Темата за СТИВЪН КИНГ - №11

• 59 281
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
# 106
"Град Отчаяние" . Надявам се да ми хареса  Peace

# 107
  • Варна
В момента по ТВ7 дават "Мъртвата зона"... Не знам струва ли си да си зарежа домакинската работа заради него...  newsm78

# 108
Аз съм изгледала само 3 серии, но не съм впечатлена. А и в момента дават там 6 сезон, ако ще го гледаш по-добре да е от самото начало.

# 109
  • Варна
Аз съм изгледала само 3 серии, но не съм впечатлена. А и в момента дават там 6 сезон, ако ще го гледаш по-добре да е от самото начало.

Мммда, усетих... Позяпах малко и се отказах. Май след "Тъмната кула" ще се върна на някои, четени преди много години....

# 110
наскоро прочетох ''Мизъри'' спразяваща книга  newsm74  newsm43 до сега съм чела - ''Живата факла'',''Талисмана'', ''Зеления път'',''Очите на Дракона'',''Мъртвата зона'',''Дума Ки'',''Сиянието'',''Нощна Смяна'', ''Гробище за домашни любимци''  Crazy #Shocked и ,,Под Купола'' С коя книга на Кинг да продължа  ? без ''ТО'' нея ще я чета лятото заедно с ''Мъглата''.

# 111
  • София
mara70, щом "Мизъри" и "Гробище за домашни любимци" са ти харесали, препоръчвам "Тъмната половина", "Кристин" или "Куджо".
На мен ми липсва старият Кинг. Надявам се "Mr Mercedes" да е нещо по-близо до първите му книги, отколкото романтично-меланхоличните, които пише напоследък.

# 112
Що бе? Стария Кинг го четяхме като хлапета. Той израства, ние одъртяваме... На мен лично ще са ми елементарни старите ужаси, прекалено първосигнални. Голямо бясно куче = малиииии, страх. Сега искам да разчовъркам надълбоко в главата си и да видя какво ще излезе. Да, има страх, но има различни видове страх, както и други неща, оплетени в страховете. Не само страхът от страшното, а и страховете на зрялата възраст, които опасват доста голяма гама емоции. Аз съм с две ръце за новия Кинг, тънката болка, която причинява, оттеква много по-дълбоко в душата ми.

# 113
  • София
Старият Кинг не беше само черва и кървища. Дори и в "Куджо" най-страшното не беше самото куче, а случващото се в главата на главната героиня. В "Мизъри" също нямаше нищо свръхестествено, но книгата е много въздействаща. На мен лично лиготийките в 11/22/63 ми дойдоха повечко. А героини като Сейди са ми леко неприятни.

# 114
А героини като Сейди са ми леко неприятни.

О, не съм сама. На мен не ми е леко неприятна, май я определям като най-неприятния ми женски образ в творчеството на Кинг Simple Smile

Старият Кинг и на мен като че ли ми харесва повече. Носталгия ли е, остарявам ли....не знам.

А в "Куджо" специално - ужасът въобще не е от кучето. Поне за мен.

# 115
Препоръчвам "Дългата разходка", "Гняв", "Огън" и "Неизживени спомени".

# 116
На 150 стр. съм от Град Отчаяние. До тук ми харесва.  Blush

# 117
  • София
И аз не съм фенка на жени тип Сейди, обаче докато четях 22/11/63 нейния образ се стараех да го гледам през очите на Кинг, а не през моите (и той си я харесваше  Grinning ).

# 118

Краля в синьо

и

https://www.ozone.bg/knijarnica/knigi/nauchna-fantastika-fentazi … kralyat-v-zhalto/

Btw, днес си мислех за Пурпурния крал и Отрепките с жълти палта и се запитах дали не са своеобразен трибют към творчеството на Чеймбърс  Thinking

# 119
Аз, защото днес приключих True detective и като чуя жълт крал, веднага го свързвам със сериала Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт