Темата за СТИВЪН КИНГ - №11

• 59 287
  • 753
  •   1
Отговори
# 120

Краля в синьо

и

https://www.ozone.bg/knijarnica/knigi/nauchna-fantastika-fentazi … kralyat-v-zhalto/

Btw, днес си мислех за Пурпурния крал и Отрепките с жълти палта и се запитах дали не са своеобразен трибют към творчеството на Чеймбърс  Thinking

Кралят в жълто самостоятелна книга ли е deadface?Или е поредица,защото видях,че я има за Pre-order и ме заинтргува?

# 121
Самостоятелна е и е сборник с разкази  Peace

# 122
  • София
Искам да се оплача от "Мизъри" :d  очаквах да ми хареса, ноо даже не я допрочетох, зарязах я. Някак си все очаквах нещо да се случи, нещо да ме изненада,но не се получи.

# 123
  • Варна
Искам да се оплача от "Мизъри" :d  очаквах да ми хареса, ноо даже не я допрочетох, зарязах я. Някак си все очаквах нещо да се случи, нещо да ме изненада,но не се получи.

Хм, аз пък я имам в къщи и смятах да я почвам след Кулата...  newsm78

# 124
На мен "Мизъри" много ми хареса Whistling Може да не е кой знае колко динамична, но е изключително брутална. Досега всичко на Кинг, прочетено досега ми е харесало без "Колорадеца" и донякъде "Играта на Джералд". Всеки си има различен вкус.

# 125

Както (предполагам) знаете, съществуват две версии на романа "Сблъсък" - оригиналната от 1978 г., която е 823 страници, и разширената от 1990 г., която е 1152 страници. У нас е издадена разширената.

При първото американско издание Кинг съкращава оригиналния ръкопис с близо 400 стр. по настояване на издателите, които смятат, че книгата е прекалено обемна.

През 1990 Кинг издава и пълния ръкопис... само че той не е оригиналният. Въпреки че добавя част от изрязаните по-рано страници, той пренаписва голяма част от първоначалния текст, като прехвърля действието от 80-те в 90-те и добавя много нови неща. Така че "съкратеното" издание от 1978 на практика е много по-близко до оригиналния му замисъл... и много хора смятат, че именно то е по-доброто.

До този момент в интернет не е качвано оригиналното издание на романа, а само разширеното. Аз обаче успях да се сдобия с него и сега ви предлагам да го прочетете, за да откриете разликите между двете версии и да решите сами коя е по-добра.

Можете да го свалите от форума на Тъмната кула  Peace

# 126
  • София
Искаш да кажеш, че двойно съм се прецакала - хем по-дългата версия съм чела, хем по-лошата!
  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

# 127
Хаха, да. То е въпрос на вкус все пак, но подозирам, че тази ще ти хареса повече.

# 128
  • София
Оооо, не бих могла да си я причиня отново, ако ще да е по-добра.
Ти можеш да ми преразкажеш какви са промените в "Скрит текст"   Joy

# 129
"Отмъстителите" на какво беше продължение?  newsm78

# 130
Град отчаяние

# 131
Град отчаяние
А има ли я преиздавана?

# 132
Отмъстителите не се водеше май продължение на Град Отчаяние. Двете книги имат общи герои и вървят ръка за ръка доколкото си спомням.
Ако питаш за Град Отчаяние, преиздадена е. Дори това е пълното издание,  на това от 1999 година бяха отрязали последните 15 страници ако не се лъжа. Ако питаш за Отмъстителите, още не е, но "Плеяда" май ще го направят. А дано  Praynig

# 133
Отмъстителите не се водеше май продължение на Град Отчаяние. Двете книги имат общи герои и вървят ръка за ръка доколкото си спомням.
Ако питаш за Град Отчаяние, преиздадена е. Дори това е пълното издание,  натова от 1999 година бяха отрязали последните 15 страници ако не се лъжа. Ако питаш за Отмъстителите, още не е, но "Плеяда" май ще го направят. А дано  Praynig
Благодаря за отговора!   bouquet Питах за Отмъстителите, а иначе  аз съм на финала на Град Отчаяние  Peace  Ще чакам да бъде преиздадена.

# 134
"Отмъстителите" ще бъде преиздадена до края на годината  Peace

*

Кали, промените са твърде много, за да ти ги преразказвам. В оригиналната версия на "Сблъсък" има по-малко хорър, но сюжетът е далеч по-стегнат и героите са по-убедителни, защото не са толкова отявлено добри/зли. Просто Кинг е пренаписал сериозно романа по-късно, като е добавил доста излишни неща и е направил някои не особено сполучливи промени.

*

http://stephenking.com/promo/mr_mercedes/letter

Маската на клоуна  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт