Американски колеж - пета тема

• 107 831
  • 736
  •   1
Отговори
# 15
Да се върна при резултатите. Определено ние сме от изненаданите, защото съчинението е с много нисък процент за нас. Кога и защо се дава нисък процент? Чели сме критериите за оценяване и дъщеря ми твърди, че е спазила указанията. А и на пробните изпити винаги учителите са твърдели, че се справя отлично в тази част.

# 16
  • София
Ironic, благодаря за темата! И за винаги безценно полезното  инфо за мен - не знам, ако не беше ти, с моя Вей-Хайвей Безхаберов как щяхме да се справяме - дума не е обелил за РС ( а да не отварям приказка какво траджеди беше последният Progress Report и колко CAS часа само е покрил  ooooh!). Няма-такъв-мързел просто - напъна се да докара физиката и химията до 6 (които поне за мен винаги са били най-големият кошмар и зор), по математика винаги е имал толкова, и дотам.  Sad Както и да е.

Честито на всички приети!  newsm10

# 17
Моля ви някой да снима резервите понеже не сме от града за да се орентираме за приема,тъй като сме резерва.Честито на приетите момичета и момчета иуспех в живота!Аз имам момиче, но резултата е доста нисък 37%

# 18
cvet-7 ние също сме резерва. Вчера ходих до колежа и исках да видя кой номер поред сме, но тази година нямало да има списъци. Всичко e публикувано в сайта на АК и от там да следим след 26.06. Успех.

# 19
  • под Витоша
На входа на колежа няма списъци - вече резултатите ще бъдат само онлайн!

# 20
Много жалко,но явно на някой дават информация след като пишат че са 7 или 9 резерва примерно,пък на някой пише статус резерва 135 което е стряскащо и нямаш никакъв ориентир колко деца са пред теб може да са 20 или 50 от последната приета резерва.

# 21
  • дядовата ръкавичка
cvet-7, ако пише, че си статус резерва 135, примерно, това означава, че преди теб има 55 деца.
135 - 80 (броя на приетите) = 55.

# 22
  • София
Записвам се и аз тук!  Hug

Благодаря за новата тема!   bouquet

Фран, специално честито и от мен!  Hug

# 23
миналата година влязоха до 25 ако не бъркам при момичетата.

мисля, че бъркаш Simple Smile както писах в края на предишната тема, най-ниският процент на приетите миналата година отговаря на 108 място при момчетата и на 129 място при момичетата, което при приемане на 80 човека от всеки пол аз го тълкувам като 27 момчета, съответно 48 момичета,  от първоначално приетите и по-предните резерви, които са се отказали от записване

Цитат
Статистика за 2013 г. на най-високите и на най-ниските резултати при приетите ученици

Момчета
Тест: 61,66% - 34,33%
Съчинение: 16% - 5,50%
Общо: 73,16% - 45,23%

Момичета
Тест: 51,47% - 29,25%
Съчинение: 19% - 7,50%
Общо: 67,14% - 42,13%

източник

но, дори и най-ниските проценти от миналата година бая надвишават тези на приетите и поканените тази година, което, при по-голям брой кандидатстващи сега, говори единствено, че настоящият изпит е бил с повишена трудност - което като цяло е една положителна тенденция, по мое мнение

# 24
Това е мое мнение не смятам, че  не може да се предцени колко деца има пред номера ти тъй като може да има 10 деца с еднакъв резултат и 3 примерно който ги делят стотни.Така че пред теб може да се окажат и 50 и 70 деца според мен.Затова исках да видя списъците за да имам реална представа колко деца се оказват пред номера ни.Ще е щалко и некоректно от страна на АК ако не изнесе същите.Доколкото база за сравнение от миналата година смятам, че не може да се сравнява въобще тъй като зависи главно от броя на записващите се и отказалите се приети.

# 25
  • София
Антеа е абсолютно права за тенденцията. Преди три години най-високите резултати минаваха 80% макар и с малко, макар и от деца, които далеч не са средностатистически кандидати, но такива деца се явяват всяка година.
Около 20 до 30-то място бяха деца, които минаваха с доста 60-те %. Дотам е споменът ми от децата, които познавам и чиито резултати знам. В момента в десетката си, ако имаш 55%

Лично аз съм за малко по-трудни изпити в 7-ми клас за всички възможни формати и организатори, за да може наистина подготвените деца да бъдат оценени. При сегашното леко НВО стотни имат значение за първите неколкостотин кандидата. В този смисъл и доколкото никой от нас не е виждал и няма да види тестовете в АК, а съдим само по резултатите, се надявам наистина да качват нивото на теста.

cvet-7, голямото неизвестно е колко деца от приетите и първите резерви няма да се запишат, както сама пишеш, така че никакви списъци няма да визуализират това, което те интересува. Стискам палци да успеете да влезете, защото желанието ти изглажда голямо  Simple Smile

# 26
cvet-7 съгласна съм с теб, че е малко некоректно да не можеш да сравниш процентите на класиралите се преди нас. Много е неприятен този момент с чакането да се откажат от по-предни позиции за да влезем.
Аз лично още съм в чуденка, защо дъщеря ми има нисък процент на съчинението.
Дете което се явява на Олимпиади по БЕЛ и е с високи  резултати.
Дете което има много публикации на творбите си и спечелени награди още от 7 г.
Никога няма да разберем отговора за съжаление.

# 27
Мен ме озадачава повече липсата на  информация  и за списъците който се изнасят всяка година, а пък тази не.Наистина желанието ни е голямо , но не е краят на света.Виждам, че майките пишат, че са приети 80 деца/ говоря за момичетата/ а според мен са 100- пиши резерви 43,96%-42,40% в този процент влизат 20 ли деца от 100 не ми е ясно ако някой има яснота за бройка да пише.Ако не ще чакаме 27.06.14 и ще се подготвяме за НВО.

# 28
Антеа, абсолютно сте права, не знам защо съм се заблудил при сметките, и съм приел че статус "приет" е до номер 100 при младежи  и същото при девойки, а те са до 80... Така че, наистина Вашите сметки би трянвало да са верни.
И да, миналата година почти двойно повече девойки не се записаха от младежи - явно са предпочели други места, където са били приети по различни причини.

А щом тази година дават ренкинга в резултата (на кое място е детето в списъка) не виждам къде е драмата, че няма списъци на портала - всъщност родителите именно за това ги ползваха - да видят колко деца са преди тяхното, което сега е показано на всеки поотделно.

Факт е, че ако си резерва, определено зависиш от решението на тези пред теб и за съжаление, колкото по-далечна резерва си, толкова е по-непредвидимо.

# 29
А щом тази година дават ренкинга в резултата (на кое място е детето в списъка) не виждам къде е драмата, че няма списъци на портала - всъщност родителите именно за това ги ползваха - да видят колко деца са преди тяхното, което сега е показано на всеки поотделно.
Аз миналата година изобщо не знаех на кое място е... Дваха само Приет % или резерва % и инфо между % кой и кой са резерви... Каза ми го госпожата, от която получих докумнетите за записване (при тях списъка е по реда на класирането). Даже питах, това не може ли да ми го пратят в електронен вид   Wink

Настройте се за НВО, че ще виждате само оценките... статистики някакви след голяяяяямото чакане няколко дни преди крайния срок за подаване на заявления. А като ви изскочи статус "неприет" за дете с бал 10стотни под пълния (сумарно) да не вземете да получите инфаркт, а изчакайте около 3 часа, че да пуснат допълнителен линк с маааалки букви в ъгълчето "за проверка на кандидати държали изпит в други области" Wink

Последна редакция: пт, 11 апр 2014, 10:21 от peneva_a

Общи условия

Активация на акаунт