Боледуване на децата ни – тема 15

• 44 110
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
  • вече Пловдив
Лора, кошмар - и 2-те деца по 4 скарлатини  ooooh! Направо ад! Дано никога, никога повече не се повтаря! Praynig
Раличка, гледам, че цефзилът е от рода на цефалоспорините като Зината. Бела е пила 2 пъти Зинат, понесе го добре. Цефзил обаче не е пила (аз сега заради цистита съм на цероксим - от същата група е)

# 316
Felicity, бързо да се оправя малчо   bouquet
Да, аз давам поне 2-3 седмици след спирането на АБ. Но сега реших да ви попитам вие как процедирате, мислех си, че АБ ще трепе и полезната микрофлора от пробиотика  newsm78 Но ще започна още днес да й давам, то вреда няма да има поне.
Ванче, дано и твоята болежка бързо мине  Hug

# 317
  • вече Пловдив
Крайно време е всички да оздравяваме - и малки, и големи! Hug

# 318
  • София
Малко късно, ама и аз да се включа...Миналата година и двамата като бяха с ларингити ги оправих без аб, НО при преглед си има начин да се определи лигавицата дали вирусно или бактериално е възпалено/не го описах както трябва, но има нещо по което се познава/  Толкова бързо влажна кашлица - браво, обикновено на втория третия ден дори и след инхалациите с пулмикорта нещата влизат в релси...
Относно пробиотика - давам го сутрин на гладно, антибиотика обикновено е след хранене и гледам така да си го наглася, че да е  в 10 часа ако е 2 пъти на ден....Това за 4 часа беше за определен пробиотик и аб...май биогайя  и клацид, не си спомням точно...нещо беше свързно с пеницилиновите аб...и поризводните им..но на гладно пробиотика си е най-добре...и дори е хубаво и поне 10 дни след аб да се продъжи...
Just Lora - много си е...4 пъти...ама не пита, както се казва...

# 319
  • Once there was a Hushpuppy...
Точно така!
И аз, като Еми оправям ларингита без АБ Peace
Както тя го е описала.
Вече ако има наличие на висока и продължителна Т при ларингита нещата може да се объркат и да се стигне до АБ...но, инфекцията при вирусен ларингит се повлиява от инхалации с пулмикорт и щом спре, спира и Т.

Успех на всички в борбата с тези вируси, че вече да им се вижда края и да починат децата малко. Пък и ние Hug

# 320
Момичета, хич не ми е празнично...по Великден бяхме с вирусен ларингит, за пръв път в живота на малкия, сега пак сме я пофтасали...

Това ларингита е ужасна болест, не че другите не са, но много мъчителна тази кашлица..Моето плаче и вика..мамо , не искам да кашлям Tired

И моят кашля и днес, прилича пак на ларингитна по звука, но и отзад си се стича, та незнам откъде точно кашля..

И при нас е червено гърлото +задна хрема зелена+кашлицата гадна, поне Т няма, доколкото го пипам, не съм мерила...

АБ засега не са ни изписвали, само с АБ капки мъчим, ама незнам дали ще е достатъчно...много се проточи..

След празниците педи ни вика за гърлен секрет, ако не се е оправил дотогова, каза, че това, че капем в носа АБ капки не пречело на микробиологията Rolling Eyes

Всички да оздравяват бързо

# 321
Рали, а защо са ви били урбазон - толкова ли тежко беше положението?

И за този оток искам да те попитам - в гърлото, какво точно се вижда, ти виждаш ли го..

И да питам другите с опит  - пристъп при ларингит на какво викате? Като кашлят без да спират ли само или на друго?

# 322
Тета, ние доста сме пописали за Урбазона.. Peace
Но, все пак за теб да кажа, че е силно, най-силното противовъзпалително и се дава при пристъп със задух. Както беше и при моя преди 2 години и малко..
Попитай лекаря си за Пулмикорт, това е първото..
Ако не искаш това има хомеопатична схема, някои я ползват и са доволни. Повлиява на ларингита на децата им. Боаронски дражета, не ги знам кои бяха, но можеш да провериш. Чела съм по сойтовете, като напишеш в тръсачката - лечение при ларингит Peace
Пристъп е когато детето се закашля и не може да спре, а започне да се души и дави от това...

Във вашия случай АБ капки са подходящи, но не достатъчни щом има ларингит.
Идеята е да се овлажни лигавицата, която е изсъхнала и възпалена.
И кашлицата от суха да стане влажна, да започне да откъртва храчки.
Да теглите сопола на пред, с помпа или да духа.
Да не се стича на зад, защото кашля от това.
Да се даде подходящ сироп.
Да се промива с физ. разтвор.
Ако имаш инхалатор да правиш инхалации...

Последна редакция: чт, 01 май 2014, 16:50 от Hushpuppy

# 323
Аз знам какво е урбазона и за какво се бие Peace

Имах предвид на Рали защо са били, не разбрах пристъп ли е имало? Затова попитах...

Иначе благодаря за систематизираната информация.. Hug

# 324
Аз знам какво е урбазона и за какво се бие Peace

Имах предвид на вас защо са били, не разбрах пристъп ли е имало? Затова попитах...

Иначе благодаря за систематизираната информация.. Hug
Аз останах с впечатление, че не знаеш какво е Урбазона Peace
Ами не бих казала, че е систематизирана информацията ми, но аз така действам за оправяне на сина ми.
Точно, защото когато не действах така /бяха му объркали диагнозата и го лекуваха с Боаронски дражета/ влезе в болница, обезводнен с пристъп на задух, с лоши жизнени показатели с висока Т.
Не искам да ви плаша, но би могло да възникне усложнение от вирусен ларингит.
Тогава му слагаха венозно 3 дена по схема Урбазон и Хепарин, една банка хидратираща течност за да го изправят. И инхалации с Вентолин, че направи и бронхит. Беше на крачка от АБ, но комисията реши, че ще го оправят само с тези. И така стана. За щастие!

Забравих, за всички с ларингит...
Твърде вероятно след като го овладеете, като го преслуша лекаря да установи и бронхо спазъм. Много често става така.
Не се плашете, може да ви включат и Вентолин/ние бяхме така мин. седмица/ и да дадат отхрачващ сироп.
Вярно, бавно става, но ще се оправят.

# 325
Тета, не знам какво да ти кажа за урбазона  newsm78 По принцип мнението ми е, че е на-най-тежката артилерия в случая, и по-скоро помолих докторката да го изпише на рецептата, за да го купим и ако недай Боже има нужда, да й го бием вкъщи. Аз имам в аптечката, но е от отдавна,и исках да го сменя, а без рецепта не дават. Но тя (док) направо каза - "аа, те сега да й бият една тук (в манипулационната), и мисля, че повече няма да има нужда". Пак повтарям - не знаех какво да очаквам и с каква скорост се развива тоя ми ти ларингит, затова не се противих (урбазон й е бит при първия бронхоспазъм преди 2 години). още повече, че ММ видя подуто в гърлото, аз - не. Ама аз и зачервено гърло не виждам по принцип, не мога да различавам. И док каза, че има оток. В същото време задух нямаше, само инцидентни кънтящи изкашляния. Както и да е, надявам се да не е проблем 1 урбазон  newsm78
А ти според мен направи грешка, че не започна веднага АБ капките, но да ти е за урок занапред  Hug
Хъшпъпи, бравос на вашите доктори!Нашите в болницата лечение без АБ не признават  Tired Влезнал ли си, и са те почнали с коктейлите  ooooh!

# 326
Да, Рали Hug, няма да крия, че имам много доверие на лекарите в пулмологията...
И там имаше дечица на АБ венозно, но първо пробват, не са - айде от вратата АБ Peace
И ни изписаха на 3тия ден, защото бяхме в Остро заразно, няма да ти казвам за какво иде реч....
А, го приеха с 39,5 - бориха се с ледарки да я свалят близо 4 часа през ноща...и куп лекарства.
Щях да умра, но Слава на Бога се справиха... Peace

Дано да съм била полезна с това, което знам за ларингита.

# 327
Определено си полезна, както и всички, които се включиха  Hug Hug Hug Чак ми е неудобно, че цял ден ви занимавам с ларингита на малката  Embarassed Благодаря ви още веднъж  Hug   bouquet
Това за докторите наистина е страхотно, дай Боже всекиму, дето се казва, ама надали  Confused Нашите се чувстват много длъжни от вратата да назначат няколко реда със силни лекарства. Аббсурд е да пробват първо с нещо по-леко ooooh!
Бъдете здравички всички   bouquet

# 328
Бъдете здравички всички   bouquet

Hug

За съжаление лекарите, които изчакват максимално дълго преди да пристъпят към тежката артилерия са малко. Не им се рискува на повечето и залагат на "сигурното".

# 329
Момичета,до колко дни мога да очаквам симптоми за скарлатина ако малката е прихванала от приятелката си ?

Общи условия

Активация на акаунт