БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-34

• 30 668
  • 772
  •   1
Отговори
# 705
  • гр. Шумен
Бени, не знам как да го стерилизирам, за да си запази качествата. Благодаря за съвета за плодовете, имаме всякакви. На моето бебе му правя всичко сама. Пробвахме с купени каши, но не му харесват. А пюре не съм купувала до сега, че имаме всичко, а и като опитах кашите мисля даа не вземам и пюрета, а като излезе плод, да консервирам по някакъв начин.

# 706
И ние имаме градина с дръвчета, обаче дядо ми знам, че пръска. Той казва, че било син камък (така ли се казваше) и не било опасно, ама аз не знам. Петя, вашите пръскани ли са?

# 707
Здравейте,
За КМ и едно време.. Незнам как е било едно време, защото съм кърмена до 1 год и 3 месеца. Факт захранена съм със сок и си нося последиците. Майка ми е била скептична относно това захранване, но така са и казали така е направила. КМ дадох на моята дъщеря на 10 месеца, домашно след годинката.
Теди моето дете не харесваше никакви каши и беше зор докато и въведа глутен. Пробвай да не правиш подобно манджи само и само да яде... Ако не му харесва не настоявай.. даваш млекце и толкова.
Относно прасковите - дадох на 7 месеца.. Авокадо и манго дадох късно, въпреки че се въвеждат на 7 месеца. Просто не ми бяха приоритет.
Емилия не се сърди... просто бяхме изумени какво яде твоето дете.
А относно черешите и другите овошки дори и в Кюстендил ги пръскат.. Аз по тази причина бях много настроена, но все пак захраних детето с плодове

# 708
Maybelline относно ПП аз също не знаех абсолютно нищо за съвременните методи за захранване и когато бебето спеше повечко, около 3-ия му месец започнах да чета, интернета не е само за губене на време или за писане/четене във на форуми. Пишеш в гугъл захранване на бебе и почваш да четеш, гаранция че никъде не пише давай бисквити и КМ на 3 месеца. Peace

Тоест, след цялото четене, което си изчела, ти вече си капацитет?
В заключение - някои хора учат по-добре като им се говори, други като си четат сами...Човешко е да се съобразим.
Заключавай каквото искаш, не се имам за специалист по детско хранене, но определено съм по-компетентна от въпросната майка, която всички видяхме за какво става въпрос, и която не пита как и кога да захраня, да не се връщам назад. Като не искаш не чети постовете ми, и стига си се заяждала, защото пък такива като теб заядливи не мога да ги понасям, както искаш така ме разбирай. Не съм те обиждала, за да получавам отношението ти. И какъв ти е проблема? Който може чете и се ограмотява, който не може, проблема си е негов. А мненията ми тук, са вследствие на натрупан опит, от четене и пак четене, така че ако искаш се съобразявай, ако не искаш чети за да стигнеш до същите изводи.

# 709
Maybelline относно ПП аз също не знаех абсолютно нищо за съвременните методи за захранване и когато бебето спеше повечко, около 3-ия му месец започнах да чета, интернета не е само за губене на време или за писане/четене във на форуми. Пишеш в гугъл захранване на бебе и почваш да четеш, гаранция че никъде не пише давай бисквити и КМ на 3 месеца. Peace

Тоест, след цялото четене, което си изчела, ти вече си капацитет?
В заключение - някои хора учат по-добре като им се говори, други като си четат сами...Човешко е да се съобразим.
не се ядосваи за глупости
Заключавай каквото искаш, не се имам за специалист по детско хранене, но определено съм по-компетентна от въпросната майка, която всички видяхме за какво става въпрос, и която не пита как и кога да захраня, да не се връщам назад. Като не искаш не чети постовете ми, и стига си се заяждала, защото пък такива като теб заядливи не мога да ги понасям, както искаш така ме разбирай. Не съм те обиждала, за да получавам отношението ти. И какъв ти е проблема? Който може чете и се ограмотява, който не може, проблема си е негов. А мненията ми тук, са вследствие на натрупан опит, от четене и пак четене, така че ако искаш се съобразявай, ако не искаш чети за да стигнеш до същите изводи.

# 710
Mtve,изварата по принцип не горчи.Дай тази,която не горчи.  Peace Но защо си взела обезмаслена?

Купих аз... Щото направо бях изключила... И се радвах, че съм намерила обезмаслена  ooooh!   Добре, че се допитвам и до тук, че щях хубаво да захраня детето  Mr. Green   
Ще започна с масло и т.н. В пюретата на Ганчев има добавено масло (поради тази причина още не сме ги яли), мога ли да го въведа така? Или е по-добре да го добавям аз? До какво количество трябва да стигна за седмица въвеждане?

