Американски колеж - пета тема

• 107 829
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Россс е отговорила вече за пълните стипендии в САЩ. Само да подчертая, че за Брашляновата лига  освен високи резултати на САТ и училищни успехи , са необходими и извънкласни дейности. Който се цели на там да го има предвид при изграждане на стратегията.

Още и за бакалавърските степени университетите следят потенциалните кандидати. На дъщеря ми няколко университета и пратиха покана с предложение за стипендия. А един от тях дори на няколко пъти й удължава срока само , за да кандидатства при тях.

И аз съм съгласна, че най-важно е те да се чувстват добре в живота и да отговарят сами за себе си.

Когато давам съвети и ми се отговаря, че си знае, аз все повтарям, че трябва да има материал за в бъдеще да се оплаква на психоаналитика си. Така, че каквото и да направим винаги може да им дадем поле за оплакване - дали сме били прекалено либерални или не достатъчно строги Simple Smile. Но когато са щастливи, другите неща ще са им зад гърба.

И аз горещо препоръчвам Фестивала на изкуствата. Много е забавно за малки и големи. Дори да сте с малки деца вземете ги. Има езда на коне и те го правят с удоволствие.

# 676

Още и за бакалавърските степени университетите следят потенциалните кандидати. На дъщеря ми няколко университета и пратиха покана с предложение за стипендия. А един от тях дори на няколко пъти й удължава срока само , за да кандидатства при тях.

Zuri,
Ще се помъча да поясня как ги следят унитата и имат информация за децата, а те Моля да ме поправиш, че при теб е по- прясно.

Поне по наше време имаше регистрирация в два различни сайта. Едната регистрация й я направиха от АК, в сайт с база данни за различните американски университети- с изискванията им, средни резултати на приетите по години, колко деца от твоето у-ще са кандидатствали, колко са приети, колко са се записали, с какви резултати са били. Ти също внасяш информация за твоите резултати от изпити /РСАТ, САТ и тн/. Не помня как се казва този сайт. Съответно и унитата се сдобиват с инфо за теб

Другият сайт, от който черпят информация е Колиджборд, където се регистрираш, когато се явяваш на САТ.

Може би и по друг начин АК да дават инфо на унитата, защото сме получавали и по пощата брошури

А и децата може да са си давали данните без да са споделяли.  Embarassed

Последна редакция: чт, 04 юни 2015, 20:00 от rosss

# 677
  • София
Россс, за съжаление не мога да помогна с достоверна информация. За мен ти си капацитет за кандидатстването в САЩ. Аз мога да давам информация за ЮК.
Дъщеря ми не се е регистрирала в друг сайт освен в Колиджборд, но и при нея част от писмата пристигаха на домашен адрес. Тя дори се чудеше от къде са й издирили координатите. Предполагам, че информацията е или от самия сайт за САТ-овете или АК предоставя информация и препоръчва  учениците си на различни университети.

# 678
  • София
И в нашия случай беше на домашния адрес. newsm78 newsm78 newsm78 Аз тогава не се замислих защо и как.

# 679
При нас беше на адрес за кореспонденция / баба й/. Адрес, който детето винаги посочва за кореспонденция, за да няма изгубено /според нея/. Което ме навежда на мисълта, че тя е попълвала нещо.

Но добрата информираност, винаги е плюс Peace Точно от брошура по пощата си хареса унито Wink

# 680
  • София
Във връзка с адреса за кореспонденция, се сетих, че в 12-ти клас им предоставят пощенски кутии на адреса на АК. Може да се възползвате от тази възможност, за да не се губят писмата от университетите.

# 681
  • София
От нашия опит, засега само с РСАТ, оставам с впечатлението, че американските университети имат достъп както до регистрациите, така и до резултатите. Получихме предложения за летни програми, като повечето бяха по мейл и няколко с писма.
Sharky*, това е и моята философия!  Hug

# 682
  • София
Методите и големият брънч са може би едно от положителните неща в Колежа, ...
Мецан като писа през деня бръч и още тогава го прочетох брънч, но не бях яла. Сигурно и ти си била гладна  Laughing

Явно организаторите на SAT споделят някак резултатите още при PSAT, защото и при нас идваха предложения за летни програми в 10-ти клас. Аз съм виждала само тези на хартия, другите не са ми показвани  Embarassed

Аз препоръчвам САТ да се държи и от децата, които не планират да кандидатстват в САЩ. С резултатите могат да кандидатстват в американските университети в Европа, както и в някои европейски, така че това си е още една пътека особено за вървящите към икономика и сходни.

# 683
  • София
Подкрепям идеята да се държат САТ-ове независимо дали се кандидатства за САЩ. Видях, че някои от университетите в ЮК приемат студенти на база тези резултати или комбинация от АП и САТ. А да се държи АП по даден предмет, който ученикът ще следва е полезно, защото го въвежда в бъдещата материя на по-високо академично ниво.

# 684
Подкрепям идеята да се държат САТ-ове независимо дали се кандидатства за САЩ. Видях, че някои от университетите в ЮК приемат студенти на база тези резултати или комбинация от АП и САТ. А да се държи АП по даден предмет, който ученикът ще следва е полезно, защото го въвежда в бъдещата материя на по-високо академично ниво.
bib.bib, zuri, Rosss, моля ви, не напускайте темата през следващите 5 години! Университетските дебри са ми "тъмна Индия" в момента  Embarassed На всичкото отгоре догодина ще имам първокласничка - и там ще паднат едни вълнения...

# 685

bib.bib, zuri, Rosss, моля ви, не напускайте темата през следващите 5 години! Университетските дебри са ми "тъмна Индия" в момента  Embarassed На всичкото отгоре догодина ще имам първокласничка - и там ще паднат едни вълнения...
Wink за нас поне още 3 години.
Те в Колежа ги учат да са самостоятелни, т.е. да си гонят нещата и да вземат решения, ама... и мамите трябва поне да сме информирани, че да даваме "тон за песен"... Като се замисля поредните седмокласни вълнения ще ме налегнат, точно с единасетокласник в колежа Crazy

# 686
  • гр. София
Хахаха, bib.bib, много благодаря за откритата грешка в поста ми - аз даже не съм разбрала, че съм подменила думите. Доста смешно се е получило!!!! Simple Smile Че не бях обядвала когато писах, е вярно!!!! Simple Smile Благодаря ти и за чувството за хумор, с което посочваш тази подмяна на думите! Simple Smile Получила се е индивидуална паронимия - може да се ползва като пример за пароними....хахаха! (нали миналата година бяхме в 7-ми клас!!!)  Joy

Последна редакция: пт, 05 юни 2015, 10:29 от elementaK

# 687
Хи хи, в АК точно обратното на брънч правят - бръч до дупка Laughing Пенева, това го знам точно от хора, които пишат от съвсем първа ръка, и не от тази тема - има хиляди теми назад и са коментирани достатъчно случаи.
Скрит текст:
Ето как някъде в края на ХIХ в. в тогавашните списания за добри домакини и изискани дами се появява за първи път и понятието брънч (brunch - англ.). Сетихте ли се - думата е съчетание от breakfast (закуска) и lunch (обяд) и логично маркира събитие, което ги съчетава.

Що е брънч?

През ХХ в. тази форма на закускообяд постепенно се настани в стилните събития, свързани с храна. Днес брънч се предлага в добрите хотели или изисканите ресторанти най-вече през уикендите. Началото му обикновено е около 11 ч, когато се предполага, че времето за закуска вече е отминало. Краят по дефиниция следва да бъде около 13 ч, или точно преди времето за обяд. На практика брънчовете преливат в обяда и затова могат да свършат и в съвсем късен час - например около 15 ч.

Идеята на това събитие е да вземе основното от закуската и да го съчетае с леките предястия или ястия, които бихме сервирали на обяд. Брънчът не просто дава свобода да започнете деня с кафе и мекички, да го продължите със супа и салата и малко преди следобедната дрямка да завършите с пилешки стек и плодове например, но ви предоставя цели 4 часа, в които истински да се отдадете на удоволствието от храната и напитките. Без да бързате заникъде. Това е идеалното време да се видите с приятели или роднини у дома или извън него в някой ресторант. Казано честно, да организирате брънч вкъщи си е сложна работа, защото трябва да подсигурите разнообразие от различни подходящи блюда. В ресторантите за това ще се погрижи някой, а вие просто ще се наслаждавате на закускообедното безвремие.

# 688
  • гр. София
Хаха, Татко Мецан, в Колежа има само lunch (обяд), началото му е от 11.45 до 12.45, което време много го доближава до брънча (brunch - англ.), даже може да се каже, че те се припокриват времево. По време на лънча/брънча, децата освен, че похапват, имат възможност и  да поприказват с приятелите, да разговарят с учителите, декана, президента, могат да отидат в библиотеката .........истински да се отдадат на удоволствието от храната, напитките и общуването с общността на Колежа. Могат да се разходят в парка, да поседнат на някоя от пейките, да слушат птичките, да се любуват на подскачащите катерички, да се люлеят на люлката............Това е още едно от положителните неща в училището, което смея да твърдя, че го няма в нито едно друго училище в БГ..... Абе, просто лънч/брънч мечта Simple Smile

# 689
  • София
Скрит текст:
... може да се ползва като пример за пароними....хахаха! (нали миналата година бяхме в 7-ми клас!!!)
Аз имам да карам още един 7-ми клас, а не знам какво значи думата паронимия  Laughing Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт