Парфюмни размисли и страсти - 180

• 71 266
  • 709
  •   1
Отговори
# 15
Атти, благодаря за линка на този Шанел  Hug Не съм го пробвала, но ми изглежда като да го придобия скоро  Mr. Green
Сега по същество: От незабравимите за мен анти-миризми имам следната асоциация: Дюн на Диор, Адикт, Поем на Ланком, Трезор, Органзата и Ангел/Дяволът на Живанши, Ричи-Ричи и Червената ябълка на Нина Ричи, Зелена ябълка на Дона Каран, Пето Авеню, Черния кристал на Версаче, Алайън и Ейнджъл на Тиери Мюглер, Лайт Блу на долче и Габана и още няколко. Някои от тях съм имала, някои не, но всичките тези повече не бих искала да срещам в ежедневието си.
Обаче най-голямо отвращение ми докара ето този на Баленсиага:
http://www.fragrantica.com/perfume/Cristobal-Balenciaga/Cristobal-397.html
Честно казано, няма нищо от изброените нотки, нищо цветно, камо ли карамфил - само една захар, тежест, ужасна работа.
Също и Самсара на Герлен - За съжаление, падна върху теракот и се строши стъклото. Е, няма така миризма - побърках се, естествено, 300 пъти съжалих, че не го подарих овреме. Сега нещо като не ми хареса, го махам директно от къщи, че ако пак се счупи ... Mr. Green

# 16
Аромата за който съм получавала най-много комплименти а и самата аз смятам че ми стоеше прекрасно е Кели Калеш едт. Обирала съм умопомрачителни комплименти , не го вземам пак защото магията сигурно няма да е същата обаче това е един от най -добрите аромати които съм носила лятно време. След време ще го купя пак сигурно.
На другите хора честно казано нищо не ме дразни. Това че някой не се замисля с какво се пръска и не се интересува от миризми не ми е проблем.
Има парфюми които не обичам ама нямам никакво желание да ги плюя, не ми е интересно в момента  Simple Smile

# 17
Я виж ти каква любопитна тема! Неотдавна написах пост в същата тема, в който изказах такова мнение за парфюмите, които ме дразнят, и бях колективно оплюта от голяма група потребителки начело с модераторката. Да видим сега как ще се запишат тези дами с мнение тук? Twisted Evil
Очаквам да са особено акуратни и сега Mr. Green
 Ще си повторя поста, заради който отнесох грозни епитети- Eclat D'Drpege-прехваленият аромат, който смятам за анти аромат. Angel- T. Mugler, няма такава отровна миризма, едва не се задуших. Ангела на Т. Мюглер стои ужасно върху всеки, който съм подушвала да го носи. Бозавата водица на Ланвин не съм усетила как стои върху друг, вероятно изветрява веднага и не се усеща от околните. Issey Miyake L`Eau d`Issey, добре, че взех само проба. Отиде на боклука веднага. Армани код също не можах да понеса върху себе си.
Ще следя темата.

# 18
  • София
Всичките, които изреди са ми любими  Laughing

# 19
 Laughing Давам си сметка за това, но не пречи да се оплача от срещата с тях. Изобщо няма да се изненадам от подобни мнения за Шанел Алюр, който аз харесвам, нито ще се разсърдя, че друг го намира отблъскващ. The one на Долче и Габана също нося в момента и съм доволна, но очаквам да бъде включен в негативния списък. Единствено мога да помисля, че имаме различен вкус с този, който го напише. Laughing

# 20
Всички белоцветни парфюми с основна съставка лилия ме удрят директно в слънчевия сплит. Лилията ми носи усещане за нещо неприятно, разложено във вода и тинясало.

# 21
Атти,  Hug  bouquet

И аз като фен на хейтърските теми ще следя с огромен интерес.

Много тормоз и главоболие ми отнасят белоцветните и най-вече туберозните парфюми. Има ли тубероза, почти сигурно е, че ще я усетя и ще ми развали удоволствието от аромата.

Много ме тормози Ellie Saab Le Parfum, който макар и без тубероза е главоболна белоцветно-медена бомба. Усещам го отдалеч и се забива директно между веждите ми под формата на мигрена.
Други неприятници са Фракас, Джуси Кутюр, Хипнотичната отрова, Датура Ноар на СЛ (този е особено неприятно съчетание на тубероза и кокос, което е бетонно накъртващо и стои в носа ми десетилетия) и доста други.

Мацки, никой ли няма вътрешна информация за Бонбона на В&Р?

