Отговори
# 690
Оф на мен не ми излиза от главата, че сигурно ще ме оперират без нужда, при контролна цитонамазка пап1 и чиста микробиология, със съвсем леко и мъничко петънце изменено на шийката, ама пустите изследвания след аборта, които незнам откъде го показаха този пап4 и карцином ин ситу... Ама и д-р Кюркчиева и доц. Попова и доц. Ганчев са на мнение - по-добре превантивно конизация, отколкото след време сериозни проблеми..

Няма при кой доктор вече да ходя за мнение. Тези нали уж са най-най в тази област...

Та така, с цитонамазка пап1 отивам и аз в болница Сердика скоро, пък а дано се окаже, че няма нищо на хистологията и всичко е било лош сън с излишна LEEP конизация и да си продължа живота.

Жълта роза - стискам палци да се окаже и твоята хистология добра и всичко да си остане в миналото и да забравим за тези си притеснения и страх.

В.Николова - колпоскопията не показва дали има нещо в канала, ама не би ли трябвало ако има нещо в канала, да има макар и малко поражение по шийката?? Но не съм доктор, незнам..

А и след всяко лошо нещо следва добро, така че... чакаме нещо хубаво да ни се случи  Hug

# 691
Няма при кой доктор вече да ходя за мнение. Тези нали уж са най-най в тази област...
Чак най най..Кюркчиева и Попова не съм ги и чувала. За мен лично последна инстанция би бил Славчев, евентуално Карагьозов. За Карагьозов май няма часове скоро, при Славчев може и да има, но цената при него е солена.

Последна редакция: чт, 17 юли 2014, 21:03 от Lemy

# 692
Чак най най..Кюркчиева и Попова не съм ги и чувала. За мен лично последна инстанция би бил Славчев, евентуално Карагьозов. За Карагьозов май няма часове скоро, при Славчев може и да има, но цената при него е солена.
Добавям и Ганчева към лекарите, цитирани от Леми  Hug

# 693
Жълта Роза  Hug, радвам се че всичко е минало ок, на мен от осепксина ми дадоха само още едно хапче за вечерта. Явно при всеки е различно.  Hug

В. Николова, консултирай се с още един доктор, важното е да си спокойна. Hug

# 694
Наплашена, направи си конизацията щом те съветват лекарите! Дано всичко е наред и да оставим тези си проблеми в миналото съвсем скоро!
В. Николова, и на мен колпоскопа ми е чист, обаче имам резултат ЦИН 2-3 от биопсия на канала. Така че чистата шийка не означава, че няма проблем.

# 695
 Наплашена е написала Ганчев, а на мен ми не видя Ганчева и реших, че вече е ходила при нея. Далече съм от мисълта да не си прави конизация, просто вътрешният глас и съмненията, че нещата не са както трябва, са много затормозяващи.
Сега прочетох, че си ходила при Милев, за него съм чела много добри отзиви.

Последна редакция: пт, 18 юли 2014, 09:12 от Lemy

# 696
Момичета, много  ви благодаря за съветите. Иска ми се да чуя мнението и на д-р Ганчева, но имам  час чак за 8 август. Вече съм разколебана дали да продължа с антивъзпалителните глобулите, вагиналните промивки или да отида на абразито направо. за да не губя време.
Личният ми лекар каза, че всяко изменение в матката или канала, винаги има кръвотечение /аз съм на 51г. и нямам цикъл от 10 месеца/, макар и една капка т.е. някакъв сигнал /аз не съм имала/,  не съм сигурна в това, защото той не е специалист гинеколог.
Жърта роза искам да те попитам с кюретажа ли се взема материала за изследването?
И още един въпрос - за изследването за папилома вирус  влагалищен секрет ли си взема допълнително, защото ако съм разбрала правилно се заплаща. По собствено желание ли се прави и лекаря трябва да го назначи?

# 697
  • гр. София
Момичета, много  ви благодаря за съветите. Иска ми се да чуя мнението и на д-р Ганчева, но имам  час чак за 8 август. Вече съм разколебана дали да продължа с антивъзпалителните глобулите, вагиналните промивки или да отида на абразито направо. за да не губя време.
Личният ми лекар каза, че всяко изменение в матката или канала, винаги има кръвотечение /аз съм на 51г. и нямам цикъл от 10 месеца/, макар и една капка т.е. някакъв сигнал /аз не съм имала/,  не съм сигурна в това, защото той не е специалист гинеколог.
Жърта роза искам да те попитам с кюретажа ли се взема материала за изследването?
И още един въпрос - за изследването за папилома вирус  влагалищен секрет ли си взема допълнително, защото ако съм разбрала правилно се заплаща. По собствено желание ли се прави и лекаря трябва да го назначи?

Аз мога да отговоря на някои от въпросите ти... Да, с кщретажа се взима материал за хистология. Аз бях с ЦИН 2 ( но на шийката ) и нямах абсолютно никакви оплаквания и сигнали за проблем, нищичко! Да, секрета за папилома вирус се взима подобно на цитонамазката, с четчица. Не е нужно лекар да  назначи изследването, защото се заплаща... Мой съвет е да си пуснеш за максималния пакет високорискови щамове. Стискам палци да са ти отрицателни, както се случи при мен.

# 698
Ох,момичета,ето ме пак при вас.Седем годни след ходенето по мъките отново имам силно контактно кървене и ще ми правят ново пробно абразио на канала.Вижда се,че кърви някъде в началото му.Преди 3г. започна моята одисея със силното контактно кървене,но тогава беше капиляр,който изгориха и уж всичко бе наред.Простооо...
  Не съм чела доста време темите и няма как да ги прочета,но ако някой е имал подобен проблем ,нека сподели. Hug

# 699
# 700
ДX3, дано всичко е наред! Hug
В. Николова, аз съм подобен на теб случай, нямам абсолютно никакви изменения видими с колпоскоп, но в канала имам ЦИН 1. Преди да ми направи абразиото, д-р Ганчева ми направи пълна микробиология. Мисля че с тези глобули прибързваш. Мен не ме е изследвала за вируса. Нямам представа защо, пък д-р Дянкова искаше да ме изследва, изобщо колкото доктори, толкова и мнения. Не се притеснявай, изчакай си часа за докторката. Hug

# 701
  • София
Здрaвейте!:-)
Нa вен след скaлпелнaгa конизaция ми преписaхa Ципрофлоксaцин/мaй не се кaзвa точно тaкa/.... кaзaхa ми 5 дни но още нa второто хaпче зaпочнa дa ми стaвa лошо,гaди и т.н. и ми кaзaхa дa ги спря.
Нефертaри,Леми,ДХЗ  .... Simple Smile четa ви всички Simple Smile

# 702
Димяни  Hug
Аз вчера минах 7 днивния курс мазане с гентамацин както ми каза Ганчева, днес ми дойде МЦ. Как съм го изчислила, а?  Mr. Green В сряда ще си чуя резултата от МБ и цитото, дано е ок всичко  Praynig
Уплътнението си стои, не се повлия от мазилото. В петък почвам втория 7 дневен курс, само че с йодсепт. Да видим...От цялата работа хубавото е, че на Ганчева имам 200% доверие и знам, че подхожда адекватно, а не ме праща на психиатър както предишните АГ-та  ooooh!

# 703
  • София
Николова, абсолютна глупост ми се струва точва, че винаги имало някакво течение при проблем. Аз Нямах и грам симптом, а съм с ЦИН 1.

# 704
Деси, радвам се да те "видя", но защо тук..............
Аз 6г. по-късно съм винаги с кървене при вземане на цито, но слава Богу, резултатите засега са все добри.

....
.....

Абсолютно невярно! Без НИКАКЪВ проблем при профилактика се оказах с ПАП 4!

Общи условия

Активация на акаунт