Отговори
# 105

Аристократ?! Няма що голям аристократизъм лъха от всичките му постъпки!  #2gunfire

Можем да поспорим тук с теб ...

# 106
Не знам за Махмут изобщо не ми е ясно. Схванах, че каза на Хава , че ще се махат, но дали конкретно в случая от бунтовниците или по принцип както си беше решил и затова не се обади на никого ? Изобщо не можах да разбера. Но дори и да беше решил да се маха, би било много по- достойно да предупреди семейството си, че си отиват, а не да ги оставя в невидение. Не заслужаваха това, още повече дори и Мирза му каза, че няма да го спира. Ще чакаме превода , за да разберем.

# 107
Не знам кой повече е влюбен но лично аз усещам любовта на Сеит много повече отколкото на Джалил.
За Петро даже не искам да пиша, за мен той не е човек а жалко човече с много комплекси таящо изключително богата палитра от негативни чувства.

# 108
# 109
# 110
На Петро не му оставиха нищо човешко. Само с Шура е по- различен. Но дори и в този случай не знам дали чрез нея иска да накара Курт да страда, или наистина иска да я предпази.  newsm78 Добре , че не му беше точен мерника и не улучи Сеит. Тогава как не се усъмниха в него, не разбирам. Изкарват ги с Джалил съвсем наивни.

# 111
# 112

Аристократ?! Няма що голям аристократизъм лъха от всичките му постъпки!  #2gunfire

Защо? И сред аристократите има психично болни изверги.

# 113
Дорогие читатели, в сериале некоторые моменты укоротили, а некоторые пришлось затянуть, в отличие от романа. Вчера Эминовы погибли... Может, вам показалось, что рановато... Но самое главное, что это правда, и в романе тоже самое. Их всё равно убьют большевики несколько лет спустя. Моя боль безгранична .....А вы смотрите сериал дальше....

Перевод - Динара Ямалеева

! Перевод сделан специально для http://vk.com/kurtseyt_official, при копировании, пожалуйста, указывайте источник, уважайте чужой труд!

Ще преведа и от руски, за да няма неясноти: Скъпи читатели, в сериала някои моменти са съкратени, а други се наложи да забавим, за разлика от романа. Вчера Еминови загинаха...Може би ще ви се стори, че е рано...Но най-важното е, че това е истина, в романа е същото. Тях ще ги убият болшевиките няколко години по-късно. Болката ми е безгранична...А вие продължавайте да гледате...

Момичета, вчера написах същото.
Цитат
Мисля си, че днес видяхме това, което Нермин Безмен е научила за семейството на Сеит впоследствие, след написването на 1 част - за съжаление, почти никой не е оцелял.

Не виждам защо Керем Чатай да има неприятности, или пък Нермин Безмен. Романът, дори и биографичен, не е научен труд, не е формула, която трябва да се доказва. Ако някой вижда нещо нередно или нечистоплътно, това не значи, че е вярно.
Нито пък забелязвам Нермин Безмен да си противоречи. Общо взето, едно и също във всички интервюта.

Петро беше жалък, докато се целеше в Сеит - скришом, в гръб. Уби и Осман, пак в гръб, отново с измама. Жалък страхливец е Петро, аристократичен е само произходът му, не и поведението.

NOBLESSE oblige благородството задължава

Лагуни, защо мислиш, че Петро е различен с Шура? Не я ли гледаше той как агонизира, не изгори ли писмата, които единствено можеха да я съживят?
Страхливец на фронта, срам за родителите си, предаде Родината, приятелите, класата, подлец, убиец, лицемер. Всичко това доказано в сцени от филма.
Сигурна съм, че Сеит рано или късно ще разбере истината, и ще го убие.

# 114

Аристократ?! Няма що голям аристократизъм лъха от всичките му постъпки!  #2gunfire

Можем да поспорим тук с теб ...
А не, не споря, не те убеждавам.  Но ще те посъветвам да прочетеш историята на Медичите или Борджиите. Ще ти настръхне косата. Отрови, убийства, насилие, шпионаж, интриги, предателства.
Катерина Медичи прави Вартоломеевата нощ. Убий всички врагове с един удар. И в същото време големи покровители на изкуството. Ако не са били Медичите, Ренесанса - на кукуво лято.
Аристократ има отношение единствено към произхода. Никой от смъртните грехове не са им чужди.

