Re: Графики на БТ - коментари

• 42 245
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Денис, много ти благодаря- свали ми камък от сърцето... бях решила, че започва да спада като пред М... Благодаря отново!

# 496
  • София

Здравей Денис,
за първи месец меря БТ и естествено възникват питанки. Прочетох това
2. Ако в  Първа фаза БТ е висока ( 36.6С или още по висока ) - говорим за ниско съдържание на Естроген (женски полов хормон ) . Това е причина за несъзряването на яйциклетката в даденият цикъл .
До тук всеки ден БТ е 36.7, меря с дигитален термометър, но ще потърся галиев, за да са по-сигурни резултати.  Преди 2 месеца правих хормонални изследвания и Естрадиола беше   224.00   pmol/l   М:28-156;Ж: 1-10г.22-99.1,фол. 46-607 овул. 315-1828, лут. 161-774, мен. до201 (конкретно този месец нямах О). На 25ти съм на преглед и ще се види дали имам доминантен фоликул или ако вече се е спукал.
Има ли място за притеснения или това може да го кажем като се види цялостната графика? newsm78

По графика, може само да се определи дали е имало или не О. - всичко друго са предположения.
Незная къде си прочела това - но според мен си е голяма глупост.
БТ се влияе от толкова много неща / Т. на тялото, околна Т., дали си завита или отвита, метаболизъм, хормони - не само естроген, на нея влияние оказва най-вече ТСХ и т.н. - много е несериозно това - лекарите не приемат Метода на БТ, а какво остава да се правят изводи по графика за хормоналния баланс/
Изследването на Е2, на 3 ден от МЦ, не е константа за нивата на естрогените. Стойностите варират всеки МЦ  и са резултат от функцията на яйчниците и образуването и развитието на новите фоликули

# 497
Искам да попитам дали е възможно по-късно лягане да е причина за понижена температура. Обикновено лягам около 22.00-22.30, и меря БТ сутрин в 6. Но миналата вечер си легнах към 2.00-2.30, на сутринта имах понижена БТ, която не ми дава мира. Чудя се дали и този месец трябва да го отпиша или има още надежда.  bouquet

# 498
  • София
Искам да попитам дали е възможно по-късно лягане да е причина за понижена температура. Обикновено лягам около 22.00-22.30, и меря БТ сутрин в 6. Но миналата вечер си легнах към 2.00-2.30, на сутринта имах понижена БТ, която не ми дава мира. Чудя се дали и този месец трябва да го отпиша или има още надежда.  bouquet
Не това е причина за по-ниските стойности на БТ

Провери си терм-ра

# 499
Как да го проверя, Денис? Днес си беше нормална температура. Освен да пробвам и с някой друг ли?
Графиката ми досега показва ли да е имало овулация? Ако не на какво може да се дължи, изследвания ли да пускам и какви? Много съм разочарована.

# 500
Денис, може ли отново да те помоля за коментар http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=kukuruku

Цикълът ми обикновено е 27-28 дни, т.е. ако гледам продължителността му, днес вече съм в закъснение, но от друга страна не съм сигурна, че правилно съм отбелязала деня на О.

# 501
  • София
Как да го проверя, Денис? Днес си беше нормална температура. Освен да пробвам и с някой друг ли?
Графиката ми досега показва ли да е имало овулация? Ако не на какво може да се дължи, изследвания ли да пускам и какви? Много съм разочарована.

Може да е имало О. на 15 ден от МЦ, но Бт трябва да се задържи висока.

Проверяваш терм-ра, като вземаш нов и мериш с двата под двете мишници
- дигитален - 2-4 мин след сигнала
- живачен 10 мин ... се държи
Мериш поне 2-3 пъти - ако има разминаване в стойностите, вярно отчита този с по-високата стойност

# 502
  • София
Денис, може ли отново да те помоля за коментар http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=kukuruku

Цикълът ми обикновено е 27-28 дни, т.е. ако гледам продължителността му, днес вече съм в закъснение, но от друга страна не съм сигурна, че правилно съм отбелязала деня на О.

Ако О. е била на 16 ден от МЦ /поне според мен / - днес ти е 13 ден след О. М. трябва да е на 31 ден от МЦ  Все още няма закъснение
Графиката ти е супер - стискам палци Peace

# 503
По графика, може само да се определи дали е имало или не О. - всичко друго са предположения.
Незная къде си прочела това - но според мен си е голяма глупост.
БТ се влияе от толкова много неща / Т. на тялото, околна Т., дали си завита или отвита, метаболизъм, хормони - не само естроген, на нея влияние оказва най-вече ТСХ и т.н. - много е несериозно това - лекарите не приемат Метода на БТ, а какво остава да се правят изводи по графика за хормоналния баланс/
Изследването на Е2, на 3 ден от МЦ, не е константа за нивата на естрогените. Стойностите варират всеки МЦ  и са резултат от функцията на яйчниците и образуването и развитието на новите фоликули
Благодаря Денис, добре че те има, че да ни отрезвяваш от глупостите, които четем по форумите. Продължавам с тази странна температура, вече меря с галиев. В петък ще видим с лекарката какви изследвания ще пускаме.

# 504

Може да е имало О. на 15 ден от МЦ, но Бт трябва да се задържи висока.

Проверяваш терм-ра, като вземаш нов и мериш с двата под двете мишници
- дигитален - 2-4 мин след сигнала
- живачен 10 мин ... се държи
Мериш поне 2-3 пъти - ако има разминаване в стойностите, вярно отчита този с по-високата стойност

Благодаря отново, Денис. Днес ще взема нов термометър и ще проверя, междувременно Т се повиши още днес. Praynig

# 505
  • Sofia
Денис, пак съм аз  Embarassed Бях го отписала този месец, но БТ днес се покачи. На какво ли се дължи?
  bouquet

# 506
  • София
Денис, пак съм аз  Embarassed Бях го отписала този месец, но БТ днес се покачи. На какво ли се дължи?
  bouquet

Ако се задържи висока БТ и е вярна / защото може да има и проблем с терм-ра / - може да показва че първоначално фоликула не е успял да се спука и това е станало  по-късно
Нека да минат още 3-4 дни - така само гадаем

# 507
  • Sofia
Благодаря за отговора. Иначе два пъти мерих е беше същата Т . 

# 508
Денис, при мен явно се оказа проблем с термометъра, взех друг, мерих поне 5-6 пъти, има разлика между двата от 0,2 до 0,6  Crazy Crazy Crazy като стария показва винаги по-ниските стойности. Бях решила и сутринта след меренето с новия да сложа стария, но нямах време.

# 509
  • София
Денис, при мен явно се оказа проблем с термометъра, взех друг, мерих поне 5-6 пъти, има разлика между двата от 0,2 до 0,6  Crazy Crazy Crazy като стария показва винаги по-ниските стойности. Бях решила и сутринта след меренето с новия да сложа стария, но нямах време.
Тогава всичко е ОК.- според мен си е имало О.
Мери с новия терм-р, но ми напомняй за това, когато искаш коментар по графиката

Общи условия

Активация на акаунт