МАРТенски бебоци

• 38 883
  • 724
  •   1
Отговори
# 135
и ние сме с корички.мажа с бебешко олио и след 10 мин. с гребенче бебешко разресвам обратно на косъма. след 2 процедури видимо намаляха

# 136
Оказа се,че бебчо има атопичен дерматит.Казаха ми да го мажа и къпя с продуктите на Dr.Theiss "Нахткерцен"и определено има ефект Simple Smile

# 137
ЕЕеех! Сега се зачудих, едно време нашите родители, пък и прародители, като не са разбирали от дерматити и не са имали > Мустела", "Нахткерцен" и другите, какво ли са правили . Grinning

# 138
  • София
schandy, благодаря за съвета за бепантена - от вчера го мажа, наистина има ефект.  Simple Smile

# 139
  • По света и у нас! Най - често у нас!
Привет на всички,
Мами имам въпрос вашите бебенца спят ли през деня, ние имаме дни, в който изобщо не заспива през деня. Направо не знам какво да правя. Как занимавате Вашите бебенца през деня? Аз я занимаван ама за час, час и 1/2, след това започва да нервничи, не знам какво да правя, а не мога да я разнасям по цял ден на ръце или да използва гърдата ми за залъгалка - и това е другия проблем не иска залъгалка, а само да виси на гърдата ми.

Помагайте какво да правя!!! Hug

# 140
Въпрос към ЛЛЛ
Бебка отказва да се храни от гърдата ! Досега нямахме такъв проблем ... изцяло сме на кърма! Прави го само вечер .. през деня се храни от гърдата , вечер може би заради коликите .. плаче и не иска .. дразни се .. чай пие, кърма не иска ! Тази вечер изцедих кърма в шише, защото отново не захвана от мен и ето че от шишето пие и кърма. Защо newsm78 ? Опитах да я залъжа с шишето и да я сложа на гърдата и се  получи . Но немога да си обясня защо като плаче , иска само шишето ?  newsm78

Дано като минат коликите , спре да прави така.
Поздрави   bouquet

# 141
Привет на всички,
Мами имам въпрос вашите бебенца спят ли през деня, ние имаме дни, в който изобщо не заспива през деня. Направо не знам какво да правя. Как занимавате Вашите бебенца през деня? Аз я занимаван ама за час, час и 1/2, след това започва да нервничи, не знам какво да правя, а не мога да я разнасям по цял ден на ръце или да използва гърдата ми за залъгалка - и това е другия проблем не иска залъгалка, а само да виси на гърдата ми.

Здравей,

И ние сме така. През деня вече не иска да спи много много. Заспива за по 10-15 мин. и айде пак. Аз съм залепила цветни стикери на стената, обръщам я на тази страна и тя си ги зяпа и им говори  Grinning Днес понеже цяла сутрин само си издава разни звуци и хич не иска да спи, окачих от едната страна на кошарата нейни бодита с по-големи картинки. Почна да ги гледа и дори сега се унесе..само не знам до кога. Мисля да и вземем и играчка за над кошарата. Друго, което я разсейва е да е на нашето легло и да гледа към прозореца. Залъгалка и моята госпожица не иска.
Пробвай да и пуснеш и някой музикален канал..ние си падаме по Криско..така се оказа  Joy Слуша си и се разсейва за известно време. Успех  Peace