# 22
Не понясам мноооого парфюми, а искрено мразя също така прилична бройка. Много мога да изреждам, но не виждам смисъл. Хабанита, Pure Poison Dior, повечето, без Елиън и Ангел ЕДП на Тиери, повечето на Ланком, особено старите, повечето на Кензо, повечето на Фенди и Дона Карън, всички! дамски на Бос, много от ЕЛ, доста от Герлен и D&G.

Ескклузивните парфюми на Том Форд са в бутиците на ЕЛ по 280 лв. до Неделя. Иначе всички продукти в магазина имат по 20% намаление.
20% намаление има и в БЗ и Дъглас за картодържатели, както и в Сефора за покупки над 100 лв. обаче.

# 23
Аз никак не харесвам Crystal Noir на Versace на други хора,чак на потно ми мирише,но върху себе си го обожавам и винаги получавам комплименти. Не харесвам и тъй модерния La vie est belle върху останалите,но аз като го нося първите 20 мин. са ми непоносими,после става разкошен. Не обичам да надушвам хора с парфюми,които аз нося.

# 24
  • Belgium
Не харесвам доста от тежките и плътни парфюми, а за съжаление точно те правят най-грандиозни шлейфове и са най-нахални, за тези които опитват да ги избегнат.

Сред не-любимците ми са Alien и Angel, повечето Отрови на Dior, класическия Chanel 19, който ми е ужасно бабешки като асоциация, Armani Code също не го долюбвах до скоро, но някак си съм му посвикнала и вече не ме души, даже като остатъчен аромат е доста приятен.
И не на последно място - Flowerbomb (този парфюм за мен е както е казал Мечо Пух "ужасен ужасон")  Laughing

Силно подозирам, че и новото творение на V&R Bonbon ще бъде подобна захарна бомба, особено с този кичозен флакон. Четох ревю на блогърка, която е била на представянето му и тя твърди, че не е прекалено накъртващ, но знае ли човек.

# 25
Атти   bouquet
Нямам спомен да съм преживяла парфюмно маваши в стомаха... newsm78 По-скоро продължителния престой в шлейфа на някои парфюми ме мъчи.
Например Sensuous Noir от проба на китка и после в колата направи да ми стърчи ръката от единия прозорец, на мъжа ми главата от другия, а аз с дрешка пред носа някакъв филтър да си правя  Mr. Green Пък този Сеншъс е харесван в темата доста...

И обратния вариант - Мистерията на Роша, за който имах нежни стари спомени и Никаква възможност да ги проверя, щото е спрян отдавна. Ковачева го имаше случайно и хич, ама никак не го харесваше меко казано. Ми върху мене и тя призна, че хубаво седи. И чак ми го подари, от което аз съм мноого щастлива  Crazy   bouquet  Heart Eyes

Има и парфюми на които харесвам само началото - Ароматикс Еликсира е такъв - харесвам му връхните нотки дето плашат хората, а после за съжаление ми избива на непроветрено и почва да ме мъчи. Подобно е положението и всички стари Герлени, които съм пробвала.

При белоцветните някои композиции харесвам, други ме тровят, а за трети номерът е дозата - ето днес се радвам на Лули Кашарел, но в микроскопично количество.

И едно питане имам - моля кажете нещо за Eau Gourmande Fresh Fig Laura Mercier? Търся аромат като този в тоалетното мляко със смокиня на Cottage. 

Последна редакция: пт, 11 апр 2014, 18:51 от cayenne

# 26
Моля и аз мнение за Аква ди Джоя, класическата, ЕДП  Hug
На пръв прочит ме грабна преди време като за летен парфюм, но напоследък ме съмнява свежестта в него - сладни ми, което ме притеснява. Допускам да е от моментното ми кофти настроение, но все пак ...

# 27
  • burgas
Най-голямо разбъркване на стомаха и удар в главата, получих преди няколко години от Lalique Le Parfum. И сега като се сетя,имам позиви за  Sick Все едно влизам в долнопробен индийски магазин с разните там парцалки,дрънкулки и ароматни пръчици.

# 28
  • София
Докато изчета старата тема и то нова  Laughing Laughing Laughing

Един от най-силните "удари" съм получавала, когато една засмяна консултантка на Брюкселското летище буквално ме поля в Flowerbomb.. как не починах - не знам  Sick Но пък открих, че в бизнес салона било имало баня, така че всяко зло за добро  Laughing

Ще дописвам, насъбрала съм мат'рял  hahaha

# 29
Момичета, някой може ли да каже дали в магазина на ЕЛ има новия Tom Ford velvet orchid?

Общи условия

Активация на акаунт