Американски колеж - пета тема

• 107 870
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Без да ставам адвокат на тази г-жа Хасъмска, която не познавам, се чудя, защо не сте преместили детето, след като не сте били доволни от начина и качеството на обучение?
Да разбирам ли, че сте имали очаквания, че определен вид подготовка или учител, дават 100% гаранция за успех?  Thinking

# 631
И аз не съм адвокат на Хасъмска, но на страницата на АК пише, че не са нужни уроци. Предполагам, че по своя воля и с цел презастраховане сте ходили на уроци. Никой не знае какъв изпит ще даде АК и до кога ще дава лесни изпити, защото в последните няколко години наистина дават лесни изпити, но преди години не са били лесни изпитите. А целта на тези учители е да ги научат как да се справят с по-сложни задачи, то е ясно, че няма да им преподават училищна математика.

Скрит текст:
Преди години моето дете реши, че иска да учи в АК. Беше в началото на 7 клас. Дори не бях чувала за това училище, но проучихме и разбрахме, че не се влиза лесно /тогава доста ни понаплашиха/. Тогава имаше една Госпожа, която много я хвалеха и казваха, че почти всички от нейните ученици ги приемат. Но се оказа, че групите й се пълнят края на лятото и тя след това си изключва телефоните, не си вдига и домашния дори, защото я притесняват всякакви величия, за да й се молят да направи компромис и да вземе и тяхното дете. Аз не се отказах и й издирих адреса. Чаках няколко часа докато тя се появи. Каза, че няма как да ми откаже. Още тогава цената на урок беше не малка, дори повече от цитираната от Вас. На нашия изпит също дадоха лесни задачи, но никога не съм съжалявала, че съм инвестирала в знания на детето си. Били са му от полза. Аз съм й благодарна. Не питайте за името на госпожата, за съжаление имахме само няколко урока, тя почина.

# 632
Без да ставам адвокат на тази г-жа Хасъмска, която не познавам, се чудя, защо не сте преместили детето, след като не сте били доволни от начина и качеството на обучение?
Да разбирам ли, че сте имали очаквания, че определен вид подготовка или учител, дават 100% гаранция за успех?  Thinking

Да за съжаление сгрешихме с г-жата. Ако бях прочела например миналата година обективни факти, като тези които изложих със сигурност щяхме да се предпазим от уроците й!

# 633
Ross  то тогава друга Госпожа нямаше, бяха тя и Кортезов. 2002 или 2003 като кандидатстваше голямата щерка, беше при нея, веднъж в седмицата, от сутринта до обяд. Не помня цената, но беше като два частни урока тогава, но пък и беше 4 часа... Но наистина много деца ходеха при  нея, включително от СМГ уроците й бяха в центъра, на успоредната на Витошка, Борис ли беше..  Определено беше съвсем  различна от Хасъмска.

Дарина, за миналата година не зная, но по-назад, след кампанията по-миналата година имаше доста писано в темата по въпроса. Но  няма рецепта, трябва да минеш през това,за да си направиш изводи.
например в нашия случай, преди две години,пратих девойката при Хасъмска през януари и февруари по веднъж в седмицата, колкото да добие представа от формата чрез тестовете и то само по математика. Тогава цената беше 50 кинта. На пробните,които се правят всеки месец ходи май веднъж и на последната седмица преди изпита, тези, ударните и скъпите пробни, по цял ден, сутрин и следобед, отиде на два от 5 или седем на които останалите ходиха, не помня вече колко бяха предвидени. Просто ми беше станало ясно, че изпита не може да се вземе с наизустяване на готови клишета, ориентирът във формата прецених, че ще й стига. И й стигна.
Така че, всеки си решава, но определено, с три месеца подготовка, каквато и да е тя,  не е  гаранция че ще минеш теста добре, АКО е нормално труден, такъв, за каквито дава Хасъмска, но напоследък го опростяват, чвно, имат си съображения (защо ли се досещам какви, за съжаление, реалностите са нещо, с което всички се съобразяват, и министериума на НВО и Колежа...)
И научилите хватките остават хеприятно изненадани, защото такива няма, а ако им куца основата, ги хващат неподготвени.
Като да можеш да караш кола,ама да падаш от колело. Защото навремето не си го научил...

