Боледуване на децата ни – тема 15

• 43 937
  • 735
  •   1
Отговори
# 195
Ксизал-ът е антиалергичен препарат, как ще е с идентично действие със спрейовете за нос  Rolling Eyes

# 196
silvanchence, написах ти по-горе. За мен не е излишно, защото и трите си имат различно предназначение. Не е като да имаш Стеримар и да ти изпишат Куик. Ксизал не е същото като Виброцил. Хомеопатичното (еуфорбиум) - при колкото хора нещо хомеопатично е помогнало, при толкова не е.

# 197
  • София
/quote]
Да, точно така.
До 05.04. бихме антибиотик заради червено гърло, и оттогава е с хрема и запушено носле, няма секрети.

Личната даде направление за унг, прегледаха го, пусна носен секрет и назначи еуфорбиум, ксизал и куик, защото не бил излекуван според нея от предния път.

Но аз си мисля да изчакам резултата от секрета, а до тогава да слагам куик и виброцил.

По рецепта са изписани узорекс, ксизал, куикс и еуфорбиум.В къщи имам скоро отворени виброцил и назик, а като чета листовките, и ксизал, и виброцил и назик и еуфорбиум са с подобно действие.

Какво ще ме посъветвате още да вземем, докато излезе носния секрет?
Виброцила е за течаща хрема, олинта при запушен нос, кзиала - отбъва лигавицата...Узорекс - не намерих само изорекс, което е имуностимулант ....и противовирусен препарат....
Дали всичко накуп или не - ти си познаваш най-добре детето, лекаря го е прегледал и преценил...верно в повечко идва лечението, но ако излезе чиста мб - каво ще правиш? Надявам се няма да лекуваш по форумски съвети....

# 198
момичета, благодаря ви за отговорите за гнойната ангина.   bouquet
аз вчера пуснах секрет от носа и гърлото, но ще е готов чак в понеделник.
през нощта детето вдигна 40 градуса, свали с ибупрофен, но после пак тръгна нагоре и доки каза да не чакаме повече за мб, а да включим аб. изписа аугментин, но дозата ми се вижда много висока - 3х 5 мл, но разтвор от 312 мг (а не от 156, който обикновено изписват на деца).
налепите вече са ясно видими, мястото е много болезнено. мисля, че няма да успея със содата, детето едва издържа прегледа.
доки каза, че със сигурност детето се е заразило, то в момента също е заразно. аз, естествено ,пак споменах с добро градината  #2gunfire. ще изчакам мб и ако излезе бактерия ще вдигна аларма в детската, ако може децата да се изследват, че да се ограничи заразата.

# 199
Да се оправя бързо малката душичка   bouquet
А с това:
Цитат
ще изчакам мб и ако излезе бактерия ще вдигна аларма в детската, ако може децата да се изследват, че да се ограничи заразата.

нямам идея какво искаш да постигнеш  Rolling Eyes Ако и да има здрави носители (на каквото и да е) как си представяш, че ще задължат родителите да дадат АБ? Нашият ЛЛ (чието момченце даже е в групата на моето момиче и самият той отговаря за нашата ДГ) едва-едва склони да изпише АБ за нейната Мораксела, представям си как на деца без изявена кл.картина ще стане номера. И необходимо ли е всъщност  newsm78 Момичета, не искам да се заяждам, наистина контролът е яко занижен и се приемат масово болни деца по групите, но не я ли сатанизираме прекалено вече тази ДГ  Blush

# 200
Раличка, проблемът е, че в нашата дг занижиха доста контрола, вътре има видимо болни деца. не знам как и дали изобщо се лекуват, но ако има бактериална инфекция сред децата, те просто си я предават и връщат, получава се затворен кръг. все някак трябва да му се види края.
за носителството ясно, че едва ли някой ще се съгласи детето му да пие аб ей-така, ама знае ли човек, аз за носителство съм капала аб капки в носа 2 месеца.

# 201
Не съм съгласна с Раличка аз...
Положението в ДГ е повече от зле Peace

Пресен пример от вчера - в групата на малкия има варицела още от февруари, всички деца са я изкарали, без едно ново дете и моя хубавец, щото го държах близо месец вкъщи..аха да отмине варицелата, ама не...

вчера разбрах, че новото детенце е с варицела, на въпроса ми как се е заразило, като всички са я изкарали, ми отговориха, че всъщност връщали деца в детската с незавяхнали пъпки, тоест когато са още заразни Shocked

Не че се изненадах де..., попитах защо ги приемат, като не са доизлекувани - ми щото давали само 10 дена болничен, а не 20 както едно време...Това ако не е ПЪЛНО БЕЗХАБЕРИЕ, здраве му кажи....
Така че в този ред на мисли , аз лично поощрявам всеки опит да се "обърне" тази порочна система, при все, че резултата е известен...тоест негативен ще е по всяка вероятност...

так

Последна редакция: пт, 25 апр 2014, 14:40 от teta75

# 202
тета, благодаря за подкрепата.
все се надявам, че може да се съберат повече ентусиасти като мен и настъпи някакво подобрение. дори и минимално, по-добре от нищо.
като знам моето детенце как боледува, не мога да си представя нарочно да го водя недоизлекувано, че и някое друго да пострада като нас.
а работата си е работа. не че нямам неприятности с нея, когато детенце боледува. но все пак работа се намира, не искам да си подритвам здравето на детето.  Peace

# 203
  • в огледалото на живота
Не съм съгласна с Раличка аз...
Положението в ДГ е повече от зле Peace

Пресен пример от вчера - в групата на малкия има варицела още от февруари, всички деца са я изкарали, без едно ново дете и моя хубавец, щото го държах близо месец вкъщи..аха да отмине варицелата, ама не...

вчера разбрах, че новото детенце е с варицела, на въпроса ми как се е заразило, като всички са я изкарали, ми отговориха, че всъщност връщали деца в детската с незавяхнали пъпки, тоест когато са още заразни Shocked

Не че се изненадах де..., попитах защо ги приемат, като не са доизлекувани - ми щото давали само 10 дена болничен, а не 20 както едно време...Това ако не е ПЪЛНО БЕЗХАБЕРИЕ, здраве му кажи....
Така че в този ред на мисли , аз лично поощрявам всеки опит да се "обърне" тази порочна система, при все, че резултата е известен...тоест негативен ще е по всяка вероятност...

так
Инкубационният период на варицелата е от 11 до 23 дни, най-често около 14 дни.
Обикновено болния заразен и опасен за околните е  в периода от 5 дни (най-често ден-два) преди появата на първите обриви, до 5-9 дни след появата на същите. Обикновено когато обривът се покрие от характерните корички, болният престава да бъде заразен.
Та събират се 10дни общо.... Rolling Eyes

# 204
Не се събират те 10 дни, както й да ги броиш....

Обривите излизат не на един път, а на вълни, съответно завяхването на пъпките е на периоди също, а не от раз, така че бройката ти не излиза...
Също - пъпките излизат на третия ден след началото на варицелата /не на заразяването, а началото на боледуването имам предвид - с излизането на Т и прочее../

Така че в общия случай детето е заразно много след 10-тия ден Peace

Но не ми се спори...темата е за друго все пак...

# 205
Teta, не съм се изразила правилно явно - аз самата смятам, че Е занижен контролът. Писала съм и преди, че попитах ЛЛ дали трябва да съобщя в ДГ за Мораксела-та. Ми не, не трябвало  Rolling Eyes
Просто смятам, че е само в сферата на фантазиите ни родителите да си вземат болнични при всеки един сопол и кашлица, искаше ми се да вярвам, че може, ама вече спрях. Самата аз вече спрях да вземам болничен за всеки сопол - невъзможно е.
Инкубационният период на Варицела-та няма да коментирам, Девичка го е направила   bouquet

# 206
  • в огледалото на живота
тета,прочете ли първото ми изречение?
10-14 дни да е примерно....
Твоето дете минало ли е през това?

Как пък с точност определи ,че пъпките излизат на 3 ден от боледуването?
Няма такава закономерност!
Твърде индивидуално и различно е!
Говоря и от опита на възрастен изкарал тази болест с 33 пъпки на шестия ден и с такъв на детето ми...

Но хайде,здраве да е .....няма да спорим  Peace

# 207
Миналата година моя изкара варицелата 34 дни след последното изринало се дете в ДГ.
Наистина дават 10 дни болничен след установяването на заболяването. Все пак тези 10 дни не са измислени от ЛЛ а са предписание от ХЕИ. Тоест това е установено след много години изследвания. Даже има такива специалисти които специално се занимават с това.

Лично моя син спокойно можех да го пусна на 10 ден. Нямаше не завехнали пъпки. А не го изкара леко.  Задържах го у дома един месец само заради това, че имунитета много падал след варицелата.

И аз ругаех ДГ първата година. Сега са същите деца със същите родители. Вече повечето родители се по претръпнали и ако първата година за 2 прокашляния си спираха децата сега не е точно така.
И да не ме чуе дявол тази година положението е повече от идеално.

# 208
Уффф не знам какво да кажа за ДГ и масово водене на болни деца ooooh! ooooh! ooooh!-аз лично в чудо се видях зимата и като погледна списъка с присъствените дни/моето дете 3-4 дни/"болните"по 17-20 Shocked Shocked

# 209
На мен в прав текст ми бе казано, че водят деца с НЕзавехнали пъпки, тоест заразни... Дали е преди 10 ден или след това-все тая, като са заразни все още...
Това имах предвид.. Peace

Оттам нататък каквото и да коментираме, е ирелевантно за конкретният случай...

Общи условия

Активация на акаунт