Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - 9

• 49 001
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
  • Велико Търново
Здравейте!Искам да споделя личните си преживявания във връзка с цигарите с вас.
Отказах ги за 5 години(от 2005г до 2010г)Пиша накратко засега защото е късно.Отказването беше лесно,сама си реших  и дори забравих ,че съм била пушачка!!!
НО...запалих една пура на барбекю с приятели ей така на шега...след няколко мес. ми хрумна"Я да пробвам дали съм забравила как се пуши" пак на шега.ПОДЧЕРТАВАМ ,ЧЕ ИЗОБЩО НЕ МИ СЕ ПУШЕШЕ!Все едно за първи път пропушвам,обаче се оказа най-голямата глупост която съм правила.Докато си мислех че е временно увлечение и ще спра да запалвам без проблем...сега пуша повече от кутия на ден и твърдо съм решила да поправя грешката.Имам страшно много мотиви и разчитам на това, че все пак съм имала ежедневие и ситуации през тези 5 години без цигари.
ОБРЪЩАМ СЕ КЪМ ВСИЧКИ КОИТО СА СПРЕЛИ -"НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙТЕ ПОВЕЧЕ С ТОВА  ЩОМ ВЕЧЕ МАЛКО ИЛИ МНОГО СТЕ СВИКНАЛИ БЕЗ ПУШЕНЕТО!!!"След 6 месеца без цигари изобщо не се сещах дори...лесно беше и не броях дни, месеци, години.УСПЕХ ...НА ПРАВ ПЪТ СТЕ И АЗ ЩЕ СЪМ С ВАС!
Ето и една книга която ми направи силно впечатление - http://slides.bg/88/ newsm10

# 106
  • София
Момичета, утре ще правя годинка  Heart Eyes
И мен ме е страх да си нулирам брояча, нищо че се е повредил нещо  Joy
Днес ми замириса много приятно на любимата карелия, и... просто се отдръпнах и дишах  Whistling
След няколко часа бях в една стая с двама човека , които пушеха и беше ужасно, направо ми идеше да подскачам от кеф , че не се тровя в такава обстановка...
Та такива работи...

Зизу,честит годишнина!   bouquet smile3525 Помня, че като се записах в групата , лентичката ти отдолу показваше 3 месеца и си  викам" Лелее 3 месеца...дали ще издържа и аз?" Simple Smile Сега вече гоня година Grinning Хубаво е да виждаш,че другите могат,че не е толкова невъзможно да откажеш цигарите:)

# 107
  • София

ОБРЪЩАМ СЕ КЪМ ВСИЧКИ КОИТО СА СПРЕЛИ -"НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙТЕ ПОВЕЧЕ С ТОВА  ЩОМ ВЕЧЕ МАЛКО ИЛИ МНОГО СТЕ СВИКНАЛИ БЕЗ ПУШЕНЕТО!!!"

Така е! Пред очите ми една приятелка ,която беше спряла цигарите и ей така от скука ли и аз не знам,почна да пуши една -две в месеца, после на седмица.. Целия процес на влаченето преди да си купи цигари беше около половин година,но сега си пуши съвсем реално  ooooh!

# 108
  • София

ОБРЪЩАМ СЕ КЪМ ВСИЧКИ КОИТО СА СПРЕЛИ -"НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙТЕ ПОВЕЧЕ С ТОВА  ЩОМ ВЕЧЕ МАЛКО ИЛИ МНОГО СТЕ СВИКНАЛИ БЕЗ ПУШЕНЕТО!!!"

Така е! Пред очите ми една приятелка ,която беше спряла цигарите и ей така от скука ли и аз не знам,почна да пуши една -две в месеца, после на седмица.. Целия процес на влаченето преди да си купи цигари беше около половин година,но сега си пуши съвсем реално  ooooh!

Нали аз съм същия случай. Сега в момента пия кафето без цигара, гадно ми е от тях, но са на масата на една ръка разстояние.

# 109
Трябва изобщо, да не се пали цигара и да не се дърпа, защото само 1-те няколко цигари са гадни след спирането и после пак се привиква.
Много пъти така ги започвах, уж само една цигара, само тази вечер, само с това кафе.
Спрат ли се, трябва да не се пали въобще.
Почти месец не пуша и за сега съм окей, пък да видим.  Wink

# 110
Мишел, благодаря ти!  Hug

Хубаво е наистина да виждаш колко много хора са успели и си казваш и аз мога, защото ние всички Можем!

# 111
  • тук и там
По повод започването на цигарите-ще напиша нещо,което ни каза личния лекар когато отказахме цигарите.Той каза,да запомним това,че ние  никога няма да бъдем „непушачи",а винаги ще бъдем"бивши пушачи"-с други думи каза,че  спирането на цигарите е същото и като при бившите алкохолици-както на тях им трябва само една глътка за да се върнат към алкохола,така и при нас-една цигара е достатъчна да ни върне към пушенето-веднага или постепенно.За това-по добре дори не пробвайте!И нещо любопитно-тук когато решихме да откажем цигарите,се обърнахме към личния лекар-той ни даде рецепта за хапчетата,които пиехме и съответно ни проследяваше докато оставим цигарите.Прави ми впечатление и че съм виждала доста табели на лекари ,които се водят"табаколози" и съответно се занимават с това -да помагат на хората които искат да откажат цигарите,но както казах  и личните лекари се ангажират с това.

# 112
По повод започването на цигарите-ще напиша нещо,което ни каза личния лекар когато отказахме цигарите.Той каза,да запомним това,че ние  никога няма да бъдем „непушачи",а винаги ще бъдем"бивши пушачи"-с други думи каза,че  спирането на цигарите е същото и като при бившите алкохолици-както на тях им трябва само една глътка за да се върнат към алкохола,така и при нас-една цигара е достатъчна да ни върне към пушенето-веднага или постепенно.За това-по добре дори не пробвайте!И нещо любопитно-тук когато решихме да откажем цигарите,се обърнахме към личния лекар-той ни даде рецепта за хапчетата,които пиехме и съответно ни проследяваше докато оставим цигарите.Прави ми впечатление и че съм виждала доста табели на лекари ,които се водят"табаколози" и съответно се занимават с това -да помагат на хората които искат да откажат цигарите,но както казах  и личните лекари се ангажират с това.

Къде е това "тук"?

# 113
  • тук и там
Аз съм в Белгия,но предполагам че и в останалата част на Европа е така....с малки изключения .

# 114
Здравейте момичета,
Ако знаете само как се радвам, че намерих тази тема, спрях цигарите преди седем дена, но още ми се струва, че ще предам фронта Sad Така като има силни мацки като вас, които не пушат отдавна - ще ми вдъхнете много сила.  bouquet А имам и едно въпросче - много ли кг ли качихте след спирането?

# 115
  • София
Kaisia, сподели  какво е това лекарство.
Но пък да ви кажа, личната пуши в кабинета , сестрата и също. Е, няма начин тя да ми провежда терапия.

# 116
Но пък да ви кажа, личната пуши в кабинета , сестрата и също. Е, няма начин тя да ми провежда терапия.

леле, това вярно ли е? Ужас!

Виктория, добре дошла, нека съфорумките да кажат, но аз спазвах режим и дори отслабнах. Измамно е,че се напълнява, зависи с каква нагласа си! Peace

# 117
  • тук и там
Лекарството което ние ползвахме е Champix.но тук се отпуска само с рецепта-за това и няма как да не минеш през личния.За нас беше най-подходящо,тъй като бяхме дългогодишни пушачи-със по 15-20годишен "стаж" в пушенето и то по кутия и повече на ден.Има хора които отказват цигарите без медикаменти,лепенки и др.-но ние ги отказахме с медикаменти+книгата на Алън Кар,и най-вече лична мотивация.Най-важното е личното решение и желанието да откажеш цигарите,останалите неща само подпомагат процеса на отказване.Тези хапчета ни караха да не изпитваме обичайното удоволтвие от цигарите-пак си пушихме ,но постепенно ги спирахме -по схема,като намаляхме цигарите и увеличихме хапчетата.Като страничен ефект от хапчетата имаше гадене-в един момент предпочитах да не пуша- тъй като и без това не изпитвах удоволствие от пушенето а на всичкото отгоре  и ми се гадеше зверски веднага след приема на хапчето.Стига човек да иска-намира и начин,всеки си намира своя начин,разбира се-може би щяхме да успеем да ги спрем и без медикаменти,както повечето хора правят,но тогава така решихме-пък и най-важен е резултата!

# 118
  • София
ММ ги отказа със Зибан. Скъп е, но при него беше с невероятен ефект /пушеше 2-3 кутии дневно/

# 119
Щях да пиша по повод думите на лекаря на Кайсия, ама Римар ме изуми... ooooh!

Кайсия, ти съгласна ли с тези думи
Цитат
той каза,да запомним това,че ние  никога няма да бъдем „непушачи",а винаги ще бъдем"бивши пушачи"-с други думи каза,че  спирането на цигарите е същото и като при бившите алкохолици-както на тях им трябва само една глътка за да се върнат към алкохола,така и при нас-една цигара е достатъчна да ни върне към пушенето-веднага или постепенно

Аз не съм, мисля че от нас зависи. Мисля го защото сме се родили без да изпитваме нужда от никотин или алкохол, или други опиати. Мисля, че масово искат да ни накарат да мислим грешни неща и така успяват да си развиват бизнеса - за алкохол, цигари,диети. Често нещата ги правим по-сложни, та това е моето мнение!

Използвах едно приложение с позитивни мисли и едно от тях беше ; "Като си запалил една цигара, не си мисли, че ще пропушиш отново" .
Може би тази нагласа ми помогна за тази една година да изпуша три цигари, без да пуша по кутия-две отново,
P.P. Ето какво искам да кажа със снимка

Последна редакция: сб, 10 май 2014, 20:59 от Зизу

Общи условия

Активация на акаунт