МАРТенски бебоци

• 38 876
  • 724
  •   1
Отговори
# 120
ЛЛЛ, моля, кажете ми, нормално ли е бебето да повръща пресечено мляко? Кърмя я на поискване, без да давам вода, чайове и т.н., след като се нахрани я държа около 15-20 мин. на рамо, понякога се оригва, друг път не, но винаги връща. Яде много често, през деня иска почти на всеки 1-1.30 час /ако не спи/ . Докато не изповърне това пресечено не спира да плаче и нервничи, единствено я успокоява държенето на рамо или обълната с коремчето надолу... Кажете да търся ли педиатър...?

# 121
Анджела и ние сме в твоята ситуация. Постоянно връща, дори и да е заспал се събужда и става нервен,докато не излезне всичко,кърмя на поискване понякога на 1,30 ч понякога на 4 часа . Оригвам го но не винаги се получава. Според мен суче много бързо и лакомо.Повръщаме/връщаме/ още от родилният дом и там ми казаха че е нормално след хранене.Ще се радвам да прочета и поста на ЛЛЛ.

# 122
Момичета, може ли да се комбинират два вида капки против колики? Имам предвид конкретно Инфакол и Абоколикен....?

Какво ли не опитваме и няма и няма спасение от гадните колики

# 123
Аз спрях да я обръщам на рамо имам чувството че на детето му е дискомфортно така представете си вие да се наядете и след това да ви метнат в тази поза и то с почти на долу главата. За това като се наяде я обръщам с гръб към мен в изправено положение и си слагам ръката така че да я придържам и притискам в областта на кореммето. Ако не стане така да се оригне и давам малко чайче на хип против колики ( но наистина малко за да не и се препълни корема) и след него почти винаги се оригва.

# 124
ЛЛЛ имам въпрос:
Има ли опасности при започване на активни упражнения- джогинг и фитнес да намалее или да спре кърмата? За какво трябва да внимаваме като започнем със спорта?

# 125
ЛЛЛ, моля, кажете ми, нормално ли е бебето да повръща пресечено мляко? Кърмя я на поискване, без да давам вода, чайове и т.н., след като се нахрани я държа около 15-20 мин. на рамо, понякога се оригва, друг път не, но винаги връща. Яде много често, през деня иска почти на всеки 1-1.30 час /ако не спи/ . Докато не изповърне това пресечено не спира да плаче и нервничи, единствено я успокоява държенето на рамо или обълната с коремчето надолу... Кажете да търся ли педиатър...?

Здравей, ~Анджела~  Hug

Бебетата често повръщат, когато поемат прекалено много мляко прекалено бързо. Самото повръщането е възможно да се дължи на незрялата храносмилателна система на бебетата и може малко трудно да се справя с храната, дори тя да е най-лесно усвоимата от тях, кърмата и затова е по-лесно стомашното съдържимо да се върне обратно в хранопровода. Понякога, когато са гладни, бебета сучат бързо и може да поемат повече въздух, или да препълват малките си стомахчета и това може да е причина да повръщат млякото, което им е в повече. Бебето не успява да суче достатъчно дълго, за да стигне до по-засищащото и богато на мазнини задно мляко и то се нагълтва бързо само с предното мляко, което е богато на лактоза. Затова е добре бебето да се остави да довърши първо първата гърда, за да поеме гъстото, задно мляко и след това, ако показва признаци, че е още гладно, да се повдигне да се оригне и да му се предложи втората гърда. Кърменето в по-изправени пози, както и биологичното кърмене обичайно действат добре при такива случаи. Ако бебето е “Щастливо повръщащо” – качва тегло добре, повръща без дискомфорт и е доволно през повечето време – то повръщането е главно  социален проблем  и може да създава проблеми с прането.  Ето полезна статия .

Обичайно кърмените бебета правят вакуум около гърдата и така изсукват млякото. При това хранене, рядко се поглъща въздух и не е необходимо бебето да бъде оригвано. Има доста бебета, които не се оригват и това не е необичайно.

Поздрави   bouquet

# 126
ЛЛЛ имам въпрос:
Има ли опасности при започване на активни упражнения- джогинг и фитнес да намалее или да спре кърмата? За какво трябва да внимаваме като започнем със спорта?

Borovinka83, ето една обширна статия, в която има информация за въпроса, който те вълнува:
Мога ли да спортувам, докато кърмя?
Поздрави   bouquet

# 127
Момичета, може ли да се комбинират два вида капки против колики? Имам предвид конкретно Инфакол и Абоколикен....?

Какво ли не опитваме и няма и няма спасение от гадните колики

могат да се комбинират . Възможно е обаче от инфакола да се запече , защото е със семитикон .

# 128
Здравейте,момичета.За първи път се включвам в темета,моят син се роди на 21.03. 3350 секцио.Преди две седмици му излезнаха  дребни пъпчици по цялото личице,в последствие се образуваха нещо като лишеи(зачервени грапави обриви)по бузките и брадичката.Досега съм го мазала с преварен зехтин и" Бочко",но не минава.Педиатърката ни каза,че е нормално.Аз обаче доста се притеснявам вече,тъй като  не се оправя  Cry.Моля Ви ако някоя от Вас се е сблъскала с такъв проблем да сподели.Също така  знаете ли къде мога да отида на дерматолог през почивните дни?От София съм.

# 129
  • София
Моята педиатърка каза за същите тези пъпчици, че са алергия към храна, която аз консумирам - вече съм спряла всякакви алергени от известно време, но не се оправя. Та може би идеята за дерматолог не е толкова лоша.  newsm78

# 130
Здравейте,момичета.За първи път се включвам в темета,моят син се роди на 21.03. 3350 секцио.Преди две седмици му излезнаха  дребни пъпчици по цялото личице,в последствие се образуваха нещо като лишеи(зачервени грапави обриви)по бузките и брадичката.Досега съм го мазала с преварен зехтин и" Бочко",но не минава.Педиатърката ни каза,че е нормално.Аз обаче доста се притеснявам вече,тъй като  не се оправя  Cry.Моля Ви ако някоя от Вас се е сблъскала с такъв проблем да сподели.Също така  знаете ли къде мога да отида на дерматолог през почивните дни?От София съм.

Сблъсках се челно със същият проблем. Вече месец се боря с пъпки, грапава кожа и червени сухи петна. От скоро започнах да го мажа с Bepanten ( съдържа ланолин и вит Б, за регенерация на кожата), дават го за подсечено, но със същият успех може да се ползва и за разранени зърна. Имах една мостра от някъде и влязох в нета да прочета какво съдържа. Като видях за какво иде реч реших да го мажа, за да облекча сухата кожа и О чудо! Действа му страхотно. Вече има видима промяна! Ако искаш пробвай!

# 131
Здравейте майчета,честита радост на всички!Моето бебче Мирослав се роди на 21.03 цели 3.500 и 52см.Раждането беше много тежко за това и не разказах в отчетната тема,за да не плаша майките,които не са родили.Първото,което беше че бебчо беше с неправилно заходила главичка,после с усукана връв и в следствие на това се роди с асфиксия и не изплака и се наложи интубация.После заради бактерии разви пневмония.Бориха се за живота му дни наред и се случи чудото,сега е жив и здрав,само подлежи на наблюдение.Доктора,който ме изражда беше много виновен,защото самонадеяно реши,че бебето ще излезе нормално,след като и двете акушерки ми казаха,че е трябвало секцио,дори в родилна зала едната му каза отивам да глася операционната,а той каза,недей ще стане.Изписаха бебчо на 10.04 и от тогава свикваме един с друг.Първите седмици беше страшно,той постоянно плачеше,обясниха ми че е от стреса.Сега последната седмица се успокои,но понякога е със страшни колики превива се с часове.Той беше захранен със сонда,но после засука.Сега зора ни е храненето,той е на АМ защото реших гърда, да не го тормозя да суче от гърда след опититте,той започваше да се съдира от рев,след това се уморяваше и не ядеше.С храненето виждам зор по 1 час отива,той заспива не може да се оригне,плаче, хълца зор виждам.Сега вече яде по 80 мл.Извинявам се за дългия пост,но исках да разкажа историята си.Надявам се да сме си полезни с опита,който споделяме.

# 132
Привет мами, може ли да се присъединя към вас с бебе Антоан роден на 31.03

# 133

Здравейте и от мен.Моето бебе също имаше такъв проблем с кожата.Лицето й  беше цялото червено,грапаво,сухо все едно й беше хванало някаква коричка и стоеше като изпръхнало.Не смеех да я мажа с нищо,защото ме беше страх да не стане по-зле,а лекарката ни каза,че ще се оправи и да я мия само с вода.Така й направих и постепенно с времето кожата й се изчисти и сега е чиста и нежна,слава богу Praynig А,да попитам на някой  бебето му има ли бебешка кал по главичката,че на нас ни се е образувала доста?И как я махате?На мен ми казаха да я намажа със зехтин и после с четка или гребенче да я реша и след това да я изкъпя.

Поздрави на всички Wink

# 134
И на Тони му излезнаха пъпчици по бузките, вратлето, даже и по главичката. На нас доки ни каза да ги мажем с джинджира- спрей. Почти вече минават.

Общи условия

Активация на акаунт