Отговори
# 60
  • София
Няма значение. По-добре отиди в понеделник, но при всяко положение трябва да имаш записан час /ако ще ходиш при Станков в Шейново/, иначе рискуваш да си отвисиш сериозно.

# 61
  • София
По-добре в понеделник. Но без час няма да те вземе изобщо.

# 62
  • София
Христос Воскресе. Пожелавам на всички само хубави резултати в новата тема   bouquet

# 63
  • 1st floor
Благодаря, момичета!  bouquet

# 64
Здравейте!

Имах раничка и заедно с цитонамазката си направих и теста за човешки папилома вирус (http://www.hpv-bg.com/) в Токуда. Мисля, че го правят и в други клиники, но доколкото знам е доста надежден...Поне мойта гинеколожка така ми каза. Слава богу и резултата от цитонамазката и от теста се оказаха отрицателни и няма за какво да се притеснявам, но ще трябва да се проследявам...Simple Smile
Дано да съм ви била полезна!

# 65
НеПоКоРнА, по-добре се обади да питаш, защото мисля, че в понеделник не работи със здравна каса, а само на частно. Peace

# 66
  • София
Работи ли изобщо с касата?
Аз в понеделник ще ходя на обгаряне, след обяда. Тогава бил частния му прием. Ама аз все си плащам при него.

krissford, това нова информация ли е? Доколкото помня скоро беше писала същото и говорихме за ЧПВ тестовете. Или има някакво развитие по случая?

# 67
О, да, работи си към болницата.

# 68
  • Варна
Включвам се в темата доста притеснена  Cry
Накратко ще разкажа ...
Преди 4 месеца ми изникна в главата, че трябва да си направя изследвания за папиломавирус - високорисковите. Излезе един положителен 35, а цитонамазката ми излезе странно 1 група.
Лечението ми беше имуностимуланти - Екомер. При колпоскопията също ми казаха, че всичко е наред и да си пия Екомерчето.
Сега 4 месеца по-късно отново реших да пусна цитонамазка течно базирана. Резултата PAP IIIA с Ниcкостепенна плоскоепителна лезия (LSIL) съдържаща: HPV/лека дисплазия/CIN 1 .

Иииии сега ШОК !!!!!!!!!!
За препоръки на изследването пише : Колпоскопия, Биопсия, Церв. абразио.
То колпоскопия добре, биопсия добре, ама абразио ?!?!!? ГОСПОДИИИИИ СЕРИОЗНО ЛИ ?

Така... опитвам се да бъда спокойна, ама да Ви питам аз дами дали според Вас трябва да пратя и приятеля ми на някакви изследвания, защото преди като питах докторите казваха - НЕЕЕЕ, НЯМА НУЖДА ! 
И също това абразио задължително ли е при тази 3-та група ? Смисъл на Вас правили са Ви с тая група ?
От Варна съм някой да ми предложи някой добър специалист? Simple Smile

# 69
  • София

Но Шейново работи по каса само за операции, без амбулатори прегледи. Аз винаги съм плащала.

Мисс, направи биопсия и после според резултатите реши как да действаш.

# 70
miss_v, на мен ми правиха биопсия и абразио при 2 група и нискорисков тип на HPV...
Но при мен на колпоскопа се виждаше нещо. Моят съвет е да отидеш някъде за второ мнение, но задължително при читав гинеколог-онколог (като изброените на първа страница на темата). Успех!

# 71
  • София
Включвам се в темата доста притеснена  Cry
Накратко ще разкажа ...
Преди 4 месеца ми изникна в главата, че трябва да си направя изследвания за папиломавирус - високорисковите. Излезе един положителен 35, а цитонамазката ми излезе странно 1 група.
Лечението ми беше имуностимуланти - Екомер. При колпоскопията също ми казаха, че всичко е наред и да си пия Екомерчето.
Сега 4 месеца по-късно отново реших да пусна цитонамазка течно базирана. Резултата PAP IIIA с Ниcкостепенна плоскоепителна лезия (LSIL) съдържаща: HPV/лека дисплазия/CIN 1 .

Иииии сега ШОК !!!!!!!!!!
За препоръки на изследването пише : Колпоскопия, Биопсия, Церв. абразио.
То колпоскопия добре, биопсия добре, ама абразио ?!?!!? ГОСПОДИИИИИ СЕРИОЗНО ЛИ ?

Така... опитвам се да бъда спокойна, ама да Ви питам аз дами дали според Вас трябва да пратя и приятеля ми на някакви изследвания, защото преди като питах докторите казваха - НЕЕЕЕ, НЯМА НУЖДА ! 
И също това абразио задължително ли е при тази 3-та група ? Смисъл на Вас правили са Ви с тая група ?
От Варна съм някой да ми предложи някой добър специалист? Simple Smile

Звучиш ужасена от идеята за абразио, а не виждам какво толкова те ужасява.
Идеята е да се провери дали дисплазията се разпростира и в канала. Ако я няма там, цялостното лечение е по-лесно. Може би ще можеш да се оправиш без конизация даже.
Дишай спокойно, нищо фатално не се е случило. Но паниката може много да ти навреди.

# 72
@Veseto: Просто видях, че leksandra се интересуваше какви тестове трябва да й направят и затова реших да се включа отново...Иначе за проследяване на раничка на 6 месеца ли се ходи обикновено или веднъж в годината...Някой има ли повече практика в това?

# 73
  • Варна
Благодаря за съветите и подкрепата Wink Днес съм няколко идеи по- спокойна .
Видях, че отпред в списъка не пише за д-р М. Яков- Майчин дом Варна, а аз последно на колпоскопия ходих при него и бях доволна от отношението му и прегледа. ВЪПРЕКИ ЧЕ, когато ми прави колпоскопията не се сещам да ми е щипело, както други пишат че се намазва с разредена оцетна киселина и след това с йодна тинктура ?! Просто бръкна и огледа...., докато аз си стисках със зъби ръкава на блузата  Rolling Eyes

# 74
Но Шейново работи по каса само за операции, без амбулатори прегледи. Аз винаги съм плащала.

Да ти кажа честно казано знам само това: в понеделник работи частно, другите дни - към болницата. Но не знам точно какво се влючва в това. Само дето в понеделник не можа да ми издаде фактура и се ядосах, защото имах нужда да си възстановя разходите.

Общи условия

Активация на акаунт