Отговори
# 630
  • София
Дайте идеи за справяне с киселините, ама зверски такива. От всичко. По цял ден и нощ. Нищо не мога да хапна, повдига ми се нон-стоп (както бях до 4-тия месец  Crazy). Така съм от петък и пробвах всичко, за което се сетих, без лекарства.
Свалила съм и повече от 1 кг, дано не навредя на бебето.  Praynig
Талцид
Талцида помага, но съдържа алуминий, който може да е опасен за плода. Аз лично си го купих, защото бях на зор, с компания на пицария, мен ме изгаряха киселините  и изсмуках няколко таблетки, останах доволна, но после като прочетох как алуминия можел да причини неврологични проблеми на бебето, се изприщих от ужас. Сега си стои прибран за след раждането, ако потрябва.
Ами то всички лекарства са вредни, но като чета положението на Тyra май е по- безопасно да изпие 1-2 талцида. Другия вариант е гавискон.

# 631
Здравейте момичета!!
Днес мина и мойта ЖК.Вече сам +15кг Crazy бебето е добре вече е наваксал и док каза,че е 1996гр. 46см. много сам доволна  Simple Smile Heart Eyes.Като цяло плацентата ми била ниско,но за сега не пречи за нормално раждане само водите ми били намалели.Иска да ходя на прегледи през седмица.
Аз от два дни имам голям проблем с краката-страшно много са ми отекли,не знам какво да направя,за да се оправят.Не мога да си влезна в никакви обувки.
А за киселините на мен ми помага само сода михалково.
Аз имам още доста неща за купуване и нямам нищо за болницата все още. Това е от мен отчетох се  Hug

# 632
Емека, малко над коляното, но колко си висока зависи.

Похвалих ли ви се, че се потя като прасе през нощта  #Cussing out Sick Sick Sick
Вече спя с хавлия под чаршафа, за да не мокря целия матрак, с хавлия върху възглавницата и пак като се събудя посред нощите всичко около мен е подгизнало Sick отврат... четох, че било от хормоните, т.е. спасение няма, но е мноооого кофти. Само се моля да не настина, както се "мокря" така.

За багажа от МД казаха, че влизаме с най-необходимото само, а после ММ носел багажа. Но като чета Белисима след секциото как я изолират, се позамислям какво точно да взема в тази "малка" чантичка за приемането Thinking

За потенето да те успокоя, че продължава и известно време след раждането, така че свиквай  Mr. Green

При приемане - лична карта и направление. За теб - нощница и джапанки ( ако си секцио правят клизма и те наритват да се изкъпеш преди операцията). След операцията те местят в реанимация ( пак ако си секцио ) и там си 24 часа. Не можеш да ставаш. Не ти дават да слагаш и бельо така че освен вода ( много ) друго не ти трябва. Като те качват от реанимация на етаж вече може да ти донесат и другите неща, ако не си ги взела с теб - четки, пасти за зъби, бельо, превръзки и т.н. За етаж искат собствен термометър и две оперативни превръзки по 25 см. Първите 3 дни не можеш да ядеш нищо така, че караш на водата която са си донесли и обикновени бисквити. За бебо искат памперси и мокри кърпи.

# 633
  • София
Това с термометъра е уникално, как е възможно се чудя?? И на 5- ти етаж имаха 1 термометър за целия етаж, срамота.....

# 634
  • София

Пати, много късички  Embarassed
На мен за до коляното ми трябва дължина поне 105см, предвид повдигането от корема  Laughing

Gaggi, аз съм 167 см. и са ми до коляното, но си взех голям размер и са ми и широки, за да има накъде да продължава да расте тумбака  Simple Smile Може би или си по-висока, или гледаш малък размер  newsm78

Tyra, единственото което ми облекчава киселините са по няколко глътки студено прясно мляко. Опитах и със Спрайт, но ефектът при мен е по-слаб. Иначе ми предписаха Гавискон - хапчета за дъвчене с вкус на мента, но не съм ги пробвела. Били напълно безопасни за бременност. Има и сироп.

# 635
Това с термометъра е уникално, как е възможно се чудя?? И на 5- ти етаж имаха 1 термометър за целия етаж, срамота.....

Съмнявам се, че имат и един. Никой не се занимава с теб. Минават два пъти на ден да питат дали имаш температура. Никой не пита колко си измерил. Още се чудя как са попълнили температурните листа  newsm78

# 636
Мен никой не ме пита за температурата, нито ми я измери. Накрая обаче в картона пишеше - "Аксиларна температура - 36,7" Златна стойност, нали, нищо, че е въображаема  Whistling
Моя близка ми сподели, че трябва да се носи термометър, от там знам и вече се начудих. Но да ви кажа, по-добре е, поне ще знаете, че мери вярно. Като лежах за кървенето в 3-ти месец такива безумни стойности изкарваше болничния термометър  Crazy ама на кой му пука. От хигиенна гледна точка пък, да не коментираме предимството, да си е твой  Rolling Eyes

А как се издържа 24ч. без никаква храна  ooooh! и колко бутилки водичка трябва да взема, те ще ми заемат цялото сакче, аз и без това много пия  ooooh!

Пак да питам дежурния си въпрос  Mr. Green някой купи ли си кошничка за кола и каква? Ами не мога да схвана, каква е разликата между моделите, освен безобразна в цените  Crazy

# 637
  • София
Ние си поръчахме на Бертони по 65 лв, понеже количката ще е Еasy Walker, а тя е 2 в 1 и е съвместима само със стол Макси Коси, които са по 300-400 лв. И не виждам смисъл да давам толкова пари за столчета...
Това за седенето без храна и на мен не ми е ясно newsm78 освен да пъхна нещо за хапване в багажа Crazy

# 638
Гаги, аз си купих от нощниците, които показа Мама на вики. Много са прилични за болница, дължината е до коляното. http://olx.bg/noschnitsi-za-bremenni-i-krmachki-s-ks-rkav-i46137607

Пати, много късички  Embarassed
На мен за до коляното ми трябва дължина поне 105см, предвид повдигането от корема  Laughing

Белисима, точно заради този норматив 13,8 реших да ги проверя  Mr. Green
Сега видях, че на ПКК от петия месец - т.е. от януари, съм с левкоцити 12 и нещо, на което никой не се е трогнал  Thinking хм хм
А за дрехите ме уби  Crazy А какво да приготвя... ако е топло, взимам една дълга рокля и под нея каквото ще да става  hahaha

Gaggi аз си взех от тези
http://olx.bg/novi-noschnitsi-za-bremenni-i-krmachki-s-ks-rkav-i46624415
пише 4е е изтекла обявата но мисля 4 е мацката има още висока съм
177см и са ми до коляното предвид корема ми
http://prikachi.com/images/792/7285792w.jpg
моите са хл

# 639

А как се издържа 24ч. без никаква храна  ooooh! и колко бутилки водичка трябва да взема, те ще ми заемат цялото сакче, аз и без това много пия  ooooh!

2,5 литра ти казват да си носиш. Много ти е топло и постоянно ти се пие вода, а и идеята е по-бързо да се изчистиш от упойката. Има един гаден момент, в който ти се повдига от упойката и като пиеш вода ти е още по-зле и повръщаш, но минава бързо. После за горе ти трябва и ще ти се пие много вода, но може да ти донесат.

Повярвайте първите 24 часа няма да се сетите за ядене. Преди да ви качат на етаж дават 2 кисели млека, плочка сирене и един пакет бисквити. Идеята е да се захраниш бавно, а и да не ти е пълен стомаха, ако се наложи да те отварят пак. До към 3 ден се изкарва без проблем така и с много вода. Поне 3 литра за 24 часа. После говорете да ви носят храна, че в отделението храната е отврат.

За столчето - нашето беше комплект с количката, но така или иначе пак бих дава повече пари и бих купила читаво столче. Живи и здрави ще пътуваме доста и не бих рискувала.  Peace

# 640
  • София
Днес тъкмо срещнах една мацка, с която лежахме на 5- ти етаж. Та и тя добре ме наплаши от секциото. Аз до момента нали имах други дертове, та изобщо не се бях замисляла... На теб не ти ли даваха някакви обезболяващи първия, втория ден??

# 641
Днес тъкмо срещнах една мацка, с която лежахме на 5- ти етаж. Та и тя добре ме наплаши от секциото. Аз до момента нали имах други дертове, та изобщо не се бях замисляла... На теб не ти ли даваха някакви обезболяващи първия, втория ден??

Не, но не мисля, че има нужда. Няма от какво да се плашиш. Слагането на упойката не боли. После всичко ти изтръпва, все едно си си седяла върху крака и усещаш само едно подръпване, като вадят бебето. След около 2-3 часа започваш леко да си усещаш краката, но си далеч от идеята за ставане. Пие ти се много вода, не усещаш болка. По някое време те подкарва ужасен сърбеж от морфина  Laughing Сестрата ти казва кога можеш да започнеш да пиеш вода. След 24 часа идва рехабилитатор да те раздвижи. Този ден е много важно колкото и да те боли да не спираш да ходиш. Аз обикалях като реквизитан кон по тив коридори  hahahaЛегнеш ли става в пъти по-зле и после ще ти много трудно. Болката е като при силна мускулна треска. Боли като пишкаш, но минава бързо. Трябва да внимаваш при лягане и ставане да не нароварваш корема. Ставаш и лягаш с претъркаляне. На 3 ден почти не усещах. Днес 10 дни по-късно няма и помен. Все едно никога не са ме оперирали. Изобщо не го мисли. Не боли  Peace

# 642
мама на Вики, аз съм 172 и идеално би ме устроил твоя вариант,  писах на продавачката, дали пък не й е останала някоя нощничка и ще видим  Rolling Eyes

Белисима е герой, аз се вдъхновявам от целия позитивизъм, с който мина през всичко  Hug

# 643
Белисима бисквиДи викаш ,ще заредя едни в сака за зор заман  Peace

От темата "скорошни раждане в Шейново"
Цитат
бебетата се дават сутрин в 6:00 до 7:00, след това в 10:00 до 11:00 ( ох, или пък да не беше от 9 до 10  newsm78) и след това от 13:00 до 19:00 стоят при майките. После в 22:00 пак ако нещо не бъркам се дават за последно кърмене до 23:00.

# 644
Белисима, ти си с перфектните мерки за нашите стандарти Simple Smile Аз не се вписвам в този момент в тях и си мисля, че и L-XL може да са ми тесни и неудобни.

sky_high, и аз съм съм като теб, че сигурно и къде по-зле, като подвижно гюле съм станала, ще те помоля, ако случайно намериш нещо в нета - нощници, еднократно бельо и прочие за по-голям размер, драсни, аз също търся, ноооооооо засега нищо добро не намирам.

Белисима, през какво минаваш, а ако знаеш какъв дух и както е казала Гагги, и позитивизъм вдъхваш на всички ни... А това, което разказваш за секциото и упойките е супер важно и полезно, благодаря ти!

Общи условия

Активация на акаунт