КОЗУНАЦИ - сезон 2014 г. - тема 3

• 41 967
  • 733
  •   1
Отговори
# 75
Бонго, много ти благодаря за остроумните постове  Joy  Naughty, както ми бяха скапали настроението в края на работния ден  Sad, сега благодарение на теб съм много добра  hahaha

# 76
  • София
И аз да се запиша в новата тема, за която благодаря  Hug
Имам един глупав въпрос към по опитните, купих се еднократни формички за печене /правоъгълни/ с размери 22 х 16 х 5 см, та въпросът ми е колко тесто да сложа в тях 400 -500 гр. или по - малко?

Аз спазвам правилото козунака оформен да заема 1/3 от съда преди да е втасал !

Благодаря за идеите за загорялата захар, Маме - чудесна идея за тази тава!

Последна редакция: вт, 15 апр 2014, 20:53 от alpha_beta

# 77
  • Sofia
Цитат
Аз спазвам правилото козунака оформен да заема 1/3 от съда преди да е втасал !
И аз общо взето и не безкомпромисно.  Grinning
Ето

# 78
аз съм напълно спокоен, бре душко.  ти имаш проблем.  Joy
като 150 са много за козунака намали ги на 140.  каква е логиката да увеличаваш температурата и да слагаш предпазители (фолио и др.), аз не го проумявам  newsm78

Хич не съм съгласна, аз проблем нямам,  Crossing Armsимам козунак.   Laughing Изпекох го, слагах, махах фолио,намалях, увеличавах,сега го чакам да изстине.
Детето само го наобикаля. Party

# 79
  • Варна
може и ти да си права. важно е тя какво е имала предвид - брашно или тесто.  Laughing
имах предвид готово тесто, ще замеся цяла доза по рецептата на Елексир със сметана и смятам да пека в тези форми, но като неопитна не съм сигурна по колко тесто да сложа. Като правих пробно миналата седмица замесих 1/2 доза излезе около 700 гр. тесто и го пекох във форма за кекс с размери 30,5 x 11.5 x 7

# 80
Кога станаха 6 страници?
Аз ще правя в събота козунаците, имам вече всички продукти. Дано е топло и навън та да помага и слънцето за втасването.

# 81
  • тук
Кога станаха 6 страници?
Аз ще правя в събота козунаците, имам вече всички продукти. Дано е топло и навън та да помага и слънцето за втасването.
неее, няма да е топло със сигурност. Така че или с усмивки или с климатик ще ги греем. Simple Smile

# 82
# 83
  • Варна
Здравейте момичета,да се включа с едно въпросче/молба.Може ли да ми препоръчате рецепта,от която козунаците ми да се получат тип купешки да речем(нее,не с яйчен меланж и боички вътре Laughing).Да са на конци,не много тежки.От известните,на Лагард май съм яла такива.
Миналата година правих,станаха мн вкусни и т.н.,но след един ден,вече бяка сухички и нямаха нищо общо.Смятам в петък да пека,а искам в неделя да са в най-добрито си(възможно) състояние.

# 84
  • София
Здравейте момичета,да се включа с едно въпросче/молба.Може ли да ми препоръчате рецепта,от която козунаците ми да се получат тип купешки да речем(нее,не с яйчен меланж и боички вътре Laughing).Да са на конци,не много тежки.От известните,на Лагард май съм яла такива.
Миналата година правих,станаха мн вкусни и т.н.,но след един ден,вече бяка сухички и нямаха нищо общо.Смятам в петък да пека,а искам в неделя да са в най-добрито си(възможно) състояние.
На първа страница мама Цоцоланка е пуснала всички възможни рецепти. На "Лагард" аз не зная какви са, момичетата да кажат, но са си купешки предполагам.
 Козунаците след два-три дни започват да съхнат, ако не се съхраняват добре и ако не са влажни отвътре.
В петък не се правят козунаци, грях е,  все пак има някаква традиция. Ходи се на църква, минава се под масата за изкупление на греховете, и най-вече тези които са постили, и се ходи с цветя задължително, защото се отива на погребението на Христос.  Цветята се оставят на масата пред иконата. Това е подарък към Него!.
Само споделих.  Peace

# 85

Единият козунак ме предаде, в дясно отиде....Снимам сега, току-що извадени, защото не се знае утре сутрин дали ще мога да направя подобна снимка и някой да ме е изпреварил с хапването......

# 86
  • Варна
marchеva14 мерси,значи просто няма да правя.В събота няма да съм си вкъщи и няма да имам условия за козунакоправене.
П.П На Лагард,които съм яла,бяха лекички,на конци,не много сладки(но достатъчно) и вкусни.Поне преди няколко години де.

# 87
  • София
............
Единият козунак ме предаде, в дясно отиде....Снимам сега, току-що извадени, защото не се знае утре сутрин дали ще мога да направя подобна снимка и някой да ме е изпреварил с хапването......
Много са красиви нищо,  че  в дясно не го харесваш , аз ще го взема веднага.  Simple Smile
Моля ви, ако някой има клип с плетките, би ли ги пуснал отново, че това на мен си ми е битка голяма. Много трябва да въртя назад и да ги търся. Благодаря!  Hug

gali&presi, аз само споделих за традициите. Но всеки си преценява сам, тук няма сърдене, въпрос на възможности и време.  Peace Замеси ги в четвъртък вечерта. Едно време когато се учех да правя козунаци ги правих в четвъртък, че ако не станат да мога да купя в събота , та да си има де.. Simple Smile

# 88
  • Варна
Аз не се сърдя,напротив.Блягодаря,че ми припомни традициите и от къде идват HugЗначи все пак мога поне да пека в петък,определено е добър вариант Simple Smile

# 89
чичко Гугъл има много клипчета с оплетки. и ще ти ги пусне. само трябва да го поискаш  Joy

Общи условия

Активация на акаунт