Боледуване на децата ни – тема 15

• 44 092
  • 735
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Да, наистина може и без обрив да се кара. При моите деца, когато едното кара скарлатина, задължително и другото я кара.
Колко пъти сте карали скарлатина, че както си го написала звучи...едва ли не често....

# 286
  • София
Не,че масово не сте на моя хал,но имам нужда да го напиша. Вече ми иде да се гръмна,няма и седмица от както пи АБ и слагахме антибактериални капки в носът и днес издуха зелени сополи. Хубаво,че идват 6 почивни дни и ще се стои в къщи,но вече незнам къде да търся причини,с какво да и помогна. Tired .

# 287
тафи, а пуснахте ли микробиология на секрета от нослето? може аб да не са успели да убият някоя гадина, която е заживяла в нослето? ние сега лекуваме стрептокок и мораксела. доки каза, че са упорити и ако не ги изтребим е въпрос на време да се разболее пак.

# 288
  • София
След лекуването не,мислех да е след празниците  ooooh!.

# 289
  • вече Пловдив
Тафи, възможно е, ако само сутрин издухва зелени сополи, да не е нещо притеснително. За всеки случай след празниците наистина пусни един контролен носен секрет. Дано сте изтребили гадините  Hug

# 290
vania_svet, да! Определено много ни помогна, за което съм благодарна. Мисля, че писах по-нагоре някъде. Преди няколко месеца се отървахме от стрептокок с АБ капки и хомеопатични. Сега малкия пак пие едни гранулки по схема, защото този път освен стрептокок излезе и мораксела. Този път,обаче все още не съм правила контролно секрет да видим, но няма вече зелени сополи, въобще сополи,де.

# 291
тиквичка, и ние сме като вас  Hug, но се лекуваме по традиционния начин, с аб капки. при нас пък изобщо нямаше сополи след 5 дни виброцил, но пуснахме гърлен и носен секрет (в лабораторията дават "пакетна цена", колко предвидливо), пък то там излязоха бактериите.  Confused
моля те да споделиш по-нататък дали лечението е било успешно.

# 292
sylviana, след като миналия месец изолирахме пак стрептококи, но този път и мораксела за разкош, започнахме хомеопатични по схема, този път без АБ капки. Няколко хомеопатични лекарства и едни капки за нос, а и също сироп за кашлица за няколко дни. Хомеопатът каза, че трябва да накараме организма да се бори срещу бактериите, защото дори и АБ да пие през устата - пак не е гаранция, че след две или три седмици няма пак да се появат.
Факт е, че беше със жълто-зелени сополи и мноого обилна хрема около две седмици, но после намаля и се изчисти. Да си призная по едно време почнах да мисля, че няма да минем без други лекарства, но слава богу не бях права.

# 293
  • София
sylviana, след като миналия месец изолирахме пак стрептококи, но този път и мораксела за разкош, започнахме хомеопатични по схема, този път без АБ капки. Няколко хомеопатични лекарства и едни капки за нос, а и също сироп за кашлица за няколко дни. Хомеопатът каза, че трябва да накараме организма да се бори срещу бактериите, защото дори и АБ да пие през устата - пак не е гаранция, че след две или три седмици няма пак да се появат.
Факт е, че беше със жълто-зелени сополи и мноого обилна хрема около две седмици, но после намаля и се изчисти. Да си призная по едно време почнах да мисля, че няма да минем без други лекарства, но слава богу не бях права.
newsm78 Всъщност не знам как организма се бори със стрептококи...с тях се заразяваме и винаги има нещо при наличието на стрептококи -ангина, сопол и т.н.. Това, че сте изчистили сополите е добре, но най-вероятно просто стрептококите са влезли в някакви нормални граници, това може само с мб да се докаже. Каката като имаше стрептокок пневмоние, пи аб през устата и аб капки...после пуснахме контролна мл и ги бяхме изчистили, от тогава не съм го изолирала този стрептокок...Влаченето на стрептокики и излизането им в мб не е добре /дори и при липсна на клинична картина/, защото последствията при наличието на стрептококи не са добри за организма...Но всеки има право на мнение, поне информация сега има много.... Peace Аз лично не приемам за нормално в мб да присъстват изолирани бактерии...дори и към момента детето да е здраво рано или късно нещо се случва....и в основата са тези изолиране бактерии...Също така не знам бактериите сами да са изчезнали, просто щото организма се е справил с тях....Може би при нас възрастните - да, сутрешното подкашляне го приемаме за нормално/аз не го приемам де/,  задната хрема минава значително по-бързо и без усложнения, но при децата нещата протичат досто по бързо и сложно...

