Боледуване на децата ни – тема 15

• 44 092
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
Ами аз Гентазона го почнах сега, в неделя....не го купих, когато ни го изписаха Embarassed

Мисля, че действа, защото например тази нощ спа толкова тихо, без да прохърква, че се взирах да видя дали изобщо диша Rolling Eyes

А сиропчето си го записвам - ще го проуча и ще питам педка за него...Благодаря че сподели Hug

# 301
  • София

Исках да ви питам дали някой има идея колко време след контакт с болен от Варицела мога да пусна кръвен тест?

Поне 2 седмици ми казаха лаборантките на мен като питах преди, но не знам дали бяха напълно прави.
Благодаря ти, Мон  Hug Странно ми се струва и на мен, то за 2 седмици най-вероятно ще се опъпча, та няма да има нужда от тест  Mr. Green

# 302
Добро утро и честит ви празник, в случай, че го чувствате като такъв   bouquet  За мен никога не е било празник това, ама карай
Аз се връщам от спешното, дребната е с ларингит  Shocked Ей такова чудо до сега не ни е спохождало, ама дойде му времето  ooooh! тази сутрин така се изкашля, все едно тенекия имаше в гърлото и издрънча. Аз като се сетих какви сценарии съм прочитала тук, веднага командировах ММ в банята да я държи да диша изпаренията на горещата вода, облякохме се и бегом към спешното (нали са поч. дни, а на нашата навик й стана точно в такива дни да се разболява). Гърдите са чисти, гърлото е зачервено, има и оток. Изписаха Цефзил (занесох и антибиограмата за Мораксела-та, поне да комбинираме ефекта  Crazy), Хустагил, Пулмикорт, адр. капки ( newsm78малко недоумявам защо, тъй като само от времем на време дочувам задни секрети - напред няма нищо), както и урбазон - еднократно, оставих ги с баща й да чакат пред манипулационната за инжекцията, а аз съм на работа, закъснях малко, но повече няма как да си позволя  Embarassed...
Та така, изплаках си болката, сега ги чакам да звъннат да видим как е хавата.
Снощи празнувахме РД й ден, скачаха, играха - ни помен от кашлица, ни сопол, ни нищо. Само като се прибрахме вкъщи доста си поплака, че много й се спеше, възможно ли е от плача да е станала белята, или си е чисто вирусно / бактериално  Rolling Eyes То е ясно, че няма как да знаете, де, аз си се чудя просто...Трета седмица й е това на ДГ без проблеми, все трябваше да се сетя, че ще изскочи зайче отнякъде скоро  Tired

# 303
  • вече Пловдив
Раличка, честит рожден ден на патеричка на твоята хубавица! Да расте здрава и много щастлива!
Така като те чета, ме прилича на нещо вирусно  Thinking Каквото и да е, бързо да оздравява детето! Hug

Последна редакция: чт, 01 май 2014, 09:50 от Ваня1975

# 304
  • София
Раличка, честит рожден ден на патеричка на твоята хубавица! да расте здрава и много щастлива!
Така като те чета, ме прилича на нещо вирусно  Thinking Каквото и да е, бързо да оздравява детето! Hug
ЧРД на патерица, да е здрава и усмихната, пък нали знаеш празнично все нещо трябва да има...та.. Hug
С от раз изписан антибиотик, съмнявам се да е само вирусно...За мен е съчетано, най-вероятно е лепнала вирус и моракселката се е задействала активно...Според мен с това лечение резултата ще е бърз...стига да не зацикли там с вашите си проблеми...
teta75 - щом виждаш резултат, при това бърз значи капките са правилни...друг е въпроса дали ще излекувате или просто ще "замажете положението" и бактерията ще се активира след няколко седмици пак...

# 305
Благодрая, момичета  Hug
ЕмиР, ако си беше нормален раб. ден щяхме да идем при нашия педиатър, който, 99% съм убедена, нямаше и да си помисли за АБ. Но сега съм склонна да го дам, въпреки, че е изписан в спешното, от деж. лекар (които почти никога не пропускат да изпишат), но точно тази докторка, която сега я прегледа, преди време я е преглеждала и е констатирала, че няма нужда от никакво лечение, та съм склонна да й имам вяра. Както и да е, започваме всичко, хубавото е, че дори и да й се поскапе малко имунитета сега (заради урбазона най-вече  Confused), след като минат празниците, заминаваме за Трявна, така, че ще има един толеранс от около 15-на дни без да се налага да ходи на ДГ, дано да укрепне пак  Praynig
Ванче, май наистина е вирусче, да видим дали ще има и други "печеливши" от семейството  Confused

А как може да се различи вирусен от бакт. ларингит, без КК  newsm78 Или не може?

п.с. Взехме Лактофлор пробиотик (доволна съм, давала съм го и преди) - сега ли да започне да пие, или като свърши АБ?

# 306
Рали да ти е жива и здрава рожденичката. Аз като виден специалист по ларингитите - никога не са ни изписвали АБ. Като кашлицата стане влажна ходим по често да го слушат.
Преди 2 години по това време пътувахме за чужбина. Детето естествено се разболя и аз дадох АБ то за всеки случай. Така му сринах имунитета че з 2 месеца пи още 2 пъти.
Да не  чуе дявол...при  моя инфлуцида закрепи положението. Макситрол мисля да слагам 7 дни въпреки че днес 4 ден вече е без сополи.

# 307
Да, наистина може и без обрив да се кара. При моите деца, когато едното кара скарлатина, задължително и другото я кара.
Колко пъти сте карали скарлатина, че както си го написала звучи...едва ли не често....

Четири пъти.

# 308
Хоуп, благодаря  Hug Ние сме на "ти" с бронхитите, там лекуваме без АБ, вряхме и кипяхме  Crazy но ларингита ми е непозната материя (дано такава си и остане  Praynig, че само това й трябва сега ) и заради това не се опъвах за АБ. А и дано помогне и на гадините в гърлото, като нищо наистина може и те да са виновниците. На мен ми стана странно - как така изведнъж започна всичко - няма сопол, 1-вото изкашляне беше вече кънтящо - никакво предизвестие, така да се каже  Shocked
За колко дни мога да се надявам да отшуми?
Нищо не казахте за пробиотика - да започвам ли, или да изчакам  Rolling Eyes

# 309
Rallichka, малкото ми дете направи два ларингита тази година, не сме ги лекували с АБ  Rolling Eyes Само с инхалации с Пулмикорт, като всичко отшумяваше за 4-5 дни. Като стане влажна кашлицата започвахме сироп Демефан. Да не те учудва, че е започнало изведнъж - и при нас така беше.

# 310
Благодаря за включването и на теб, Лора  ooooh! Детето вече е по-добре, чухме се с майка ми, която я гледа днес - влажна била вече кашлицата.

# 311
  • вече Пловдив
Раличка, почвай веднага пробиотика. Давай обаче поне 4 часа след АБ. Ако ААБ е сутрин и вечер, пробиотикът да е на обяд. Peace Ще помогне и за имунитета на детето, нали все казват, че в червата се "криел".
Лора, как 4 пъти скарлатина  Shocked От градината ли се заразяват твоите деца?

# 312
Пробиотик е хубаво да се дава не само, когато детето приема АБ.

Лора, как 4 пъти скарлатина  Shocked От градината ли се заразяват твоите деца?

Да, от градината. Лятото бяха в частна градина, два пъти се разболяха там (за три месеца....). После зимата в държавната се разболя голямото дете, после брат му. След месец пак. Четири пъти за една година и двамата по четири пъти  Tired

# 313
Лора, вие в голяма серия сте влезнали с тази скарлатина, дано да ги подминава вече   Praynig
Ваня, благодаря, така ще направя с пробиотика  Peace АБ е веднъж на ден, за 1-ви път изписват такъв. Някой давал ли е Цефзил? Някакви стр. ефекти очакват ли се?

# 314
  • София
Раличка, и моят големия в момента е с вирусен ларингит  Sad 2 дни лека хрема и ниска Т и на 3тата сутрин тенекиена кашлица. Овладяхме положението с доста инхалации с фи. разтвор. Лошото е, че от днес кашля много. Или пак направи пристъп това дете, или се стичат сополи назад и от тях се дере...Не знам какво да го правя вече, този Пулмикорт ми стана настолно лекарство  Sad
Пробиотика давам с поне 3 часа разлика от приема на АБ, и да не само докато го пие АБто, но и след това известно време.

Общи условия

Активация на акаунт