МАРТенски бебоци

• 38 873
  • 724
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Много силно се надявам днес около обяд да не вали, че трябва да го заведа на консултация вече, а поликлиниката ми е на около 20-тина минути от нас и нямам кола.  ooooh! На количката ще сложа дъждобран, ама...

# 91
здравейте мами,menyanthe наистина ужасно време аз много се надявах април да е топъл, а то  едва успявам да я изведа малко на слънце ,дано поне май ни радва със слънце  Praynig . Аз вчера я заведох на консултация биха ваксината много ми плака горката качила ни е 1 кг и 300 грама и е пораснала 3 см само на кърма е радост голяма.   Mr. Green Пратиха ни на специалист да и видят тазобедрените кости аз гледам да не го мисля и да не се притеснявам мисля че всичко ще е наред. Ох мами кога ще ни започнат да ни гукат малките съкровища . Хубав и спокоен ден   bouquet

# 92
Благодаря,момичета за отговорите ви по въпроса за зеленото ако.Аз говорих с лекарката ни и тя каза,че това е от коликите.Иначе бабите първоначално казаха,че стомахчето й било настинало:)
И друго да ви питам от 2 седмици имаме ситни пъпчици по тялото и лицето,като част от тях са с бели връхчета Shocked.Аз я къпя само с водичка и я мажа със зехтинче,но от 3 дни реших и с него да не я мажа,в случай че я запарва допълнително.Но не изчезват, все още си стоят.Лекарката каза,че й се чисти кожата,но дали е така?И кога ще изчезнат,не знам?! newsm78 На някоя от вас бебчето й има ли такъв проблем?

Лек ден от мен Wink

# 93
  • София
galeto83sf, Зарко също има пъпчици. Днес педиатърката каза, че най-вероятно е алергия към храна (вероятно към млечните продукти), но той е само на кърма. Ще огранича млечни и чйца и ще видя дали ще се подобри.

# 94
galeto83sf И на мен ми казаха, че се чистят бебчетата чрез тези пъпчици с белите връхчета. А червените обриви обикновено са от претопляне или алергия. Марти например получи такъв обрив по вратлето и главата и се оказа, че е от един нов лигавник- кой знае какви бои и материали са използвали    #Cussing out

# 95
  • София
На това пък най-много се дразня - бебешки дрешки с некачествени материали и оцветители. На бебетата им е по-чувствителна кожата - би трябвало да се използват по-качествени неща. Но производителите си гледат повече печалбата и друго не ги интересува. 

# 96
ЛЛЛ, в ПЪЛНА безизходица съм. Кърмя бебето си вече 2 месеца и до сега имам 4 запушвания на каналите на едната гърда. Последното - от вчера! Опитах ВСИЧКО, но нищо не ми помага.
1.Хранене само от тази гърда, цедене на другата за освобождаване на напрежението
2.Топли и студени компреси
3.Лецитин
4.Ям само ориз, картофи, макарони, пия много вода
5.Не нося сутиен, чанта, не спя на тази гърда или по корем
6.Детето започна да спи по 6-7 часа вечер, но аз си навивам часовник и я будя да яде съответно на 4 и на 3 часа
7.Пуснах си изследване на кърмата за наличие на бактерии, които предизвикват запушванията, но такива не бяха открити и какво ли още не...
   Станах специалист по "отстраняване" на запушвания, рева постоянно от болката и стискам зъби, НО това не ме устройва. Аз "лекувам" следствието, искам да отстраня ПРИЧИНАТА. Имам нужда от превантивни мерки, за Бога - има ли такива?
П.П. Вчера  ходих и до "Майчин дом", където ми казаха, че някои жени са предразположени към запушвания и да се откажа от кърменето, след като се случват толкова често и имам такива болки. Изписаха ми окситоцин при поява на запушване /отново не е превенция/. Моят АГ ме посъветва да взема половин таблетка "достинекс", за да намаля кърмата.
УМОЛЯВАМ ви, можете ли да ми помогнете с ПРЕВАНТИВНИ мерки, ще имат ли край тези запушвания или ...

# 97
Забравих да добавя - следвах и съветите ви за урегулиране на кърмата, защото произвеждам повече, отколкото бебето изяжда. Т.е. постепенно да намалявам количеството на изцедена кърма, да предлагам и двете гърди и да следвам логиката, че когато гърдата остава пълна, се задейства "логиката на организма ми", че не е нужно да произвежда повече кърма, да... но не става, по-добре след яденето на бебето да доизцеждам, за да няма ЕВЕНТУАЛНО запушвания, защото явно когато предлагам и двете гърди, които остават неизпразнени, не си влияя на регулирането, а само на запушванията...  newsm78

# 98
 Включвам се и аз при мартенските бебоци!

# 99
Моето бебе също има ситни пъпчици с бал връх,но вече останаха само по нослето малко..другите се изчиатиха.Аз също знам,че те се появяват,защото кожата на бебето се чисти.Другите червените пъпки по принцип излизат от претопляне.на истина това с бебешките некачествени продукти е много неприятно(това е дори неподходяща дума). Пожелавам  на всички ви много здрави и послушни бебоци ,моето продължава с този запек..направо така пищи и се напъва,много ми е жал.Педиатърката , естествено с моя късмет да ми се падне такава, нищо не ми казва.Смених му и храната с прехвалената Селиа..но засега ефект няма.Сигурно трябват няколко дни,за да му свикне коремчето с новата храна.  newsm78
Йо То направо ти съчувствам,измъчиха те тези гърди.Дано да се намери лек за проблема ти .

# 100
tes4o , благодаря ти!  Hug Ама вече се отчаях... Simple Smile

# 101
Йо, и аз ти съчувствам.Ти имаш в излишък кърма, моята пък недостига.При всеки е различно newsm78.Аз, също,цедя, будя да се храни малката по-често, но това с цел да увелича производството на кърма...а ти правиш същото, за да я намалиш ThinkingКолкото до запушените канали, аз причината не знам каква е, но с окситоцин много добре се отпушват.Правиха ми в болницата, ефекта е голям.Не че това ти е трайно решение, но поне да не се мъчиш, когато отново получиш запушване.Похвално е, че въпреки тези неволи продължаваш да кърмиш. newsm10

# 102
tes4o, знам че не е хубаво да се променят млеката, но ако и Селиата не помогне аз ти препоръчвам Фризо вом. На нас ни реши проблема с повръщането, но също помага и при запек. Успех
ЙоТо, стискам палци да се оправят нещата и да не се мъчиш повече.

# 103
Привет момичета,
Йо То, пожелавам ти при теб нещата да се регулират скоро и да не се измъчваш повече.
Аз май имам като проблема на лора др.
Малката се храни по 1,5 часа, като кърмата от едната гърда не й достига и давам и от другата.
Така изсуква не повече от 20-30 мл на гърда или общо максимум 60 мл на хранене.
Също така като яде по 2 часа, реално ми се сливат храненията и не мога да преценя по колко броя стават в денонощие. Снощи се будеше през 1 час за да се храни, защото буквално сучеше по 10 мин и после заспиваше. Все си мисля, че не се засища нормално.
Направо не зная вече къде бъркам. Не мога да й давам само от едната гърда, защото тя се изнервя като намалее струята на млякото и започва да се тръшка, плаче и да мята глава. Слагам я на везната, преди, по време и след кърмене за да установя колко е изяла, но само се стресирам от резултата...
И в крайна сметка за един месец е качила 650 гр, но с този режим не може да се спазва график.
Съжалявам, че ви залях с моите проблеми, но вече не зная как да регулирам процеса.
Хубав ден от мен мами   bouquet

# 104
Steli P, при нас ситуацията е абсолютно същата  Cry по цял ден ми е на ръце, само иска да яде, нямам време за нищо друго. Все се надяваам да си изгради някакъв режим, но за сега не става, дори опитах да я дохранвам, но тя не иска шише и няма да я мъча, да яде колкото и както иска. Не я тегля, но ми изглежда пораснала и вече има бузки, така, че ще я караме така...

Общи условия

Активация на акаунт