# 115
Добър вечер, дружки !  Hug
Благодаря на всички, които са споделили своите размисли и страсти на страничките на темата.Благодаря за изнесените факти, снимки и колажи !   bouquet

Дива,  Hug много ти благодаря за линковете. Надали ще успея да изгледам епизода и днес, не ми се ще да гледам още драми...
Дори и като чета ми става страшно и мъчно - такава страшна сеч, че то жив човек не е останал - разбирам, че и Миша и Ясеф също са убити. Всички, които по един или друг начин биха могли да уличат Петро и да разкрият предателството му, са мъртви.
Изгледах откъса с убийството на Захиде и Мирза Мехмет - много силна сцена, много тежка . Но от малкото, което видях, ми се стори, че се случи нещо много важно - без думи, само с поглед, двама силни мъже си простиха и се простиха ! Сигурна съм, обаче, че споменът за този ден, споменът от болката, от загубата, завинаги ще останат в сърцето на Сеит и ще бележат, както чувствата му, така и животът му . Защото времето не лекува болката, тя не става нито по- малка, нито по- незабележима. Просто свикваш да живееш с нея, става част от теб самият.

Дъга,  Hug споделям мнението ти за рейтинга и филма. Но ми е много мъчно, защото нито Къванч, нито партньорите му заслужават това .

Валя, благодаря ти за превода !   bouquet

# 116
... Может, вам показалось, что рановато... Но самое главное, что это правда, и в романе тоже самое. Их всё равно убьют большевики несколько лет спустя. Моя боль безгранична .....А вы смотрите сериал дальше....

Ех Нермин,Рано Били убили Еминови. Във филма всичко си беше точно. И това ти е най-малкия проблем. Ние се съмняваме, че Еминови са били такива, каквито ги описваш в книгата си. Да не цитирам пак Сиси или проверките на рускините.

# 117
... Может, вам показалось, что рановато... Но самое главное, что это правда, и в романе тоже самое. Их всё равно убьют большевики несколько лет спустя. Моя боль безгранична .....А вы смотрите сериал дальше....

Ех Нермин,Рано Били убили Еминови. Във филма всичко си беше точно. И това ти е най-малкия проблем. Ние се съмняваме, че Еминови са били такива, каквито ги описваш в книгата си. Да не цитирам пак Сиси или проверките на рускините.

Дафне, цитирай колкото си искаш, все тая.

# 118
На Петро не му оставиха нищо човешко. Само с Шура е по- различен. Но дори и в този случай не знам дали чрез нея иска да накара Курт да страда, или наистина иска да я предпази.  newsm78 Добре , че не му беше точен мерника и не улучи Сеит. Тогава как не се усъмниха в него, не разбирам. Изкарват ги с Джалил съвсем наивни.
Hug Единствено иска да я предпази.  Даже не е влюбен в нея. Затова още в първа серия искаше да откаже Курт, малка е, да не й мъти главата и онзи се съгласи. И при разговора на езерото й предложи не да замине с него, а да я отведе при семейството й. Там, където е мястото на едно 16 годишно неомъжено момиче.

# 119
  • AMS
Привет!
 Голяма драма, никаква романтика, недоизказани думи, незавършени сцени, не е ясно кой от къде се появява, по кого стреля и на къде отива. Е това е гражданската война. Няма логика, няма време, всичко е тотално объркано.
Искам да направя някои добавки към съдържанието, доколкото съм разбрала и видяла.
Сцената с изгарянето на писмата. Аз не забелязах Шура да пълзи./ пиша по памет/ Кадърът беше в огледалото и после се пренесе  в действителен план. Тя стана и подаде писмото на Сеит. После взе писмата, които беше написала за техните и ги хвърли в огъня.
За срещата с Мирза тя не му каза, по същата причина поради, която и той не ѝ каза, за сцената в чифлика с баща си.
Махмут не знаеше, кога ще е точно нападението, но беше уговорил вече лодката за бягството с Хавва и бебето.  За целта трябваше да се плати с оръжие. По-късно Петро закара оръжието с каруцата до брега и го прикри с клоните. Махнут дойде  в къщата при Сеит и разказа за плана. Не се знаеше кога ще нападнат чифлика, но той предупреди Сеит, че след чифлика, ще дойдат и при него и го прикани и те да бягат. После се появи Ясер и Петро произведе първия изтрел, който според мен бе сигнал за започване на нападението. Планът вече се обърка. Махнут беше казал на Осман, че заминават. Всъщност тази лодка, на която се качиха Сеит, Осман и Шура, беше за Махнут и жена му. Но след както погребаха родителите си, Махнут каза на Сеит- Тръгвай. Той реши да останат с Хавва. Сеит каза, че ще вземе Осман и тръгна да го търси.
Аз така разбрах нещата.

Общи условия

Активация на акаунт