Американски колеж - пета тема

• 107 870
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Ама Люси била Жасмин, така ли? Как се оправяте с тези никове, като някой си го смени:)

Акулке, виждаш ли колко преходно е всичко в живота, учиш в АК, после в Холандия и накрая си работиш тук и гаджето ти е по-важно от кариера в чужбина. Така че за какво е целият зор особено в ученическите години, само да се мъчи човек. Пък в Германия ще отидат, там сега се търсят лекари и то много, въпросът обаче е да знае немски.
Честно да ти кажа, не знам какво е стартъп като работно място, нито пък биг дата, превеждам си го буквално- големи данни, но какво точно означава не знам.

# 661
  • София
Моята дъщеря не беше достатъчно умна навремето за да влезе в АК, даже не й отвориха есето  Embarassed После влезе в АУБГ, с много висок резултат, нещо взе да поумнява в гимназията - резултатът пак и стигаше за Щатите, обаче в 11 клас се появи гаджето (това същото, то е с немска гимназия) и избрахме българското. А съм в темата за АК, защото дете номер 3 иска/ме да влезе там догодина.

Аз съм "върла феминистка" и мисля, че мъжете и жените са равни. Аз самата имам бизнес/кариера, на която малко мъже могат да се "хванат", добре, че ММ е истински, а не е мачо и моят бизнес не му пречи.

А всеки човек, нашите деца включително, живее живота, който сам си е избрал и си носи последствията за взетите решения. За мен най-важното като родител е да науча децата ми да се справят сами в живота, и си мисля, че точно в това имам някакъв успех.

Последна редакция: чт, 04 юни 2015, 15:02 от Sharky*

# 662
Честно да ти кажа, не знам какво е стартъп като работно място, нито пък биг дата, превеждам си го буквално- големи данни, но какво точно означава не знам.

Спокойно, те и работодателите не знаят, просто див период на юпи треска и реализация на думи без ефективност, водещи до видимата кочина, в която се превръща САЩ / Европа.
Жасмин, в тон с Черна Станция - не ти ли писна от хвалби бе човек?

# 663
  • София
Тия, дето ги правят тия стартъпи, много добре знаят, правят се с цел бързо продаване - до 7 години.

# 664
Ах, тия приятели Twisted Evil Twisted Evil Twisted EvilНай-добрата ми приятелка от прогимназията ми спретна най-голямото предателство (във финансово изражение) на стари години. Така че сега приятелки, след година-две не, да не се води по това.

И аз това казвам, ама някой слуша ли ме??  Tired

# 665
  • София
Аз в такива случаи на неслушане минавам на финансови стимули за слушане (примерно, не идваш с нас в Щатите или нещо подобно...все още действа безотказно).

# 666
  • гр. София
Жасмин, поздрави за успехите на детето!!!!!  Татко Мецан, АКС не е само училището, където записваш детето си, за да научи английски език!!!! То е много повече от това!!!! Няма да изброявам всичките положителни неща, които съм видяла там. Трябва човек да е имал поне едно дете, завършило Колежа, за да разбере за какво говоря. Аз имам две деца - дъщеря ми завърши Колежа през 2009 г., а синът ми в момента е 8 клас в Колежа. Ако имах още едно дете, не бих се поколебала нито за миг, ако то желае, да го запиша там!!!!! Поздрави на всички деца, които са избрали и са приети в желаното от тях училище!

# 667
Децата бързо създават и забравят приятелства, не трябва това да е критерий за избор на училище.
Вие пробвайте все пак за СМГ, а вече при сигурен прием го мислете, ще имате алтернатива.

# 668
Татко Мецан, АКС не е само училището, където записваш детето си, за да научи английски език!!!!

Ти пък, ако намериш някъде някой мой пост или част от пост, където да съм казал, че в АК се записват, за да научат английски език, ще ти платя 10 бона.

Английският е сигурно последната причина, заради която повечето родители искат да влязат децата им в АК. Поне не най-важната, макар че сигурно никъде на друго място не може да се научи така английски, както в АК.

