Любители на Котки Тема 84

• 35 854
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
tyzarka- Преди време бях забелязала , че в доста от РК храните има Л-карнитин спомагащ за разграждането на мазнините ( подържанне на тегло) , но сега не знам как е.
Вземи ако искаш, другият вариант е червено месо (говеждо) също съдържа Л-карнитин ,но
може би ще ти излезе по-скъпо ..  Thinking

Ето такава купувам по 2кг:
http://bg-pet.com/Cats/CatFood/RC/kitten.htm
На сайта на РК в съдържанието има Л-карнитин,но на моята на пакета няма.Интересна работа.
Сега,обаче видях,че има и за кастрирани от 4-12 мес.,следващия път такава ще взема стига да намеря http://www.royalcanin.us/products/products/cat-products/feline-h … n-spayed-neutered

# 121
Важното е да се отразява добре на животинчето , не марката.
Следи за следните индикатори за добро и балансирано хранене :
Мека козина
Лъскава козина
Добра кондиция
Активност
Правилен растеж
Малко аки ( голямото говори, че малка част от дадената храна се усвоява)

Hug

# 122
Много поздрави от Янко
Скрит текст:
Така ни пази, а на другата сънчо му пее

Беше се изпишкал в банята, а тези работи ги бяхме забравили от до преди кастрацията.
Много се надявам, че е от бентонита. Не можах да купя около празниците силикагел, но вчера веднага я смених.

Редактирам се, да не пиша нов пост. Яко яде храна от около 10 лв. килото. Няма точно определена като съдържание, меня му ги. А за РК не е и чувал. Но много го разглезих с пастетите Гурме и всяка сутрин се разправя да му дам.

Последна редакция: пт, 25 апр 2014, 10:59 от Jerry F

# 123
  • Варна
Благодаря.Следя го постоянно и според мен си е перфектен  Heart Eyes
Притесненията са ми,защото навсякъде пише нормално тегло до 12 мес. до 5 кг.Той е на 10 мес. и е 6.300кг.Давам му РК,защото нищо друго не желае.Пробвах сигурно 10 различни храни,заравя ги.След адаптираното мляко ядеше по малко пилешко или супа.След това РК от 1-4 мес.(по съвет на вет.)и после РК 4-12мес.Не яде по много наведнъж,а честичко по малко.

Ето малко снимки от тази сутрин(от тук нататък) http://planeni82.snimka.bg/animals/l-ki.811672.33052948

# 124
Aххх, какви хубави розови лапички Heart Eyes само за целуване са!

# 125
Момичета ,знам че фурминатора е най-доброто нещо, но в момента не мога да отделя 50 лв. Затова искам гребен да купя.

# 126
Аз ползвам този гребен http://bg-pet.com/Cats/CatAccessories/images/5846L.jpg Купих го от един супермаркет за няколко левчета, върши работа Peace

# 127
Момичета, един малко тъп въпрос имам. Галих вчера моя Лъки и му напипах много лесно гръбнака. Как се определя дали е слаб? Thinking Предполагам, че не е слаб де, на 1.5 години беше 4.700, сега е почти на 2 години...ама е много дълъг и дългокосмест, та се зачудих.

# 128
Фин се храни нормално и добре,според мен. Винаги си има храна в купите- гранули и месо и през деня си хапка по няколко пъти,когато сам реши. Не е дебел/ мисля,че проблемите със сърцето му оказаха влияние върху това/,но няма и как да върже мръвка на дупето ,щото откакто се почувства обновен си стана същия щурчо- постоянно тича като конче насам-натам и си гони разни неща,ако нямам какво - гони мен Laughing Пълен е с енергия и е точно копие по това на детето ми,та мн добре се забавляват заедно Heart Eyes

# 129
Момичета, един малко тъп въпрос имам. Галих вчера моя Лъки и му напипах много лесно гръбнака. Как се определя дали е слаб? Thinking Предполагам, че не е слаб де, на 1.5 години беше 4.700, сега е почти на 2 години...ама е много дълъг и дългокосмест, та се зачудих.
DreamComeTrue, щом напипваш гръбнака, значи не е дебел, по-скоро с нормално тегло.
http://4.bp.blogspot.com/-an5IQ7xRaLk/T2DcMwRx_QI/AAAAAAAAcVI/9O … s1600/tablica.jpg
Теглото зависи от много фактори - възраст, пол, порода, начин на живот, гени (има котки които си остават клъощави колкото и да ядат). При котките с нормално тегло можеш да напипаш гръбнака, при тези с много тлъстини-не. Аз се ужасявам когато видя снимка на дебела котка и прочета коментарите отдолу как всички искат да я намачкат и колко е пухкава. Пълнотата води след себе си проблеми със здравето. Това не са прасета, за да ги угояваваме Naughty

# 130
Аз не мога да преценя дали е 2 или 3 от картината, защото е пухкав, пък скоро го къпах и като го намокрих съвсем на мишле стана и се уплаших. Вероятно си е добре, просто скоро се замислих, че никога не изяжда 60 грама храна на денонощие - колкото уж му се полага за възрастта, никак не е лаком.

# 131
  • Be realistic - plan for a miracle.
И аз в началото се втелясвах, че Фрея е слабичка, особено като й напипвах гръбнака, че и ребрата като се изпъне. С времето просто разбрах, че такава й е структурата и никога няма да бъде дебелана. Тя е с тънки дълги крака, елегантна малка глава, стойката й е като на пантера, много е грациозна и нежна. На 8 месеца ме съмнява да е повече от 4.5 килограма (не сме я теглили от някъде 2 месеца).

В дилема съм какво да я правим, като стане на година, година и половина - дали да й даваме директно храна за кастрирани котки или да си я сложим на нормална храна за възрастни котки. В момента яде гранули на РК и на Аплауз, консерви и чат пат пилешко (като си готвим за нас), за котки до 1 година, понеже още расте.

# 132
  • Be realistic - plan for a miracle.
Исках да напиша, че не е повече от 3.5 килограма всъщност... Но понеже форумът дублира постове, вместо да редактирам, пускам нов  Twisted Evil

# 133
# 134
Някъде някой беше ли споделял таблица с грамаж на храните за съответната възраст на котето?
Стейси е на около 9 месеца, яде по два пъти на ден, но имам чувството, че не се наяжда.
Гранулите, които давам не ги тегля, но са в количество около 70 грама, ама това е на едно хранене. Другото хранене включва консерва или месо. Късно вечерта вече всичко е изядено и ако отивам в кухнята, Стейси ме преследва и мяука за ядене. Не давам повече.
Тази сутрин изяде повече от половин кренвирш. Като тръгвах оставих шепа гранули и тя заби веднага глава в купата. До довечера ще са изядени.
Не мога да преценя много или малко давам.

Исках да напиша, че не е повече от 3.5 килограма всъщност... Но понеже форумът дублира постове, вместо да редактирам, пускам нов  Twisted Evil
При мен не се е случвало. Сега редактирам, за да пиша това. Нали за редактиране натискаш моливчето горе?

Общи условия

Активация на акаунт