Последна редакция: ср, 30 апр 2014, 14:37 от EmiR

# 294
Някой давал ли е Синекод сироп?

# 295
  • София
Някой давал ли е Синекод сироп?
Да, при първия ларингит изписаха синекод...доволна съм, но беше съчетан с пулмикорт инхалации....В момента, в който кашлицата стана влажна, спряхме синекода...

# 296
Благодаря, Еми...

След Еуреспала вчера се скъса да кашля, та педка каза, че това не бил неговия сироп и да го сменя със Синекод...

Купих синекода, май ще пробвам да го дам , да видя как е...

# 297
  • София
Благодаря, Еми...
След Еуреспала вчера се скъса да кашля, та педка каза, че това не бил неговия сироп и да го сменя със Синекод...
Купих синекода, май ще пробвам да го дам , да видя как е...
newsm78 много са различни двата сиропа...единия е за продуктивна кашлица, другия за суха...Но ако е суха, без никакви храчки, с повече напъни, непродуктивна, синекода би трябвало да свърши работа...

# 298
Да, знам, че са различни...просто когато кара вирусния ларингит преди 20тина дена, доки изписа Еуриспала, аз тогава го взех към края и го давах малко....изписа го точно за отхрачване...

Оттогава две седмици подкашля само, и вчера ходихме на преглед и тя каза да давам пак от Еуриспала - е, дадох само на обед и после се скъса цял следобед и нощта да буха сухо, ужас направо...

Купих го - Синекода, че ни предстои пътуване в петък, за всеки случай да го имам...

Но при нас проблема е от зелената задна хрема-от нея кашля, и аз си разсъждавам, че докато не я ликвидирам тая задна гадост, все ще си подкашля...независимо какви сиропи за кашлицата давам

Та мисля да продължа с Гентазона в нослето 7 дена и дано се отървем от хремата...и след празниците пак на преглед, че да видим гърлото как е....

То много празници, много нещо Rolling Eyes...не че е лошо де...

Весели празници от мен...

# 299
  • София
Да, знам, че са различни...просто когато кара вирусния ларингит преди 20тина дена, доки изписа Еуриспала, аз тогава го взех към края и го давах малко....изписа го точно за отхрачване...

Оттогава две седмици подкашля само, и вчера ходихме на преглед и тя каза да давам пак от Еуриспала - е, дадох само на обед и после се скъса цял следобед и нощта да буха сухо, ужас направо...

Купих го - Синекода, че ни предстои пътуване в петък, за всеки случай да го имам...

Но при нас проблема е от зелената задна хрема-от нея кашля, и аз си разсъждавам, че докато не я ликвидирам тая задна гадост, все ще си подкашля...независимо какви сиропи за кашлицата давам

Та мисля да продължа с Гентазона в нослето 7 дена и дано се отървем от хремата...и след празниците пак на преглед, че да видим гърлото как е....

То много празници, много нещо Rolling Eyes...не че е лошо де...

Весели празници от мен...
Ами така и така ще слагаш аб капки без мб, гентазона не са ти свършили работа, пробвай други - аб капките на основа офлоксацин  дават 98%  чувствителност на бактериите....такива капки са унифлокса, флоксала може и да има и други...но аз знам тези...
За кашлица от сополи ни изписват единствено биокс тими....

Общи условия

Активация на акаунт