Темата за СТИВЪН КИНГ - №11

• 59 771
  • 753
  •   1
Отговори
# 405

Цитат
Летен ден в задрямало градче в Охайо. Нищо не предвещава зловещите събития, които след малко ще започнат да се случват на Поплър Стрийт, Скоро уличката ще се превърне в карикатура на Дивия запад, какъвто го вижда по телевизията Сет. Кой е Сет? Дете аутист, което придобива способността да контролира действителността с помощта на зло същество на име Так. Живеещите на Поплър Стрийт са нападнати от чудовищни създания, възникнали във въображението на Сет и направлявани от Так. Отчаяните хора се питат как да прекратят безумието и да попречат на Сет и Так напълно да преобразят света им.
Паралелните вселени в „Отмъстителите“ и в „Град Отчаяние“ са свързани помежду си и повечето герои от единия роман фигурират в другия, но в различни роли. Сцените се редуват във въображението като филмови кадри: ярки и неумолими. „Отмъстителите“ сякаш е ярък и свръхестествен сън на някой от „Град Отчаяние“… но на кой?
Шеметно темпо, сковаващ страх – изглежда, изход няма!

Очаквайте на 25 август. Цена 19 лв.

# 406
  • София
Аууу, какава грозна корица  ooooh!  Sick
Предишната беше къде-къде по-хубава.
Но пак добре, че преиздават.

# 407
здравейте! прочетох ТО и много ми хареса  Heart Eyes Heart Eyes сега имам ,,Пътна мрежа" , ,,Мъглата" и ,,Проклятието" и се чудех с коя от тези книги но Краля да продължа  Thinking

# 408
mara70, от посочените съм чела само "Проклятието", но пък и усилено го препоръчвам. За мен една от много силните и плашещи книги на Кинг Simple Smile  Heart Eyes

# 409
  • София
Моята препоръка е да направиш сега една пауза от Кинг, да прочетеш 3-4 книги на други автори, преди да подхванеш каквото и да е негово. Иначе, и аз съм ЗА "Проклятието".

# 410
"Мъглата" - ако си все още на вълна чист, неподправен хорър.
"Пътна мрежа" е съвсем друг тип роман, по-психологически, насочен към борбите и драмата в живота на "малкия" човек. Свръхестествен елемент няма.
"Проклятието" е също много интересна история, основаваща се на един по-специфичен "ужас", който няма реално физическо изражение, но е също толкова плашещ, колкото и един мил клоун с балони. Е почти толкова де, Пениуайз е почти без конкуренция в това отношение. Mr. Green

От трите аз бих започнала с "Мъглата".

# 411
Прочетох "Очите на дракона" - хареса ми - увлекателна, отново със силни описания и изграждане на образи. Кое е продължението й?

# 412
  • София
Няма продължение, но всички "пътища/книги" водят към Тъмната Кула.
Флаг го има в много от книгите на Кинг, а краят му е впечатляващ.

ПП. Мислех, че само аз харесвам Очите на дракона. И Талисманът...

# 413
... защото завършва с обещание за бъдещи срещи между Томас и Флаг.
Талисманът не съм я чела   Blush

# 414
 И "Талисманът" и продължението му - "Черният дом" ми харесват. Всъщност той там има и съавтор, което се усеща.

# 415
  • София
На мен продължението не ми допадна - Приказката я нямаше, не ме докосна и като че П. Строб се усеща повече.

От Питър Строб съм чела само Джулия и Гърло, но преди повече от 10 години.
Първата ми се стори посредствена, а втората - Гениална!

Любимият ми цитат от Талисманът, помня се оказа Стробски:
..."човек никога не може да стане прекалено слаб или прекалено богат"...
Незнайно защо, не мога да намеря допълнението от Кинг, което прави фразата уникална - ..."освен ако не се е родил такъв".
Вероятно е от някое интервю или биография, deadface да помага, ако има желание.

Последна редакция: пн, 18 авг 2014, 16:40 от daniabc

# 416
 "Гърло" наистина е страхотна книга, трябва да взема пак да я препрочета. "Джулия" ми се видя доста страшна, но наистина не е особено оригинална.

# 417
  • София
Според мен пък "Черният дом" е повече Кинг.
Бруталия страшна! Кинг не е писател на приказки все пак  Laughing

# 418
  • София
"Бруталисти" много /от Леймън физически ми се гади/, но да пише приказно-брутално и понякога само да загатва за светлинка в тунела, май само Кралят го може  Hug

# 419

Общи условия

Активация на акаунт