Боледуване на децата ни – тема 15

• 43 983
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
Моят пък започна нещо често да мига...от петък е така.. Rolling Eyes

Четох, че може да е очен проблем, стрес или неврологичен...

Сега търся очен лекар, към който да се насоча, но ме е страх да не ни претупа...хич нямам вяра..

За дете на 3г. прегледа четох че включвал изправяне пред стената с буквите, чудя се дали моя хубостник ще се справи...

някой да е имал такъв проблем с очичките - с често мигане? newsm78

# 241
  • Mediterraneo
Цяла нощ кашля без да спре! Спала е на пресекулки не повече от 2 часа сумарно... Вече е и с Т 37 и половина. Втасали сме я явно, ще търся докторката за преглед още днес. Че до сряда няма да устискаме така.

# 242
Моят пък започна нещо често да мига...от петък е така.. Rolling Eyes

Четох, че може да е очен проблем, стрес или неврологичен...

Сега търся очен лекар, към който да се насоча, но ме е страх да не ни претупа...хич нямам вяра..

За дете на 3г. прегледа четох че включвал изправяне пред стената с буквите, чудя се дали моя хубостник ще се справи...

някой да е имал такъв проблем с очичките - с често мигане? newsm78

Да, моят беше на 3 години, ама вече близо до навършването на 4-а, когато започна едно такова примигване. Бяхме на очен, прегледът, доколкото не констатира проблем включи и въпроси дали някой в градина или близък, с когото детето има чести контакти е с подобно често мигане и евентуално наподобява. Чух и едно конско относно продължителност на застояване на детето пред компютър...Не се притеснявай за таблото с буквите. За тази възраст всъщност е например "Е" или "Ш" и детето трябва да каже накъде сочат трите по-къси чертички, не изискват от него да познава буквите. Моят пък взе, че "позна" буквите и айде пак отнесох лекция от докторката как му било рано и не бивало да ги знае...
Тогава си спомням, че изписаха капки, успокоителни някакви, но май въобще не ги взех, а честото мигане си премина.

На болничките бързо оздравяване!

# 243
Ходила съм и с двете си деца на детски очен лекар, таблото за деца е с мече, зайче, коте и други животни, в различни големини.

# 244
  • Mediterraneo
Ходила съм и с двете си деца на детски очен лекар, таблото за деца е с мече, зайче, коте и други животни, в различни големини.

Миналата седмица минахме профилактичен преглед при личния лекар. сестрата тества малката на такова табло.

# 245
Момичета, благодаря ви за споделеното за очния лекар... Hug

Проблемът е, че съм в скапан град, където детски очен едва ли ще намеря....

Около годинката го водих на очен, но не детски - един дебел чичко,  идваше от съседен град, ужасно смърдеше на цигари в кабинета, светна с едно фенерче и това беше...  Crossing Arms

Аз ще разпитам де, не знаех че има детски с мечета, това е много добра идея, ще поразпитам да видя...Друго си е, като разполагаш с малко предварителна информация как ще протече прегледа Peace

Дано и при нас отмине, не мога да си го обясня от какво е, като го питам, ми отговаря, че го сърбят, но не са зачервени, няма сълзене...нищо, само мигането Rolling Eyes

Утре ще питам и педка, че ще го водя, че още кашля от задната хрема... Tired

# 246
  • София
А ние пък на третия ден прием на аугментин втасахме с алергия  Cry  Cry  Cry
Най-големите ми опасения се оправдаха. Идва ми да се гръмна!

Сега търся лекаря да ми каже с какво да го сменим. Просто ми дойде до гуша. Горкото ми дете

# 247
Тоз Аугуметин има доста оплаквания от него май....

При едната ни гнойна ангина, педи вика - щях да ви изпиша аугуметин, но вчера едно детенце ми е направило алергия и затова ни изписа тогава Клацид...

# 248
А ние пък на третия ден прием на аугментин втасахме с алергия  Cry  Cry  Cry
Най-големите ми опасения се оправдаха. Идва ми да се гръмна!

Сега търся лекаря да ми каже с какво да го сменим. Просто ми дойде до гуша. Горкото ми дете

А какво лекувате? Извинявай, вероятно си писала назад, но нещо ми се губи...

И доста се чудя дали да пиша, да не вземеш да се вкараш в някой филм - преди време ситното ми направи реакция с ужасен обрив на Аугментин, като го беше пил преди това без проблем. Оказа се, че не е ангина, а с мононуклеоза, при която Аужментина е противопоказен. Точно обривът обърна диагнозата тогава, пуснах и кръвен тест впоследствие.

# 249
  • София
И моят син един път се наложи да пие Аугментин и стана страшно - такова повръщане, разстройство...ужасно, заместиха го с Клацид и слава Богу го понесе.
Исках да ви питам дали някой има идея колко време след контакт с болен от Варицела мога да пусна кръвен тест?

# 250
  • София
С аугментина лекуваме пневмококи и мораксела, които трепем от януари безуспешно - вече веднъж пи панцеф и после 30 дни по схема локално аб, и гадовете продължават да си стоят. Аз чаках да минат празниците и да се консултирам с още един УНГ, защото беше напълно здрава, но в петък се почна сополивене и една суха дразнеща постоянна кашлица, явна бактериите пак се бяха активизирали след поредното затишие. И аз почнах да го давам. В комбинация със зиртек при това. И тая сутрин - цялато лице в обриви.
Ще я водя малко по-късно при лекаря да я види, но по телефона каза че ще го смени. Като гледам антибиограмата, варианти няма много.

Отврат!!!! Аз страдам от ужасни алергии и сърцето ми си къса, като си гледам детето. Досега някак го опазих от такива прояви, но явно няма да му размине  Cry

# 251
Еве, и нашата мб излезе, пневмокок и мораксела. изписаха цефзил, че от аугментина прави страхотно разстройство още след първия прием. макар и да няма обриви, не ѝ го изписват. обрива се от панцеф. оф, писна ми!  #Cussing out

# 252
Ev_e,
да споделя само какво ни каза един хомеопат /понеже при сина ми излезе стрептокок и мораксела в носен секрет преди месец/, та той каза, че дори и да пие детето АБ, пак няма гаранция, че след 2 седмици няма пак да се изолират същите бактерии. Каза, че трябва да накараме организма сам да се пребори.
п.п. Иначе и моя син направи алергична реакция към Аугментин преди няколко месеца. Уж бил един от 'добрите' АБ..  Crazy

# 253
Ev_e,
да споделя само какво ни каза един хомеопат /понеже при сина ми излезе стрептокок и мораксела в носен секрет преди месец/, та той каза, че дори и да пие детето АБ, пак няма гаранция, че след 2 седмици няма пак да се изолират същите бактерии. Каза, че трябва да накараме организма сам да се пребори.

И аз си мисля същото - ако така или иначе детето е податливо, дори и хипотетично бактериите да са изтребени, не е ли почти 100% гаранция, че пак ще ги лепне от ДГ - носители- колкото щеш  Thinking Моракселата при моята дребка не знам до къде сме я докарали, стои ли, не стои ли, но няма да ходя пак да пускам секрети - не стига, че ги плащам, ами после ЛЛ се чуди и мае какви мухи са ми влезнали в главата... Изпи детето АБ Аугментин за тях, след настояване за изписването му от моя страна, но след това се замислих - да няма по няколоко пъти в годината да давам АБ, в случай, че пак ги пипне  Rolling Eyes Та така си разсъждавамаз, а може и да греша  Blush ЕмиР, тук ли си  Mr. Green

# 254
  • в огледалото на живота
Ev_e,
п.п. Иначе и моя син направи алергична реакция към Аугментин преди няколко месеца. Уж бил един от 'добрите' АБ..  Crazy
Принципно е така,съгласна съм  Peace Лекуваш и след време отново гадината се довлякла...
Обаче и усложнението което може да се докара от едни нелекувани бактерии определено не е за избягване....

Как става това с  преборването на организма,незнам... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт