Американски колеж - пета тема

• 107 867
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • нейде там, където ....
След като излязоха резултатите от матурите, статистики и т.н. ориентирахте ли се окончателно в избора - АК или друго училище?  newsm78

Не са излезли още оценките от всички изпити, но избрахме друго училище.

# 646
След като излязоха резултатите от матурите, статистики и т.н. ориентирахте ли се окончателно в избора - АК или друго училище?  newsm78

Изборът на дъщеря ми е окончателен още от 1 клас - АК.
На НВО изкара бал, с който може да влезе във всяка гимназия, вкл. НЕГ и СМГ - 5,909 математика и 5,854 БЕЛ, но категорично заяви, че няма да отиде другаде, освен в АК.

# 647

така казано, звучи по същия начин като да кажеш, че седмокласник има окончателен избор за пенсионния си план на старини - сравнимо като интереси, интелект, мислене и познания за различните съществуващи възможности на съответната възраст

не че е невъзможно, но, поне на мен, ми изглежда крайно неестествено Simple Smile

# 648
  • София
Напротив, точно на тази възраст са най-категорични Simple Smile Люси, поздравления за умното детенце  bouquet. След АК - Харвард с пълна стипендия.

# 649
не че е невъзможно, но, поне на мен, ми изглежда крайно неестествено Simple Smile

Наистина звучи неестествено, но в 1 клас тя тръгна на целогодишните курсове по английски език на АК, които се провеждаха вътре, в една от сградите; присъствала е на много събития и празници на колежа. За 5 години на тези курсове е попила достатъчно от атмосферата на колежа, за да пожелае да учи в него.

Люси, поздравления за умното детенце  bouquet. След АК - Харвард с пълна стипендия.

Благодаря ти много!  Hug
Дано, дано!

# 650
На НВО изкара бал, с който може да влезе във всяка гимназия, вкл. НЕГ и СМГ - 5,909 математика и 5,854 БЕЛ, но категорично заяви, че няма да отиде другаде, освен в АК.

Ох, ако не бях влязла тук и не бях прочела другите 10+ поста, в които споменаваш точно оценките на дъщеря си, можеше и да не разбера колко добре се е представила. Добре, че наминах ooooh!

# 651
Наистина звучи неестествено, но в 1 клас тя тръгна на целогодишните курсове по английски език на АК, които се провеждаха вътре, в една от сградите; присъствала е на много събития и празници на колежа. За 5 години на тези курсове е попила достатъчно от атмосферата на колежа, за да пожелае да учи в него.

разбирам, така звучи по-смислено; мен по-скоро ме озадачи думичката "избор" [и то, окончателен] която предполага да сравниш съпоставими възможности, които познаваш достатъчно добре, а не да пожелаеш нещо отделно, което харесваш

както и да е, важното е, че има сбъднати желания Simple Smile

# 652

Ох, ако не бях влязла тук и не бях прочела другите 10+ поста, в които споменаваш точно оценките на дъщеря си, можеше и да не разбера колко добре се е представила. Добре, че наминах ooooh!

Ама сте лоши, защо да не се похвали жената с успехите на детето си, нищо лошо няма в това.

Колкото до 1 клас, аз тогава май исках да ставам милиционер. А преди това, в детската градина, исках да стана боклукчия, защото ми беше много интересно как въртят кофите и ги качват на камиона. Тогава боклукчийските кофи бяха едни кръгли, и боклукчиите ги търкаляха с въртене до камиона, където ги закрепваха, беше ми много интересно, също как после се вдига кофата и се обръща, бях решил, че е страшно гот и че това искам да работя.

Пък за пълната стипендия в Харвард, даже и да я спечелиш, май че пак остава много и за плащане. Не съм сигурен, че добре съм разбрал всичко, но един ден си нямах работа и рових в нета за Харвард. Та доколкото разбрах, таксата се състои от две части - около 30000 долара годишно е такса обучение и още около 30000 долара годишно таксата за кампуса и други битови работи. Стипендията покривала само едните 30К долара, май тези за обучение, а останалите 30К трябва да си ги кихнеш. Освен ако няма и някакви заеми, както в Англия, които да връщаш чак след като доходът ти мине определено ниво, за заемите в Англия е над 21000 паунда годишно, но за САЩ нямам представа как е.

Последна редакция: чт, 04 юни 2015, 11:32 от Татко Мецан

# 653
За всички настоящи и бъдещи колежани, техните близки и всички на които би им било приятно едно градинско мероприятие в АК
http://www.acs.bg/NewsDetails.aspx?cat_id=2&news_id=626

# 654
  • София
За информация на Татко Мецан: когато преди години моята дъщеря държа GMAT (резултат 730, достатъчен колкото да я вземат магистратура във  всеки Ivy league, тя отиде в Холандия, но това е друга тема, свързана с гадже), получи писмо от University of Indiana at Indianapolis, където изобщо не е подавала документи, в коeто й предлагаха: пълно покриване на таксите за MBA програмата, пълно покриване на таксите за кампуса плюс парична стипендия (това за ядене, предполагам). Доколкото разбрах, университетите имат достъп до базата данни с резултатите от САТ1 и ГМАТ и следят  за "умници" и сами си ги канят да учат при тях. Това обаче не го пише по сайтовете Simple Smile

Последна редакция: чт, 04 юни 2015, 13:05 от Sharky*

# 655
Да де, ама аз казвам за Харвард. Останах с впечатление, че там просто няма начин да бъде напълно безплатно.

Скрит текст:
А след Холандия къде отиде детето?

# 656
За всички настоящи и бъдещи колежани, техните близки и всички на които би им било приятно едно градинско мероприятие в АК
http://www.acs.bg/NewsDetails.aspx?cat_id=2&news_id=626

Това събитие си заслужава, точно на тези съботни празници на колежа присъствахме няколко години. Simple Smile

Sharky, браво на дъщеря ти!

# 657
  • София
Да де, ама аз казвам за Харвард. Останах с впечатление, че там просто няма начин да бъде напълно безплатно.
Скрит текст:
...А след Холандия къде отиде детето?
Скрит текст:
В БГ си е - гаджето учи за доктор, сега взима специалност. Още 2 години са тук, после уж за Германия се гласят. Девойката работи в един стартъп, business analyst, занимава се с big data. На нея математиката й е слабост, реално работи за кеф и за гадже, кариера и деца ще прави после, когато се установят. Не е точно каквото мама си е представяла за нея, но това си е нейния живот и нейните решения и нейните грешки. Академична кариера отказва да прави. Как беше:"Като се обичат младите, да се взимат..." по-добре щастлива до гаджето, отколкото самотна с кариера. Имам 2 такива съученички, едната голяма банкерка, другата CEO...

# 658

Браво, Жасмин, поздравления! То и дъщеря ми уж беше категорична за АК, ама като се разбра, че най-добрите й приятелки от училище отиват в СМГ, сега се чуди дали да не се пробва и тя, въпреки че по-вероятно е да не й стигне бала - 34,81... newsm78

# 659
  • София
Ах, тия приятели Twisted Evil Twisted Evil Twisted EvilНай-добрата ми приятелка от прогимназията ми спретна най-голямото предателство (във финансово изражение) на стари години. Така че сега приятелки, след година-две не, да не се води по това.

Общи условия

Активация на акаунт