# 142
  • По света и у нас! Най - често у нас!
Привет на всички,

Здравей,

И ние сме така. През деня вече не иска да спи много много. Заспива за по 10-15 мин. и айде пак. Аз съм залепила цветни стикери на стената, обръщам я на тази страна и тя си ги зяпа и им говори  Grinning Днес понеже цяла сутрин само си издава разни звуци и хич не иска да спи, окачих от едната страна на кошарата нейни бодита с по-големи картинки. Почна да ги гледа и дори сега се унесе..само не знам до кога. Мисля да и вземем и играчка за над кошарата. Друго, което я разсейва е да е на нашето легло и да гледа към прозореца. Залъгалка и моята госпожица не иска.
Пробвай да и пуснеш и някой музикален канал..ние си падаме по Криско..така се оказа  Joy Слуша си и се разсейва за известно време. Успех  Peace
Radeva - 87, благодаря за отговора, че доста се бях притеснила от факта, че не спи по цял ден. Аз се скапвам да я разнасям и да я занимавам, ама се изчерпах. Wink. Ще опитам с цветни картинки и дано се позагледа. Аз и слагах играчки върху креватчето, но уви бързо и омръзват. Смених и доста залъгалки, защото с мислих, че така ще се унесе. Поне се успокоих, че нищо и няма щом не спи по цял ден, бях решила, че е от кафето, което пия( само сутрин едно кафенце Rolling Eyes), и няколко дни не близвах кафе, за да видя дали не и се отразява. Лелеееееее много е забавно когато за първи път имаш дете, всичко е много странно и интересно. Благодаря още веднъж Hug

# 143
Добре дошли на новите мами!
Относно крустите по главичката - знам че може да се слага капачка Линола Фет във ваната при къпане.
Да ви се оплача вечер след храненето в 19ч., беба става нервна, не иска да спи, след къпане храненето е борба, млякото тече, а беба се дърпа и пищи/но биберона го взима без проблем/, цялата се опъва, не заспива и се храним по сто пъти на почивки до 22ч. Изпадам в ужас при мисълта за това хранене вече 2-ра седмица. Ако някой има идея на какво се дължи или как да се справим, моля помагайте!

# 144
Привет и от мен Simple Smile
Mushmolina, ние имаме подобен проблем - при нас в следобедните часове или както при вас след баня, малката започва да плаче много силно. Подавам й гърда, но се дърпа, а е време за хранене вече и трябва да хапва. Мислех, че са колики, но се оказва че не са.
За мое успокоение, намерих материал за т.нар. Purple crying period.
Оказва се, че повечето бебчета преминават през този период и плача не е поради конкретна причина, а е част от развитието им. Ето и линк към материала: http://www.purplecrying.info/
Силно се надявам, че от това Simple Smile
Хубав ден от мен!  bouquet

# 145
Въпрос към ЛЛЛ
Бебка отказва да се храни от гърдата ! Досега нямахме такъв проблем ... изцяло сме на кърма! Прави го само вечер .. през деня се храни от гърдата , вечер може би заради коликите .. плаче и не иска .. дразни се .. чай пие, кърма не иска ! Тази вечер изцедих кърма в шише, защото отново не захвана от мен и ето че от шишето пие и кърма. Защо newsm78 ? Опитах да я залъжа с шишето и да я сложа на гърдата и се  получи . Но немога да си обясня защо като плаче , иска само шишето ?  newsm78

Дано като минат коликите , спре да прави така.
Поздрави   bouquet

Здравей, Shushka93  Hug

Споменаваш, че даваш чай на бебето. Мислиш ли, че този отказ може да се дължи на объркване в засукването? Това се получава, защото начините за сукане от гърда и от шише са коренно различни. От шишето тече много по-лесно, бебето не полага почти никакви усилия. То бързо привиква към по-лесния и мързелив начин, а в началото бебетата са слаби и бързо се уморяват на гърда. Затова ако се налага предлагане на хранене , различно от кърма, е добре да става с алтернатива на шишето - лъжичка, чашка, пръст, дозатор... Възможно е и  рефлексът на потичане се задейства по бавно или струята от гърдата ти е по слаба от шишето. Това може да го изнервя и за това да плаче и да се дърпа.

Пробвала ли си да кърмиш бебето в сънено състояние? Обичайно тогава бебетата са склонни да сучат. Легнали, кожа до кожа? Доста често контакта кожа до кожа подпомага желанието на бебето да суче. С компресия дали опита - да получи бебето по-лесно млякото? Можеш да опиташ да кърмиш бебето на по кратки интервали и да предлагаш гърдата малко преди да се е разревало от глад.
Много майки опитват да кърмят в затъмнена и тиха стая, за да не се разсейва бебето или пък да насочват вниманието към нещо, например ...шарено шалче, герданче; кърмят прави, полюшвайки бебето в ритъм, някои кърмят в слинг.

Ето и няколко статии:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=50119.0
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1971
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124928.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=5186

Би могла да опиташ дали някой от предложените варианти ще сработи и при вас.
Поздрави   bouquet

# 146
Здравейте, мили мами. До сега не сън се включвала в темата и групата, но ви чета често, защото и ние с моята малка принцеса минаваме през подобни проблеми като вашите. Моето слънчице Деница се роди на 6ти март, живеем в София. Понеже малката се роди 24 дни преди термина я сложиха превантивно в кувьоз и на антибиотик за 5 дни. За съжаление поради това от 7 ми ден сме с колики и дисбактериоза (от антибиотика). В началото опитах с капки със семетикон (като Инфакол, Саб Симплекс и т.н.) - не помогнаха. Сама реших да давам ензима Колийф и бих казала, че има ефект. И на нас ни се появиха пъпчичи, по едно време бяха станали толкова много, че по бузките и брадичката кожата и беше много загрубяла. Не съм мазала с нищо по-споциално - само с хидратиращия крем, който използвам за тялото и бебешко олио. Ползвам козметиката на Веледа и съм доволна. Лека по лека пъпчиците и минават, едни излизат, други минават, но се изчиства. Имахме някакви груби хрушки и по ъшичките и те минаха почти от само себе си. Сега виждам, че има такива хрушки (или люспички) и по главичката, но не съм я мазала с нищо още, не съм ползвала и четка или гребенче. Къпя я само с водичка все още и веднъж в седмицата слагам шампоанче на главичката и тялото.
Ние също имаме проблема с вечерното кърмене (след баня), когато бебчето ми е много нервна, плаче на гърдата ми и ту суче, ту реве, направо се тресе. Аз съм упорита и не се отказвам, вдигам я на рамо и пак я връщам на гърда, и така докато не се успокои. Вярно кърмим се по час сигурно. За спане я повивам, така тя се успокоява и не я боли толкова коремчето, пък и спи по-спокойно. След кърмене не се цедя, давам по една гърда на кърмене, горе долу през 3 - 4 часа (така ми иска на мен). През нощта цедя винаги една цяла гърда като ги редувам всяка нощ. Бебчето ми заспива към 22 - 23 часа и става между 4:30 и 6:30. До сега не съм имала запушване, но съм имала бучки доста. Нагрявам с гореща водичка и цеда малко преди кърмене, за да засуче по-лесно малката.
Надявам се да не съм ви отегчила с дългия пост, просто исках да споделя през какво минаваме ние с моето бебче и дано да ви бъда полезна.

# 147
Добре дошла  point_of_honour!
Вашите бебоци гукат ли вече и обръщате ли ги по коремче?

# 148
Добре дошла  point_of_honour!
Вашите бебоци гукат ли вече и обръщате ли ги по коремче?

От една седмица вече гукаме или по-скоро га-каме в нашия случай.  Grinning Говори си някакви неща и е много смешна. По коремче я слагаме няколко пъти на ден още откакто стана на месец. Понякога доста високо си вири главата. Като я взема на рамо си изправя вратлето, много и е интересно. Не знам при вас как е, но на мен всеки ден ми се вижда все по-голяма и различна, а уж постоянно сме заедно. Поздрави на всички мами и бебоци.

# 149
Относно гукането и ние вече се опитваме да гукаме или по-скоро е нещо като "ааагггххъъъъ" Simple Smile). И аз я слагам по коремче от както е на месец, от една седница изправя много високо главичката.
Radeva-87, и при мен като я изправя на рамо си изправя много вратлето все едно иска да полети, наистина е много интересно и ми е много смешна и миличка.
Да са ни живи и здрави бебчетата на всички мами и всеки ден да ни радват с нови умения.
Поздрави на всики!

Общи условия

Активация на акаунт