Темата за СТИВЪН КИНГ - №11

• 59 790
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
Супер  Peace
Прочетох "Колорадеца" и съм със смесени чувства. Вие как я определяте книгата, ще ми е интересно да споделите мнения.

# 346
  • Пловдив
Противно на повечето мнения от форума, аз харесах "Колорадеца"  Peace Само ми се искаше историята да продължи още 200-300 странички...  Crazy

# 347
Супер  Peace
Прочетох "Колорадеца" и съм със смесени чувства. Вие как я определяте книгата, ще ми е интересно да споделите мнения.

Аз много, много, много я харесвам. Обичам такива истории, които просто ти показват парче от нечий живот и дори да има загадки, няма проблем да си останат неразкрити. Тъкмо има пространство да си упражнбява човек въображението, ако иска.

# 348
Прекалено кратка ми се видя и може би това е причината да не я харесам особено. Играта на Джералд също не ми хареса кой знае колко.

# 349
Нещо интересно, което прочетох наскоро:

"Петото дете" от Дорис Лесинг
http://www.helikon.bg/books/76/-Петото-дете_164947.html
www.amazon.com

Цитат
"Петото дете" е смразяваща, завладяваща и дълбоко тревожеща книга, която може да се определи като роман на психологическия ужас. В разгара на сексуалната революция от 60-те години на миналия век Дейвид и Хариет споделят старомодния идеал за щастливо семейство с много деца. В началото техният брак е точно такъв, какъвто са си мечтали - раждат се четири хубави, здрави и умни деца. С петата бременност на хариет нещата се преобръщат - рожбата Бен е истинско чудовище и превръща живота им в ад. Оттук насетне те насочват цялата си енергия за "очовечаването" на петото дете, но се отчуждават един от дуг. Четирите им "истински" деца охладняват към вече мрачния си дом и едно по едно отлитат в свои посоки... Неумолимо извънземно присъствие превръща в отломки мечтата за щастлив семеен живот...
Дорис Лесинг /родена през 1919 г./ е живата легенда на британската съвременна литература. Лесинг е единадесетата жена и най-възрастният творец лауреат на Нобелова награда за литература. През 2007 г. Шведската академия й присъди отличието, определяйки я като "най-епичния описател на женския опит, който със скептицизъм, плам и мечтателен устрем подложи разделената цивилизация на внимателно изследване".
С "Петото дете" /1988 г./ Дорис Лесинг триумфира в сферата на фантастиката, нова за нея. Тя създава един зловещо реалистичен роман, ярък образец за съвременна история на ужасите, внушителен до последната дума.
"Петото дете" не е типична история на ужаса, а по-скоро алегория, но алегория, от която ще ви побият тръпки. Ако най-древният и силен страх е страхът от неизвестното, както казва Лъвкрафт, то Бен е апотеоз именно на този атавистичен страх. Защото е чудвищно различен, а различността често смущава и плаши. Такава е и книгата - не толкова плашеща, но смущаваща по един тревожен начин. Особено ако я погледнеш с очите на родител.

# 350
Много интересно звучи, ще се четe тази книга.

Аз току-що си поръчах Доктор Сън, Бурята на века, Малкият зелен бог на агонията и Ангелите на гнева (на Конъли). Конъли си го следя изкъсо Simple Smile

Чудих се много за Ужас на Дан Симънс - все още не съм прочела нищичко на този автор.
И за Планината на безумието на Лъвкрафт.

Последна редакция: чт, 10 юли 2014, 21:57 от Самсара

# 351
  • София
Наистина много интересно звучи. Ще си я отбележа тази книга.

Сами, не започвай да опознаваш Дан Симънс с "Ужас".
Не съм я чела книгата, но отзивите за нея са като за бавно четиво и може да ти досади.
Препоръчвам ти първо ТЕЗИ четири, после ТОЗИ роман (името е съвпадение, аз не пея  hahaha).

# 352
  • София
От "Песента на Кали" още ме втриса  newsm43
Ужасно е зловеща... по един наистина космонастръхващ начин  Shocked

# 353
Препоръчвам ти първо ТЕЗИ четири
Много добри. newsm10

"Песента на Кали" не съм чела, но след тези препоръки ще поправя грешката.

# 354
  • София
Ами аз да си кажа пак ....  Embarassed
"Песента на Кали" не знам дали я препоръчвам...наистина е ужасна, повече отколкото е препоръчително   Rolling Eyes
Ужасна е по един такъв гаден начин ...
Пробвайте я, де  Laughing

# 355
Бре, сериозно съм впечатлена. Ще се пробвам и аз, мерси за (анти)препоръката!  Grinning

# 356
Бре, сериозно съм впечатлена. Ще се пробвам и аз, мерси за (анти)препоръката!  Grinning
Нали! Как да я пропуснеш след такова ревю, слагам я в листата и аз  Laughing

# 357
Абсолютно! Вече слюноотделям.  Mr. Green Добре, че я има онлайн.

# 358
"Песента на Кали" не знам защо малко на диагонал я прочетох. Може би не съм я чела в подходящ момент. Някой вече да е прочел на английски "Mr. Mercedes"?

# 359
Някой вече да е прочел на английски "Mr. Mercedes"?
Да  Wink

Чудесно криминале, но няма нищо типично кралско, та съм по-скоро разочарована. Искам си ужасиите  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт