Боледуване на децата ни – тема 15

• 43 992
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
Моят пък започна нещо често да мига...от петък е така.. Rolling Eyes

Четох, че може да е очен проблем, стрес или неврологичен...

Сега търся очен лекар, към който да се насоча, но ме е страх да не ни претупа...хич нямам вяра..

За дете на 3г. прегледа четох че включвал изправяне пред стената с буквите, чудя се дали моя хубостник ще се справи...

някой да е имал такъв проблем с очичките - с често мигане? newsm78

Имали ли сте скоро проблеми с нослето - хрема,запушено носле? При нас установих че се появява такъв проблем след хрема, веднъж се появи така, и го влачихме 3 седмици, капакхме макситорл, забак и накрая мина с еуфразия и пумон хистамин (или просто му беше дошло времето, макар да мина след първия прием - един ден по три пъти очанка и вечер пумон хистамин и на сутринта не триеше очите). Следващия път когато пак се запуши нослето започна след около ден да трие очите, да мига, да се дразни от светлина. И двата пъти нямаше секрет, казваха че тарзалната конюктива (вътре на долния клепач) показва фоликулярна реакция (алергия). Тогава веднага звъннах на очната, казаха че капя торбекс в носа, да не е от него, тя каза напротив купи още едни капки торбекс и капи и в очичките, пресече се в самото начало този път. Имаше теории че е от диоптър и след като беше на етап без проблем ходихме на преглед - далекогледство (+3,5), едни казаха очила, друг - нормално за вързастта. Засега сме оставили очичките на мира и се надявам като не ходи на градина и не се алергизира нослето да не се проявява и в очите. Майка, която работи в клинична лаборатория т.е. има някаква идея от бактерии и т.н., каза че имали същия проблем, УНГ им казал че е от увеличената трета сливица и задържане на секрети.

# 256
/quote]
Да, точно така.
До 05.04. бихме антибиотик заради червено гърло, и оттогава е с хрема и запушено носле, няма секрети.

Личната даде направление за унг, прегледаха го, пусна носен секрет и назначи еуфорбиум, ксизал и куик, защото не бил излекуван според нея от предния път.

Но аз си мисля да изчакам резултата от секрета, а до тогава да слагам куик и виброцил.

По рецепта са изписани узорекс, ксизал, куикс и еуфорбиум.В къщи имам скоро отворени виброцил и назик, а като чета листовките, и ксизал, и виброцил и назик и еуфорбиум са с подобно действие.

Какво ще ме посъветвате още да вземем, докато излезе носния секрет?

Резултатитте от секрета са стрептококова инфекция.

Лекарката унг изписа аугументин плюс горните спрейчета плюс хомеопатични.

Има ли вариант да е замърсена пробата, и не може ли поне с някакъв крем да се пробва?

# 257
  • София
Нашето УНГ спря аугментина, лошото е, че няма какво друго да й изпише - може зинат, но има опасност и на него дй реагира - много често е при алергия към пеницилините да става и към цефалоспорините.... та сега само ще мажа с бактробан.
Адски тъпа ситуация.
Ще си я подържа вкъщи, дано се пребори, че явно с аб оттук насетне ще е много трудна работата.
Реве ми се, така се надявах да не е наследила точно това от мен....

# 258
Силве, нали и ние борим сега стрептокок, та е доста упорита гадината, трудно се изтребва. по-добре не подменяй лечението, което са назначили на детенцето, или ако нещо те притеснява, консултирай с доки. ако те притеснява пробата, направи нова, но явно детенце има симптоми, които едва ли могат да почакат още 5 дни.
миналата година пак се борихме със стрептокок, няколко вида аб капки слагахме, и след всеки вид излизаше, че стрептококът е станал резистентен към съответния вид аб  Shocked. и аз мислех, че пробите ни са замърсени (искаше ми се да е така, поне). накрая остана чувствителен само към един аб, но той изобщо не беше подходящ за детето ми. и просто оставихме нещата така, доки каза, че трябва да я следим и не можем да направим нищо повече. някак изчезна от само себе си, контролната мб след 3 месеца беше чиста, но сега се появи пак.   Cry

# 259
Моят пък започна нещо често да мига...от петък е така.. Rolling Eyes

Четох, че може да е очен проблем, стрес или неврологичен...

Сега търся очен лекар, към който да се насоча, но ме е страх да не ни претупа...хич нямам вяра..

За дете на 3г. прегледа четох че включвал изправяне пред стената с буквите, чудя се дали моя хубостник ще се справи...

някой да е имал такъв проблем с очичките - с често мигане? newsm78

Имали ли сте скоро проблеми с нослето - хрема,запушено носле? При нас установих че се появява такъв проблем след хрема, веднъж се появи така, и го влачихме 3 седмици, капакхме макситорл, забак и накрая мина с еуфразия и пумон хистамин (или просто му беше дошло времето, макар да мина след първия прием - един ден по три пъти очанка и вечер пумон хистамин и на сутринта не триеше очите). Следващия път когато пак се запуши нослето започна след около ден да трие очите, да мига, да се дразни от светлина. И двата пъти нямаше секрет, казваха че тарзалната конюктива (вътре на долния клепач) показва фоликулярна реакция (алергия). Тогава веднага звъннах на очната, казаха че капя торбекс в носа, да не е от него, тя каза напротив купи още едни капки торбекс и капи и в очичките, пресече се в самото начало този път. Имаше теории че е от диоптър и след като беше на етап без проблем ходихме на преглед - далекогледство (+3,5), едни казаха очила, друг - нормално за вързастта. Засега сме оставили очичките на мира и се надявам като не ходи на градина и не се алергизира нослето да не се проявява и в очите. Майка, която работи в клинична лаборатория т.е. има някаква идея от бактерии и т.н., каза че имали същия проблем, УНГ им казал че е от увеличената трета сливица и задържане на секрети.

Ами точно - имаме проблем със задна хрема, която го дави и кашля от нея...влачим я тази задна гадост от преди две седмици, когато тъкмо оправихме един вирусен ларингит... Rolling Eyes Rolling Eyes

При нас го няма търкането с ръчички, само мига учестено - затова утре съм записала час при педиатъра и ще я разпитам...

# 260
на нас първият път след като се бяхме забатачили с два вида капки, мина с предпоръчваните от д-р Михайлов:
Euphrasia 5 CH- 3 х 3 зрънца
Poumon histamine 15 CH- 5 зрънца вечер

Последна редакция: пн, 28 апр 2014, 21:30 от Анонимен

# 261
И нашата комбинация стрептокок + мораксела я борихме е аугментин. Направи алергия на последния прием. Стрептокока умря, но моракселата не. Започнахме макситрол. Уж се оправи, но с първата настинка пак беше със зелени сополи. Хомеопата каза нищо да не слагам и че трябва имунитета да се засили и организма сам да се бори и че има много бактерии, но ако организма е силен просто те не му вредят. Чаках го около две седмици за се оправи, но след като това не стана реших, че пак ще слагам нещо в носа пък си давам и хомеопатичните по схемата. Слагах бактробан два курса по около 10 дни. След първия курс беше със абсолютно сух нос, но бяха една седмица сборна група и пак потече. Понеже беше точно преди рождения му ден не чаках и пак почнах бактробана. От три дни съм го спряла и положението е ок. Явно наистина е упорита гадината.

# 262
vania_svet, а какво ви предписа хомеопатът?

# 263
  • Бургас

Исках да ви питам дали някой има идея колко време след контакт с болен от Варицела мога да пусна кръвен тест?

Поне 2 седмици ми казаха лаборантките на мен като питах преди, но не знам дали бяха напълно прави.

# 264
Първия път, когато малкия лепна стрептокок успяхме да го ликвидираме с хомеопатия и АБ капки по антибиограма. Отказах АБ през устата, защото малко преди да разберем, че всъщност бактерията е проблем за около 2 месеца ни бяха изписали четири антибиотика. От първите два направи алергична реакция, вторите 2 ги изпи, но 3 дена след като приключихме с последния АБ, детето пак вдигна мн висока температура.  /При него от хрема и запушен нос винаги вдига температура, и то висока../
После - след АБ капките пускахме контролно секрет и беше чист.
п.п. Антибиотиците ни ги изписваха, защото вдигаше температура 40 градуса, която успявахме да свалим за не повече от 2 часа и то до 38.  Crazy А до преди това, т.е. допреди да тръгне на ясла не беше боледувал и не беше пил лекарства.

# 265
И ние преди градината бяхме пили само веднъж антибиотик заради ухото, и това е.
А сега всеки месец пие, после почивка за 10-15 дни, после пак капки и сиропи, всяка хрема и сополи завършва с възпалено гърло и антибиотик.

За стрептокока личната ме посъветва да опитаме с хомеопатия и А капки цилоксан, пък да видим.

# 266
  • в огледалото на живота

За стрептокока личната ме посъветва да опитаме с хомеопатия и А капки цилоксан, пък да видим.
Такава комбинация пък от хомеопатия +АБ винаги ме учудва.Или едното или другото.. Rolling Eyes но вие си знаете...

# 267
  • София
Момичета, моля ви, опишете ми как изглежда морбили при 3-годишно дете?
Майка ми сега ми пуска мухата да не би да не е алергия от аугментина, а шарка  ooooh! Ще ходя следобед и до педиатърката. Според мен е абсурд да е морбили, но.... Вчера УНГто й гледа лигавиците, според мен щеше да види, ако е морбили.
Иначе днес положението е по-зле от вчера - лицето й е изприщено и червено като на маймуна, а цялото й гръбче е на червени точки все едно е лежала на легло от иглички  Cry
И я сърби.... Гадост

# 268
Ev_e детето с редовни имунизации ли е? В наши дни за морбили има ваксина и не би било редно детето да е заразено, при условие че е ваксинирано.

# 269
  • София
Да, с всички ваксини е, но е известно, че те не предпазват 100-процентово и е възможно и да се разболее, но се предполага, че ще е по-леко.
Честно казано, ми се струва абсурдно в конкретния случай, но не е невъзможно.
Абе важното е паника да има, че не ми стига всичко останало  Sad

Общи условия

Активация на акаунт