Последна редакция: вт, 07 апр 2015, 09:26 от StefanB

# 634
StefanB,
Точно на първата успоредна на Витошка, само че тя е Асен.
/Пропуснах само да кажа, че един урок беше 4 уч.ч., та затова и цената беше такава. /

Последна редакция: вт, 07 апр 2015, 07:03 от rosss

# 635
...
И научилите хватките остават неприятно изненадани, защото такива няма, а ако им куца основата, ги хващат неподготвени.
Като да можеш да караш кола,ама да падаш от колело. Защото навремето не си го научил...
Може би изпита е в точно този формат за да хванат "ако им куца основата"... Моя младеж реши да кандидатства края на февруари, изпита знаете кога е. Не е ходил на никакви проби, за курсове е ясно че време нямаше... а и никой вкъщи не е мислил за такива. Само писа с училищната си преподавателка по БЕЛ две есета в часовете й за консултации с поглед в часовника, все пак 30мин. са си 30мин. В математическата част сам каза, че е загубил време да чете старателно и да обмисля условията... Може би затова малко тренинг би помогнал... Но каквото направи сам, беше напълно достатъчно.

# 636
  • София
Не мисля, че целта е да те хванат неподготвен. Нито пък, че се селектират само деца с математически способности. Познавам девойка, която завърши АК, с посредствени възможности по МАТ. Форматът на изпита дава шанс на деца с различни интереси - есе /в училище се пишат тези - не зная доколко се приближава до търсеното на изпита съчинение/, четене с разбиране, логика /която между другото не се учи в училище/, математика, стандартни тестове от типа IQ /също не се учи в училище/...
А за да се гарантира липсата на пропуски в основата се изисква минимален успех - той разбира се не дава сто процента гаранция, но все пак е ориентир.
По-скоро си цели отсяване на деца с достатъчен интелектуален багаж, с бърза мисъл /от прочетеното дотук разбирам, че такива деца влизат без проблем без специална подготовка/ и на такива, които успяват да компенсират някои качества с постоянство, последователност и упоритост - все качества, особено необходими в колежа.

Последна редакция: чт, 09 апр 2015, 11:26 от Elfi

# 637
  • София
Честито на всички приети   bouquet

# 638
  • София
От серията практически питания към родители на деца, които вече учат в АК: къде се намира входът откъм бул. Климент Охридски? Може ли да постнете или снимка, или линк към Гугъл карта?

# 639
  • София
Вилна зона Американски колеж, ул. 182, в началото на Алея Флойд Бляк.
Една много разбита улица, където сутрин колите се изчакват, за да избегнат ямите.  Sad

# 640
  • София
Благодаря!

# 641
Много сладки бяха снощи... и с тези костюми в стил 60-те (жалко, че на снимката тук не са в този вид)
Музика, танци... и прически  Wink Мюзикъла не е за изпускане!

http://www.acs.bg/NewsDetails.aspx?cat_id=2&news_id=604

# 642
След като излязоха резултатите от матурите, статистики и т.н. ориентирахте ли се окончателно в избора - АК или друго училище?  newsm78

# 643
След като излязоха резултатите от матурите, статистики и т.н. ориентирахте ли се окончателно в избора - АК или друго училище?  newsm78

Мисля, че повечето кандидати биха се ориентирали, когато разберат какво би им предложил Колежа като стипендия, рано е за окончателна ориентация.

# 644

Мисля, че повечето кандидати биха се ориентирали, когато разберат какво би им предложил Колежа като стипендия, рано е за окончателна ориентация.
Да, и аз така мисля  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт