Отговори
# 90
И на мен ми беше доста чудно как така не се взимали едновременно цито и микорбиология при течение,но според тази лекарка е така.А за колпоскоп не беше казвала нищо,ако знаех за това изследване щях да настоявам за него.Не знам каква е работата но всеки път ми взимаше по 25 лв на ръка,без касов бон за тази микробиология.И за съжаление от толкова мотане и от толкова взети направления не мога да си взема ново направление и от тук натам ще си плащам за всичко като частно...А тези болки не знам от няколко месеца са и всеки вдига ръце от нищо не са.Даже и дебелото черво си изследвах колохоскопия правих и ми махнаха полип,но казват че и от там не може да е болката.Не знам вече.Нямам думи,да не му се наложи на човек да тръгне по лекари

# 91
А възможно ли е от това да поддържам температура 37.5 до 37,8 в продължение на месеци?

# 92
  • Wolwedans
А възможно ли е от това да поддържам температура 37.5 до 37,8 в продължение на месеци?
Не е нормално! Субфебрилната температура е симптом, който в никакъв случай не трябва да бъде подценяван! Като прибавим и болките в корема, течението... Мисля, че трябва сериозно да се замислиш за смяна на гинеколога, както и за пълни издледвания- ПКК, СУЕ, С-реактивен протеин, урина, чернодробни ензими, цервикален секрет, влагалищен секрет, консулти с други специаписти ако се налага...
"Раничката" трябва да се изследва с колпоскоп и евнтуално прицелна биопсия. Дисплазията НЕ дава симптоми! За това се търси с профилактика. Уточни какво точно предизвиква симптомите ти.

# 93
Така и ще направя,но ме притеснява това че няма да ми дадат повече направления,а с едно майчинство не мога да си позволя всички изследвания Sad Много слабо ни е здравеопазването,защо плащаме осигуровки не знам...

# 94
  • Wolwedans
Изследванията може да ти ги пусне и личния лекар. Поискай направление за друг специалист(например гастроентеролог, нефролог.... знам ли), а след това поискай от съответния специалист да ти издаде направление за гинеколог. Не само ЛЛ дават направления, специалистите също могат да дадат.
ПП: преди колко време си раждала и как роди- нормално или чрез цезарово сечение?

# 95
  • София
И на мен ми беше доста чудно как така не се взимали едновременно цито и микорбиология при течение,но според тази лекарка е така.А за колпоскоп не беше казвала нищо,ако знаех за това изследване щях да настоявам за него.Не знам каква е работата но всеки път ми взимаше по 25 лв на ръка,без касов бон за тази микробиология.И за съжаление от толкова мотане и от толкова взети направления не мога да си взема ново направление и от тук натам ще си плащам за всичко като частно...А тези болки не знам от няколко месеца са и всеки вдига ръце от нищо не са.Даже и дебелото черво си изследвах колохоскопия правих и ми махнаха полип,но казват че и от там не може да е болката.Не знам вече.Нямам думи,да не му се наложи на човек да тръгне по лекари

Минах по същия път преди години. Точно с изследване на дебелото черво. При мен се оказа ендометриоза. Посети добър гинеколог, нека се види и тази възможност.

# 96
Нормално раждане преди година и осем месеца

# 97
Veseto* Как установиха ендометриоза и има ли свързано с дебело черво

# 98
  • София
Veseto* Как установиха ендометриоза и има ли свързано с дебело черво

Ами аз изследвах червото, защото една "умна" лекарка твърдеше, че проблемът не е гинекологичен. Иначе ЕМ се установява само след хистология от операция. По ехограф може само да се предполага. Аз имах киста. Но понякога няма кисти, а само огнища. При мен беше тежко положението, с много сраствания. Но не винаги видимо има нещо. ЕМ е коварна и често остава дълго време безсимптомна.

# 99
привет мацки,да се включа и аз.....и аз имам раничка ,която по думите на лекаря е колкото 2 ст....но не иска да я гориме ,което мн ме озадачи-каза ми контролна цитонамазка август,нищо др....но ми е притеснено и искам да  си направя изследване с колкоскоп....др което искам да споделя е че от известно време съм с подут корем и болка в  областа на пъпа ,а и не само особено при натиск.....сама се успокоявам,че е колит-но дали не е свързано с гинекологичен проблем-някой сблъсквал ли се е с подобно нещо?

# 100
И и аз имам кисти малки но много,като далматинец са ми яйчниците.Имам две операции,едната за киста с големина 10/10,а другата фенестрация на яйчници,след която уж нямаше да има повече кисти,но ето на има много и докторката казва поликистоза,отделно имам сраствания и с матка и с черва

# 101
вероника80 По добре направи колпоскоп и не чакай с тази раничка като мен.А за болката около пъпа не мисля че е гинекологично а по скоро нещо по червата.Имах такава болка около пъпа и ниско в дясно издуване пак с болка и проблеми с ходене до WC,затова се насочих към гастроентеролог,който ме прати на Колоноскопия,след която се установи полип и от този полип е идвало издуване и болка.Моя съвет е да си направиш и двете изследвания за да ти е спокойно.Колпоскопията мисля че към 50 лв,а Колоноскопията(за дебелото черво) е по здравна каса,заплаща се само 30 лв ако искаш упойка

# 102
как да постъпя не знам-да ходя ли при др гинеколог за да  видя какво ще  ми каже,аз сега ходих при Шуманов.....той вика от мене съветне япипайа само цитонамазка да правя....а онова изследване за дебелото черво дали боли без упойка

# 103
Трудно ми е да те посъветвам дали да търсиш друг гинеколог или не самата аз съм точно на този кръстопът в момента.Мен ме мотаха 6 месеца без цитонамазка и накрая излзе PAP III A,и ще ме праща на колпоскоп,за това си мисля за сега да се задържа поне уж стигнахме до някъде.А и колпоскопа няма да ми го прави тя,а друга лекарка,която се надявам после да ме насочи някъде или ти да ме поеме.Ти правили цитонамазка и какъв е резултата?А колоноскопията я правих с упойка по съвет на лекарите там,казаха че боляло и за това реших със,иначе бях чела доста мнения тук на преминали през това,който пишеха че не боли кой знае колко много.Но пък и всеки си има различен праг на болка.Иначе мен ме приспаха с кратка упойка за 10 мин,толкова трае и процедурата,после се чувствах добре и си тръгнах почти веднага

# 104
  • Wolwedans
И и аз имам кисти малки но много,като далматинец са ми яйчниците.Имам две операции,едната за киста с големина 10/10,а другата фенестрация на яйчници,след която уж нямаше да има повече кисти,но ето на има много и докторката казва поликистоза,отделно имам сраствания и с матка и с черва
Щом вече си преживяла 2 операции, вероятно имаш и хистологии, записи (ако са били лапароскопски), лекарите със сигурност щаха да ти кажат, ако кистите са били ендометриозни. Така че според мен тази диагноза отпада (все пак за 2 операции все някой щеше да види ендометриозни огнища). Тази температура, какво казват лекарите? Пускали ли са ти кръвни изследвания?

Общи условия

Активация на акаунт