Не знам, лично на мен не ми допадат концлагеристките им методи и големият бръч, но не гарантирам, че няма да си променя мнението, докато ни дойде време да мислим за там:)

Тия, дето ги правят тия стартъпи, много добре знаят, правят се с цел бързо продаване - до 7 години.
И все пак, така и не разбрах какво е това newsm78

# 669
...Не знам, лично на мен не ми допадат концлагеристките им методи и големият бръч, но не гарантирам, че няма да си променя мнението, докато ни дойде време да мислим за там:)
Това пък как го разбра без да е от първо лице!?!
Синът ми учи, доста. НО - намира време да участва в мюзикъла (много време гълта), да поиграе с малката си сестричка, да се позанимава с брат си, за училищни неща, за забавление... да си играе на компютърни игрични дори... Ако не си е легнал до 22ч, то в никой случай не е заради учене, по скоро заради някоя щуротия покрай по-малките. И със сигурност времето му след 19ч не е най-ефективното, тогава се прибираме с малките и патардията е пълна, ако случайно някой нещо не иска от "батииииии" то просто се боричкат, гъделичкат, подщипват на метър от него  Crazy

Не искам да кажа, че не се учи много. Всичко е въпрос на организация и мотивация, не на "концлагеристките им методи и големият бръч", а там умеят да ги мотивират и отделят наистина време и рерус да ги научат на организация на работата.

# 670

Ми от хилядите постове, които има тук изписани за АК, в този форум.

# 671
Ми от хилядите постове, които има тук изписани за АК, в този форум.
Ами като следя редовно този форум май в последни 10-20 страници 2/3 от постовете са "не от първо лице" на родители на деца учили и учещи в Колежа с мнения с гаранция ЕЖК (една жена ми каза)  Wink. Та по тоя повод, май трябва да си запиша никовете на "реалните"...
ПП: предишната тема и тази в началото нямаха толкова много "лирични" отклонения, че тук закратко темата беше станала като за раздел "клюкарник" Wink (виж шпионската тематика назад Grinning)

# 672
  • България
А всеки човек, нашите деца включително, живее живота, който сам си е избрал и си носи последствията за взетите решения. За мен най-важното като родител е да науча децата ми да се справят сами в живота, и си мисля, че точно в това имам някакъв успех.

Това е моето верую като майка! Радвам се да намеря съмишленик!  Hug

# 673
  • гр. София
Татко Мецан, предизвикваш ме с тия 10 бона!!!!!  Може би грешно съм разчела поста ти, където обясняваш на Акулката, за превратностите на живота! Съжалявам, че грешно съм разбрала! Радвам се, че мислиш, че Колежът не е училището, в което се учи само английски език!!!! Наистина е вярно и това, че никъде не може да се научи толкова добре английски език, както в АК - говоря от личен опит. Дъщеря ми работи вече 2 години в Лондон, а сега е в Ню Йорк и ако не каже на колега, че е българка, те няма как да разберат, защото говори езика като тях без никакъв акцент. Методите и големият "бръч"  Joy са може би едно от положителните неща в Колежа, освен всичко друго. Отивайки в чужд университет и чужда държава, съм питала дъщеря си дали й е много трудно да свикне с изискванията, а тя казваше - ами то е същото както в Колежа!!! Simple Smile

Последна редакция: пт, 05 юни 2015, 10:19 от elementaK

# 674

Пък за пълната стипендия в Харвард, даже и да я спечелиш, май че пак остава много и за плащане. Не съм сигурен, че добре съм разбрал всичко, но един ден си нямах работа и рових в нета за Харвард. Та доколкото разбрах, таксата се състои от две части - около 30000 долара годишно е такса обучение и още около 30000 долара годишно таксата за кампуса и други битови работи. Стипендията покривала само едните 30К долара, май тези за обучение, а останалите 30К трябва да си ги кихнеш. Освен ако няма и някакви заеми, както в Англия, които да връщаш чак след като доходът ти мине определено ниво, за заемите в Англия е над 21000 паунда годишно, но за САЩ нямам представа как е.

Татко Мецан,

Пълна стипендия в САЩ означава покриване на всички разходи: таксата за обучение+ таксата за живеене и хранене+ здравната ти застраховка /която е над 5000 щ.д./ + предвидено е, че ти трябват и джобни около 2 000 евро на година /специално за джобните работиш около 6 часа/седмично. Примерно сменяш тонерите на принтерите в кампуса.

Lucy,
Пожелавам Ви я!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт