Ти какво сготви? Снимай, покажи! 117-та тема

• 161 343
  • 754
  •   1
Отговори
# 465
  • Под сянката на разлистените кактуси
Capt_Flint, страхотни медени пастички!

Rumya, агнеските изглеждат много вкуснички! Винаги ме връща в детството този сладкиш...

У нас мексиканско - фахитас, зелева салата с черен боб и ориз със силантро и сок от лайм:

# 466

При всички е толкова вкусно и тооолкова красиво и празнично! Crazy Heart Eyes  bouquet  chef  bouquet  chef  bouquet  bouquet

И от мен каквото щракнах:

Бобат-че за бърза закуска, свински пържолки и традиционното агнешко - печено и със зелен лук, грах, зелен фасул, гъби и картофи.

Рошла-та

и желирани плодови десертчета.

# 467

Мм, изглеждат Много Много вкусни  smile3508 Може ли рецепта labrex   bouquet

# 468
# 469

Мм, изглеждат Много Много вкусни  smile3508 Може ли рецепта labrex   bouquet

Reflekt, наистина стават много вкусни, всеки път различни и доста ефектни. Peace

Скрит текст:
Купих си формички от Лидл и за тях разбивам 3 белтъка с миксера на сняг, бързо става. След това добавям 1 чаша захар (чаша от 200 мл) на порции, като не спирам да разбивам. Трите жълтъка с вилица или тел разбивам в купа, без да се престаравам, и добавям към белтъчния сняг, като вече бъркам внимателно с лопатка. В жълтъците слагам и ванилия или ромова есенция. Накрая добавям и чаша брашно (чашата от 200мл) и леко бъркам с лопатка до поемането му. Разпределям сместа във формичките и пека на 170 гр 15-20 мин в предварително загрята фурна. Изпечените заготовки изваждам от формичките и обръщам с дъното нагоре. Във вдлъбнатината поливам 1-2 с.л от т.нар боле - прави се през лятото от плодове в ром, много е ароматно. Слагам и от плодчетата. Разбира се, може да се сиропира леко и с друга течност - компот, сироп, сок от плод. Нареждам свежи плодове или от компот и когато тестените подложки се охладят напълно, заливам с желе. Желето също е лидълско на Кастело, на опаковките пише кисел. Разтварям го в 250-300 мл вода. Може да се използва и желето за торти на д-р Йоткер, може просто компот да се желира. Това е. Преди правех сладкиша в голяма  форма, сега още се радвам на новата придобивка - малките.

# 470
Здравейте, аз все още съм начинаеща, присъединявам се към вкусната ви темичка с един Солен маймунски хляб от снощи и боб.
Скрит текст:

Гисчо, твоят блог ми е изключително полезен и приятен, много ми помага  bouquet

Последна редакция: ср, 07 май 2014, 23:24 от Арвен..

# 471
Здравейте, аз все още съм начинаеща, присъединявам се към вкусната ви темичка с един Солен маймунски хляб от снощи и боб.
Скрит текст:

Гисчо, твоят блог ми е изключително полезен и приятен, много ми помага  bouquet

Много се радвам, че блогът е удобен и че си намираш рецепти, които да ти харесат! А пък маймунският хляб е една от любимите ми по-нови рецепти, защото и аз самата от много много скоро меся Simple Smile

# 472
  • София
yulmana,много благодаря! Laughing

# 473
  • Русе
Capt_Flint, чудни пастички!
labrex, досега все не можех да измисля как да си използвам формичките, но с твоето апетитно предложение мисля че открих! Hug
sugar_geri, много интересни бонбони!
rossonera, megansg, много вкусно!  
Аз набързо само с едно ярешко с лапад и зелен лук на фурна... ааа ще го покажа по-късно,защото съм забравила да кача снимката  Crazy

# 474

labrex, досега все не можех да измисля как да си използвам формичките, но с твоето апетитно предложение мисля че открих! Hug
Аз набързо само с едно ярешко с лапад и зелен лук на фурна... ааа ще го покажа по-късно,защото съм забравила да кача снимката  Crazy

sve, аз си мисля, че и едно по-гъсто кремче може да се сложи във вдлъбнатината, под него  може да се намаже с някакво сладко, а върху кремчето да се подредят пресни плодове, ама тепърва ще пробвам лятото. Хапресва ми тестото, и леко сиропирано е хубаво, и самото то си е добре - мекичко такова, то си е пандишпан на практика. Peace

А, като прочетох за ярешкото Heart Eyes.........няма да описвам , на мен ми е по-вкусно от агнешкото. Peace

# 475

labrex, както винаги с интересни предложения, непременно ще направя тези желирани изкушения!

От мен мързеливо и бързо: супа от тиквички

http://valia-recipes.blogspot.com/2012/11/blog-post_6433.html

и кюфтета на скара

http://valia-recipes.blogspot.com/2012/11/blog-post_5222.html

# 476
Отново хубави неща има в темата Simple Smile
От мен един Боров мед

# 477
Love's green kitchen, страхотна питка си направила!
labrex-че, пак си правила вкусотий  Hug

Аз днес експериментирах с паста от Камут. И съм изключително впечатлена. Много вкусна! Направих  Паста от Камут с пиле, артишок и бяло вино. Разкошотийка, освен, че е и много по-здравословна!  Heart Eyes
Ако искате да научите повече за тази нова за България зърнена култура, прочетете повече във Вкуснотека: http://vkusnoteka.blogspot.com/2014/05/blog-post_8.html

Лека вечер момичета   chef  bouquet

# 478

lanvinka, за пръв път чувам за такава паста, добре звучи и изглежда!  Heart Eyes bouquet

Отсвирих и последната цигулчица по рецептата на Мариета  bouquet, като набумках орехи, стафиди, кокосови стърготини, канела...... Heart Eyes

# 479
Добра вечер, момичета!! От мен топла супа от спанак Peace

Хубава вечер от мен!!!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт