгуру е...има и дето стават за по-малко от минута, например тази: Две монети правят 15 стотинки и все пак едната не е 5 стотинки. Кои са тези две монети?
Русалке, като те гледам колко бързо я реши, по-малко от 5 минути ти е отнела:)

# 618
  • София
Е, тази не може да се сравнява с предната(която си изисква време за прочитане на условието, за начертаване на  кръгова  схемичка с разположението на господата, наум не може да се реши). В последната става дума просто за игра на думи. Като едната монета не е от 5 ст, другата може да е. Така че - 5 и 10 ст.

# 619
Само като допълнителна информация ако имате такава....тези деца приети в Харвард / Кеймбридж със стипендии ли са приети?

Софиянчето за Харвард да, с пълна. За другите не зная.

# 620
Не е за АК, за трети клас Кенгуру е...има и дето стават за по-малко от минута, например тази: Две монети правят 15 стотинки и все пак едната не е 5 стотинки. Кои са тези две монети?
Русалке, като те гледам колко бързо я реши, по-малко от 5 минути ти е отнела:)
Тъкмо да кажа "абсурд" и видях, че по-долу вече е дадено решение Grinning
Иначе кенгуруто за трети-четвърти клас аз го решавам почти без грешка:)))
За пети нямам представа как ще се справя. Embarassed Grinning

# 621
  • В най - голямото село
Пожелах и аз да се включа в темата за Американския колеж!
Честито на всички приети деца тази година! Пиша точно по повод подготовката за училището във вид на уроци и курсове. Може би ще съм полезна с това да кажа на всички, които се чудят къде да се подготви детето им за следващата година ДА НЕ ВЗИМАТ УРОЦИ ПРИ МАРИЯНА ХАСЪМСКА!  Госпожата не обяснява добре, а тази година определено ги заблуди с формата-подготвяше ги за съвсем различен тип тестове и задачи! Повечето деца коментираха, че изпита е бил неочакван, лесен, като в училище, в сравнение с подготовката при Хасъмска!
И още нещо -може да се спестят и 60-те ненужно дадени лева за урок и да не търпите грубото й поведение!

Не съм сигурна, че децата са били заблудени. На страницата и пише че са приети 20 момичета и 17 момчета от децата , които е подготвяла. Вие какво очаквахте, да ви даде точните задачи ли?
Аз лично съм доволна от нея, НО основно си зависи и от детето.

# 622
Ама колко общо деца е подготвила? Защото 37 са приети, хубу, ама едно е да са приети 37 от 40, които е готвила тя, а друго е да са 37 от 100, нали.
Рипъл, ами като решаваш Кенгуруто, що пита какво са логически задачи?Simple Smile

# 623
37 деца по 60 лева, два пъти седмично, много се извинявам, повече няма да правя сметки, но не се сдържах този път:)
Всичките тези 37 деца една госпожа ли ги подготвя, сериозно питам.

# 624
Не вярвам да е по 60 лв на урок на дете егати.

# 625
Ама колко общо деца е подготвила? Защото 37 са приети, хубу, ама едно е да са приети 37 от 40, които е готвила тя, а друго е да са 37 от 100, нали.
Рипъл, ами като решаваш Кенгуруто, що пита какво са логически задачи?Simple Smile

Защото за мен Кенгуру-то е математика. Логическа задача си я представям както беше дал някой пример по-горе с квадратчета и кръгчета и такива подобни, тип тестове за интелигентност.

# 626
  • В най - голямото село
Когато дъщеря ми ходеше, бяха около 40 деца.

# 627

Обзалагам се, че е по толкова.Не пише на час, а на урок. Не сме ходили при нея, но имам доводи, които мисля да не ги правя публични.  И по време на урока пак мисля, че не е по едно дете, а по няколко.

# 628

Обзалагам се, че е по толкова.Не пише на час, а на урок. Не сме ходили при нея, но имам доводи, които мисля да не ги правя публични.  И по време на урока пак мисля, че не е по едно дете, а по няколко.
[/qu

Да, урокът при Хасъмска струва  60 лв. за 120 мин. Децата са в група по 12-15 . Но не само за това иде реч, а за факта че не обяснява и се държи грубо.

# 629
37 деца по 60 лева, два пъти седмично, много се извинявам, повече няма да правя сметки, но не се сдържах този път:)
Всичките тези 37 деца една госпожа ли ги подготвя, сериозно питам.

При Хасъмска 37 деца са приети от "нейните" по израза й деца, от около 100. Подготвя ги в групи . Изводът за нас е-какъв беше смисъла от подготовката????

Общи условия

Активация на акаунт