Оф в тези пюрета на Ганчев има и сухо мляко, и извара, и сметана. По няколко млечни компонента на куп. Варианта отпада Simple Smile

Последна редакция: чт, 22 май 2014, 11:59 от Mtve

# 711
  • гр. Шумен
Светлина, не се притеснявай, давай на детето от вашите плодове. С каквото и да пръска дядо ти, пръска 20 пъти по-малко, отколкото пръскат всички други. Аз затова предпочитам да давам наши плодове и зеленчуци, защото знам как пръскат големите земеделски производители.
 За информация на всички, пюретата се правят от плодове внос. А в Европа пръскат един плод по 30 -ина пъти. Земеделски производител съм, имам прасковена градина, и съм търсила навсякъде да дам праскови на едро за сокове, нектари или пюрета- няма такова място в държавата ни.
Така, че давай на детето от вашите плодове. При всички положения са по-добри от тези в пюретата и магазините Simple Smile

# 712
  • Стара Загора
Здравейте,
За КМ и едно време.. Незнам как е било едно време, защото съм кърмена до 1 год и 3 месеца. Факт захранена съм със сок и си нося последиците. Майка ми е била скептична относно това захранване, но така са и казали така е направила. КМ дадох на моята дъщеря на 10 месеца, домашно след годинката.
Теди моето дете не харесваше никакви каши и беше зор докато и въведа глутен. Пробвай да не правиш подобно манджи само и само да яде... Ако не му харесва не настоявай.. даваш млекце и толкова.
Относно прасковите - дадох на 7 месеца.. Авокадо и манго дадох късно, въпреки че се въвеждат на 7 месеца. Просто не ми бяха приоритет.
А относно черешите и другите овошки дори и в Кюстендил ги пръскат.. Аз по тази причина бях много настроена, но все пак захраних детето с плодове

Защо домашно КМ след годинката, аз мислех такова да давам.При приготвянето го варя много добре, мисля,че е по-добре от купешкото? newsm78

# 713
Здравейте, момичета.

Моля някой с опит да се включи. Бебето ми е на 6 мес и половина, като е захранено на 5 мес и половина. Към момента е опитвало и яде оризова каша, тиква (не харесва особено), ябълка, круша, пащърнак и морков. Как ви се струват следните часове за хранене и менюто, притеснявам се да не я нашишкам много.

07:30 АМ 150 мл
9:30 плодово пюре от 30 до 80 гр
11:00 АМ 150 мл
14:00 зеленчуково пюре 30 до 80 гр (после АМ 100-120 мл)
17:00 оризова каша (приготвям от 30 до 60 мл АМ с каша на око)
18:30 АМ 150 мл
22:30 АМ180 мл

Редактирам с допълнение: не желая да замествам хранене поне до 10 месечната й възраст. Тя сега е към 7кг и 700 гр.

# 714
Ms. Jackson, идеално, няма как да я нашишкаш.

# 715
Здравейте,

Защо домашно КМ след годинката, аз мислех такова да давам.При приготвянето го варя много добре, мисля,че е по-добре от купешкото? newsm78

Ами това си беше мое решение, защото не можех да намеря прясно мляко от сигурен източник.

# 716
Ms. Jackson, ние преди месец се хранехме така. Само че беше 180-200 млекце самостоятелно. Тежеше 7, 900кг. Не мисля, че са много. Няма да наддава вече като първите месеци, така че не се тревожи.

# 717
здравейте Hug ние до сега 8м сме на кърма,но по здравословни причини ми се налага да го мина на Ам ,лекарката ни изписа Фризо 2,той само го вкусва,да сменя ли марката newsm78 ,как да  го накарам да го пие Mr. Green като давам смесено с каша хапва повечко,но на обяд как давате смесено с пюрето,ние засега се храним така
6ч кърма
8.30ч плод.пюре 100гр
10ч Ам днес изпи 50мл само ,не съм дохранвала от гърда Rolling Eyes
13ч зел.пюре 190гр
15ч плод.пюре 100гр
17ч каша с 180Ам
21ч кърма
последния месец не е качил нищо Sad

# 718
здравейте Hug ние до сега 8м сме на кърма,но по здравословни причини ми се налага да го мина на Ам ,лекарката ни изписа Фризо 2,той само го вкусва,да сменя ли марката newsm78 ,как да  го накарам да го пие Mr. Green като давам смесено с каша хапва повечко,но на обяд как давате смесено с пюрето,ние засега се храним така
6ч кърма
8.30ч плод.пюре 100гр
13ч зел.пюре 190гр
15ч плод.пюре 100гр
17ч каша с 180Ам
21ч кърма
Здравей, питай педито за млякото. За мен му е малко. Плодовото пюре не е за наяждане

# 719
здравейте Hug ние до сега 8м сме на кърма,но по здравословни причини ми се налага да го мина на Ам ,лекарката ни изписа Фризо 2,той само го вкусва,да сменя ли марката newsm78 ,как да  го накарам да го пие Mr. Green като давам смесено с каша хапва повечко,но на обяд как давате смесено с пюрето,ние засега се храним така
6ч кърма
8.30ч плод.пюре 100гр
13ч зел.пюре 190гр
15ч плод.пюре 100гр
17ч каша с 180Ам
21ч кърма
Здравей, питай педито за млякото. За мен му е малко. Плодовото пюре не е за наяждане
ами аз плодовото го давам между ,не за наяждане,а как да слагам ам в зел.пюре та да не го карам да го пие Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт