Боледуване на децата ни – тема 15

• 43 955
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Никой не ме е предупреждавал за такова нещо, а трима различни лекари са ни изписвали аб от есента. Едната лекарка много добре знаеше, че го давам заедно с млякото. Аб си подейства без проблем тогава.

Сега го давам с компот, но понеже е сутрин и вечер - сиреч времето за прясно мляко, се зачудих, защото си спомних, че тук някой беше писал.

А какво е обяснението за несъвместимостта? И не е ли логично да има предупреждение, както има за други лекарства, които намаляват или потенцират ефекта?

# 226
  • София
Ваня, това за АБ и млякото за всички ли важи? А защо не се дава с мляко? На Клацида, който пи бебса пишеше, че може да се дава с мляко и така и му го давах, защото иначе нямаше шанс да го излъжа.
За такъв прием ме предупреди УНГ, като изписа аугментин. Знам от личен опит и за ципрофлоксацин, и за нолицин (за уроинфекция) - не се яде мляко 1 час преди да се пие АБ и 2 часа след прием на АБ.

Благодаря ти. Ще го знам вече и аз  Hug

# 227
Ваня, това за АБ и млякото за всички ли важи? А защо не се дава с мляко? На Клацида, който пи бебса пишеше, че може да се дава с мляко и така и му го давах, защото иначе нямаше шанс да го излъжа.
За такъв прием ме предупреди УНГ, като изписа аугментин. Знам от личен опит и за ципрофлоксацин, и за нолицин (за уроинфекция) - не се яде мляко 1 час преди да се пие АБ и 2 часа след прием на АБ.

Благодаря ти. Ще го знам вече и аз  Hug

А защо не се пие мляко, и за всички ли антибиотици важи това?

# 228
  • София
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2527406 - статията е интересна като цяло и в нея пише
 това, което казва Ваня, но досега никой не ми забранявал консумацията на мляко при прием на аб...Единствено е имало уговорка за приема  на пробиотика....но все с мисля, че трябва да е написано в листовката на самия аб....Реално всичко останало е препоръка и не знам дали е доказано...

# 229
Аз пък спирам всякакви млечни за 2-3 дни когато има проблеми с гърлото и носа.
Четох в хомеопатичен справочник за това.

И моя сле месец и половина на ДГ вчера се прибра със запушен нос. Как бихте лекували...слно запушен нос. След инхалация сополите дето излизат са с хубав жълт цвят.

# 230
  • София
Аз пък спирам всякакви млечни за 2-3 дни когато има проблеми с гърлото и носа.
Четох в хомеопатичен справочник за това.

И моя сле месец и половина на ДГ вчера се прибра със запушен нос. Как бихте лекували...слно запушен нос. След инхалация сополите дето излизат са с хубав жълт цвят.
Моето мнение, предполагам го знаеш  Wink - щом е жълто е бактерия  Peace Ако имаш опит и се справяла с хомеопатия с жълти сополи действай....калиум бихромикум, хепар сулфур...и вече не ги помня....Инхалацията ще разбива секретите, но няма да лекува...след няколко дни, ако ли не вече ще е с кашлица...от секрети...

# 231
Снощи като го усетих почнах Инфлуцид. Промивки и Африн. Сутринта вече силно запушен - инхалации и Макситрол. Нна тази клинична картина нямам нерви да ходя да пускам секрет. Дано съм оцелила с Мокситрола.

# 232
макситролът действа бързо. ако до утре няма подобрение, значи не е за вашата бактершя. дано се оправите бързо! при нас налепите на ангината паднаха, не знаех, че след три приема аб ще има подобреное.

# 233
  • София
При моята щерка макситролът изобщо не се отразява добре, давала съм го три пъти досега. Въпреки двата антибиотика вътре и кортикостероида, след прием носът й се влошава. Явно не са "нейните" капки. За сметка на това Фуциталмик има вълшебно действие.
Аз вече при хрема без секрет отпред или с цветен веднага ще почвам локално аб. Явно иначе нещата се задълбочават много. Само трябва да се информирам от лекар доколко често това може да се прави без някакви последици за лигавицата.

# 234
  • вече Пловдив
А какво е обяснението за несъвместимостта? И не е ли логично да има предупреждение, както има за други лекарства, които намаляват или потенцират ефекта?
В общи линии причината била, че млякото намалява действието на АБ. Специално тези от пеницилиновата група. Със сигурност вече са разработили и АБ, на които млечните не влияят.

# 235
  • София
Снощи като го усетих почнах Инфлуцид. Промивки и Африн. Сутринта вече силно запушен - инхалации и Макситрол. Нна тази клинична картина нямам нерви да ходя да пускам секрет. Дано съм оцелила с Мокситрола.
Аз може би вместо инфлуцид бих включила цинабсин, той доста по-добре повлиява задната хрема...Има и макситрол маз - по-бавно се стича, мажеш с тампон за уши дълбоко в носа...щото капките ги капеш и се гълтат...пак действат разбира се, но мазта, като че я предпочитам...

# 236
  • Mediterraneo
Пак кашля малката!!! Ще се гръмна вече. Редуват се, сякаш трябва график да спазват  Rolling Eyes
Преди Великден овладяхме нещата с Коризалия за бистрия сопол, Тонзилотрен за червеното гърло и сиропче Биокс тими за кашлицата. Впоследствие включихме и няколко дни Изопринозин. Нещата отшумяха като по учебник за 3-5 дни.
После голямата проточи сополи, разкашля се зверски, размина се бързо със същата схема.
Тази сутрин малката отново кашля! И носът ѝ хъркори, духа се през 5 минути. Аман бе!

# 237
  • на последния етаж
Пак са със зелени сополи от вчера... и двамата! Аман вече - в сряда спряхме капките!  #Cussing out

# 238
  • вече Пловдив
Съжалявам да прочета, че пак има болни! Оздравявайте бързо всички!
Този път аз съм в кюпа  Confused с цистит и съответно на АБ. Дано мине бързо

# 239
Бързо оздравяване на всички дечица.  Hug

Откакто извадихме сливицата на голямото ми дете, не съм "борила" зелени сополи и всички болести минават леко, а не като преди, всяка настинка да преминава в бронхоспазъм.  ooooh! Накрая беше с диагноза детска астма и непрекъснат прием на Ефира. С махането на сливицата всичко изчезна като с магическа пръчица.

Ваня1975, ако не си пробвала Неоренал, вземи си. Действа чудесно при цистит  Peace

Общи условия

Активация на акаунт