Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - 9

• 49 002
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
  • Велико Търново
В книгата на Джилиан Райли "Как да откажа цигарите" е обяснено това с "непушачи" и " бивши пушачи".Има логика... защото оказването на цигарите е повече психологически проблем отколкото физически.В нея има и глава за храненето и килограмите.По горе съм дала линк.
Victoria0323 за килограмите не  се тревожи изобщо!Възможно е да качиш малко защото вкуса на храната става по-хубав, а и докато се нормализира обмяната на веществата в организма...но после всичко си идва на мястото че може и да отслабнеш повече Simple Smile
Аз например, когато ги отказвах напълнях 4-5 килограма в първите 2 месеца и после ги свалих без диета  или спорт.
Избрах си дата smile3521...да бягам и аз то този проблем с цигарите!

# 121
Зизу, jvpetkova благодаря за отговорите,
На мен килограмите честно казано са ми комплекс, понеже цял живот се боря с тях, обаче пък си казах по-добре пухкава и здрава, отколкото кльощава и болна Simple Smile
И да се похваля преди малко си изпих кафето и даже не се сетих за цигара...много готино усещане!

# 122
Victoria0323 аз също отскоро отказах гадните цигари,с помощта на момичетата тук ,но мога да те поздравя с решението което си взела,успеха който постигаш да момента,и да ти кажа че оттук насетне ще ти е много по лесно,първите 10-ина дни е най зор,поне при мен беше така и след това с всеки изминал ден се гордееш все повече и повече от постижението си.Килограми аз за 2 месеца качих 4 ,но да ти кажа за момента вече не ги мисля,бягам сутрин,правя гимнастика и се чувствам страхотно свежа.Мириша на чистичко,не ме боли глава сутрин,по спокойна се чувствам и всичко това осъзнавам че го дължа на отказа ми от цигарите!Просто със всеки изминал ден ще се убеждаваш в плюсовете на решението ти,а килцата......еми сега се разхубавяваме,не измършавяваме.. smile3525Желая ти успех...ще се справиш,лесно е!Най трудното -да вземеш решението -ти си го минала!!

# 123
Краси2 Hug благодаря много за подкрепата, дано се справя, засега се чувствам страхотно без да пуша. Мислех, че си въобразявам, но е факт, че от два дни ставам сутрин много по свежа и дори нямам чак такава голяма нужда от кафе, за да си отворя очите. А за миризмата - чак ме е срам, че съм си го причинявала, вечер косата ми, дрехите, ръцете всичко си ухае на свежичко, а не на  безподобната гняз от цигарения дим и това са само малка част от плюсовете  Grinning

# 124
Victoria0323...браво момиче!Ще се справиш! Първия път преди години като ги спрях си пиех кафето,а сега и аз нямам нужда от кафе сутрин,пия след обяд и наистина му се наслаждавам ,защото и аромата и вкуса му е друг,ще видиш още колко много плюсове ще откриеш,и сама ще започнеш да се надъхваш.А първите дни като ми се пропушише и влизах тук и пишех ,пишех и четях,така че и това помага-винаги има някой ,който да те подкрепи и да даде едно рамо!

# 125
Утре правя точно два месеца, откакто ги спрях! Simple Smile

Признавам, не съм особено активна откъм писане, но пък редовно ви чета. Краси2 е права, че това много помага, когато ти се допуши.

Днес обаче искам да споделя, че пуших 22 години по кутия-кутия и половина на ден! Имам един сериозен неуспешен опит за отказване миналата година по същото време. Не пуших 35 дни, изпаднах в депресия и пропуших отново. Този път обаче знам, че няма да пропуша, или поне няма да е скоро! Simple Smile Факт е, че наистина се свиква. В някои моменти изпадам в дива радост, че не пуша, направо съм щастлива! Simple Smile Естествено, понякога ми се допушва и си казвам: Винаги мога да запаля, но нека да е после, утре, вдругиден, догодина! Simple Smile И желанието отминава. Тези моменти наистина стават все по-редки. Изобщо хората, които са писали тези хубави книги за отказване - като Джилиан Райли или Алън Кар, не лъжат! Аз лично не вярвах, но се убеждавам всеки ден. Мислех, че никога няма да ги откажа, че нямам воля (това ми е повтаряно постоянно и дори напук пушех още повече - познато ли ви е?), че съм слабохарактерна. Не е въпрос на воля, а на нагласа! Другата хубава страна е, че вече не си зависим - не ходиш нощем до магазина, когато са ти свършили цигарите, не се оглеждаш постоянно дали са ти под ръка, не се налага да излизаш по средата на театралната постановка или филма в киното, защото "умираш за цигара"... Изобщо тази свобода е безценна! Simple Smile

Вярвайте ми и кураж на новодошлите! Simple Smile

# 126

milavital...толкова се радвам да чуя всичко това от теб и как оптимистично звучиш newsm10 знаеш че с теб по едно и също време ги отказахме и взаимно си давахме кураж!Много се радвам и дано и занапред да се справяме така добре,но все пак драсвай по някой ред ,за да се амбицират новите! Hug

# 127
Знам, че няма да пропуша, обаче нещо взе да ме яде от няколко дена.... взех да се замислям за тъпите цигари, започнах с наслада да гледам пушачите. Някаква фаза ли е не знам, обаче започвам да се изнервям, защото взе да изчезва онова "щастлива съм, че не пуша и не съм роб на цигарите" и започна да се появява "ех, че хубаво време, ако можех да поседна на тази пейка и да изпуша една". Знам, че това е най-лошото, появява се тази илюзия пак, че това е удоволствие, и започваш да се изкушаваш и съответно става едно мъчение.... дано да мине скоро!!

# 128
Знам, че няма да пропуша, обаче нещо взе да ме яде от няколко дена.... взех да се замислям за тъпите цигари, започнах с наслада да гледам пушачите. Някаква фаза ли е не знам, обаче започвам да се изнервям, защото взе да изчезва онова "щастлива съм, че не пуша и не съм роб на цигарите" и започна да се появява "ех, че хубаво време, ако можех да поседна на тази пейка и да изпуша една". Знам, че това е най-лошото, появява се тази илюзия пак, че това е удоволствие, и започваш да се изкушаваш и съответно става едно мъчение.... дано да мине скоро!!
Мдааа, аз вече почти цял месец съм в подобно състояние.....даже и не влизам тук, макар че, сега като си чета и гледам как всеки си има своите фази, като че се поуспокоявам. краси2, в момента си незаменима, благодаря за активната и позитивна позиция към всички  bouquet
Поздравления за milavital, Victoria0323,  jvpetkova, .Kaisia...вече сме толкова много, че не мога да обхвана всички, прегръщам Ви! Hug
А Зизу,Мишел , Zayo i НСЧ за мен са основите на този форум. Възхищавам Ви се, момичета!!!
Вече повече от две седмици съм в голяма дупка, опитвам се да изляза, но понякога едва се удържам  да не запаля Rolling Eyes Държат ме няколко неща- това,че 6м. не пуша, знам какво спечелих за този период и как; мисълта на не помня кой от форума, че ако пропуша, това няма  да е фатално в крайна сметка....пак ще ги спра- мен лично това много ме успокоява.....мисълта за едната цигара- всеки път, когато се изправям пред ново предизвикателство, а те напоследък са доста- си казвам "ще го направя това и ще се възнаградя с 1 цигара" и всеки път не ми се налага, просто проблемът е минал и край. И така, правя малки крачки, снишавам се, в очакване на по-добри дни  Praynig

Последна редакция: нд, 11 май 2014, 22:36 от дамскосърце

# 129
Наистина супер много се радвам, че намерих темата и страшно Ви се възхищавам момичета- 3,4 месеца, половин и цяла година без досадния навик, благодаря Ви, че Ви има и давате стимул на нас новобранците   bouquet

# 130
  • София
Все едно аз съм го писала това! Последните 3 дни просто ми бяха... Вероятно от мястото, на което бяхме. Просто там ми е било винаги супер релаксиращо, но винаги свързано с дъълга почивка за цигара. А сега просто се оказа, че нямам какво да правя.
Момичета, стисксме зъби и продължаваме!
Дамскосърце, последният ти абзац трябва да го сложим на първа страница в темата! Hug
На всички пращам огромни  Hug

# 131
Наистина супер много се радвам, че намерих темата и страшно Ви се възхищавам момичета- 3,4 месеца, половин и цяла година без досадния навик, благодаря Ви, че Ви има и давате стимул на нас новобранците   bouquet

И аз също много се радвам на темата ,на всички момичета искам да благодаря newsm51,и да изкажа моето мнение ,че дали 3,4,месеца половин или цяла година-всеки има нужда от подкрепа и опора.Кризите явно ще си ги имаме отвреме на време затова нека когато имаме нужда винаги да има някой тук който да дава едно рамо,независимо от броя на дните ,в които не пуши!
А иначе се възхищавам на всички ,които удържат години наред вече,нооо...и ние ще имаме  такива годишнини,убедена съм! HugИ аз ви благодаря ,че ви има!

# 132
jvpetkova, благодаря за линка към книгата. Ще го сложа на първа страница  Hug

Относно бивши пушачи и непушачи...вярно, че при едните преходът е по-лесен, но пък иначе 1 цигара може спокойно да направи и непушача - пушач, не само бившият пушач. Единствено шансът непушач на средна възраст да започне да пуши е по-малък, отколкото при бившия.
НО да не забравяме все пак, че ние всички сме били непушачи в началото нали? И точно 1та цигара ни е направила пушачи.

# 133
 gerri_p, ти Zayo ли си( беше)? Simple Smile Искам да знам, защото по-активните във форума ги свързвам с определени представи в съзнанието си, благодаря.

# 134
gerri_p, ти Zayo ли си( беше)? Simple Smile Искам да знам, защото по-активните във форума ги свързвам с определени представи в съзнанието си, благодаря.
да  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт