Отговори
# 75
  • София
Моята раничка я следя на 6 месеца,така ми е казала Ганчева....не иска да я маха Tired,въпреки,че миналата година имам едно цито 3-та група Rolling Eyes

# 76
Ясно...Мерси за инфото. И на мен така ми каза лекарката, ама все пак предпочитам да си питам каква е практиката... Hug

# 77
Здравейте, днес ми излязоха резултатите от хистологията от биопсията и абразиото:
- ендоцервикална лигавица без паталогични промени
- многослоен плосък епител от ектоцервикс с акантоза, паракератоза, базалноклетъчна хиперплазия.

Някой знае ли какво означава това? Или поне дали всичко е наред? Довечера ще се чуя с Ганчева и ще разбера, но дотогава, ако някой знае....

# 78
  • София
О, да, работи си към болницата.
Но Шейново работи по каса само за операции, без амбулатори прегледи. Аз винаги съм плащала.

Да ти кажа честно казано знам само това: в понеделник работи частно, другите дни - към болницата. Но не знам точно какво се влючва в това. Само дето в понеделник не можа да ми издаде фактура и се ядосах, защото имах нужда да си възстановя разходите.

Да, ясно. Те към болницата всички си работят, но не с направления. С направление можеш да минеп само ако си за операция и то пак се доплаща.

# 79
  • в Низината
Да попитам някой пил ли е Гестаген? Днес ми го изписаха за 3 месеца по схема заради кръвоизливите, които получавам през последните месеци. Притеснява ме също така течението с кървавите жилки, което получих след няколко упражнения, които правих миналата седмица. Говорих за това с доктора и след като уточнихме, че няма как да съм бременна, не стана ясно каква може да е причината. Но е ясно, че не е нормално.

Между другото, този Гестаген не го намирам в нито една аптека.  newsm78

Последна редакция: ср, 23 апр 2014, 17:24 от Слънце в джоба

# 80
Христос Воскресе!
лександра, по-горе са ти отговорили, че най-вероятно ще те изследват за носителство на ЧПВ. Процедурата е като вземането на цитонамазка. Пиша по-скоро, за да ти дам кураж. Не се притеснявай. Изчакай си резултата спокойно. Важното е, че си взела мерки навреме.  Hug След конизацията е важно да се следиш на всеки 6 месеца - цитонамазка и колпоскипия. Пиши като излязат резултатите. Кой ти прави конизацията в майчин дом?
Непокорна, и аз съм за Станков, само че не знам дали приема с направления. Обади се в Шейново или се разходи направо и попитай. Може би един от дните да има за прием с направление.

Конизацията ми я прави док.Борисов(трета гинекологична клиника),заедно с док.Филипов.Благодаря за куража.Ще пиша когато излязат резултатите.

# 81
  • Wolwedans
Здравейте, днес ми излязоха резултатите от хистологията от биопсията и абразиото:
- ендоцервикална лигавица без паталогични промени
- многослоен плосък епител от ектоцервикс с акантоза, паракератоза, базалноклетъчна хиперплазия.

Някой знае ли какво означава това? Или поне дали всичко е наред? Довечера ще се чуя с Ганчева и ще разбера, но дотогава, ако някой знае....
Резултата е добър. В цервикалния канал нещата са перфектни!  По повърхността на порциото има доброкачествени изменения, които могат да се третират(лазер, електокоагулация, каустични средства, крио...) или само да се проследяват в динамика...

# 82
Много ти благодаря за изчерпателното обяснение, Ally_t   bouquet Hug! Сега ми остана още по-ясно.
Аз успях да се чуя и с Ганчева и тя каза, че това бил възможно най-добрия резултат. Вероятно и с биопсията е премахнато изменението, но ако не е напълно, ще ме обгори другия месец.
Много си отдъхнах днес.. толкова години го мисля това.
Малко като успокоение искам да кажа, че преди няколко години бях 3а група (оттогава съм все 2), така че не винаги трета група означава, че се стига до конизация. Но и не винаги втора група означава, че всичко е наред... Най-важното е да попаднеш на добър специалист, който дори при най-малкото съмнение, ще направи съответните изследвания, за да се увери, че наистина всичко е наред.

Пожелавам на всички само такива хубави резултати!

# 83
Здравейте, аз преди 2 месеца горих раничка и сега прокърви много леко
цитонамазката ми е 3а а на биопсията пише папилом
гориха я с ток и солкожин дали е ефикасно
и съгурно пак ще я горят
случвало ли ви се е нещо подобно

# 84
Здравейте! Цитонамазката ми е 3а, след един месец пак ще ми направят изследване,но междувременно ми откриха миома– голям възел каза лекаря, изписа ми турта и след три месеца пак на преглед.Много съм притеснена, не са ми взимали биопсия,иска ми се да чуя и друго мнение, но към кого да се обърна.

# 85
  • в Низината
Sisley666,   bouquet Хубаво е, че вече си спокойна и че нещата са наред!

zdm_, мен досега не са ме горили и не мога да споделя мнение, но те съветвам да се консултираш с още един специалист.

polia72, лекарят, който бих ти препоръчала е д-р Карагьозов.

Някой може ли да сподели нещо по моя въпрос? Не са ли ви изписвали този препарат?

# 86
И аз се присъединявам в групата с раничка на шийката и ПАП 3А,до дни ще направя нова цитонамазка и после колпоскопия,и се надявам да се похваля с добри резултати

# 87
Ето я и моята история с Пап 3А:
Откриха ми раничка година след раждането и ми казаха че е голяма и не изглежда добре.Исках да ми направят цитонамазка,но ми казаха че е невъзможно до  като имам течение и така 6 месеца правим микробиологии или лечения и чак сега след 6 месеца се стигна до цитонамзка и отново микробиология.При което резултата беше ПАП 3А и микробиология СТРЕПТОКОКИ.Изписаха ми един лист с лекарства и антибиотици за мен и мъжа ми и проверих в аптеката колко струват 130лв  Shocked
За тези 6 месеца ходене по мъките толкова пари набих а резултат и лечение нямаше.След това лечение на Стрептококи ще ме пращат на колпоскопия и там ще се реши дали ще се взема биопсия.Мисля да потърся още едно мнение преди да почна лечението  на Стрептококи,защото ме съмнява резултата.А от друга страна се плаша с тази раничка и този ПАП 3А.И се чудя вече при кой доктор да ходя,някой който най накрая да ми обърне внимание и да се действа а не само да ми вземат парите и да ми разстягат локуми.Ще се радвам ако пише някой минал през това.А възможно ли от раничка да ме боли,имам постоянни болки като при цикъл и те са от няколко месеца и никой няма никакво обяснение за тези болки

Последна редакция: чт, 24 апр 2014, 20:56 от isislava

# 88
  • София
Не мисля,че раничката може да боли Rolling Eyes
И за първи път чувам,че не се взима цито,заради течение Thinking
Доста си почакала,аз те съветвам да си смениш лекаря,а през тези 6 месеца защо не си гледана на колпоскоп?Пак ли,заради течението....Аз съм с раничка и миналата година имам едно цито 3а,пих разни илачи и се върнах към 2-ра група,но се следя редовно на колпоскоп Peace

# 89
Момичета възможно ли е от имунностимулант да имам леки болки ниско в корема?!

Общи условия

Активация на акаунт