Отговори
# 375
Дафне що се мъчиш?
Не харесваш главните герои, не харесваш историята, не харесваш книгата, на харесваш авторката, не зачиташ нашето мнение. Моля те! Спи да мъчиш и нас и себе си! Имам чувството, че влизаш в темата само, за да ни дразниш, успешно го правиш, но спри до тук. Моля!

И аз се чудя същото ...

Последна редакция: сб, 26 апр 2014, 17:34 от K_N

# 376
Кликнете на линка, даден от Дафне, накрая има статия, че книгата не става за екранизация.  Peace

# 377
 55

kurtseyitveşura#petro#mikailsorokin#mişa#backstage

http://instagram.com/p/nQUQHuB2kV/

Това бонбонче май е племеник на Киво.

# 378
Добър ден и от мен.
Мисля си ,че филма ще започне да задобрява ,още   Hug
Любопитно ми е ,а не съм срешнала, ако някой да е писал за това откъде Нермин е научила за Шура едва ли дядо Сеит и е разказвал за любовите си на внучка си? Знае ли някой?

Нермин е родена след смъртта на дядо си, никога не го е виждала. В семейството обаче се носели легенди за неговия живот и за любовта му към жена на име Шура. За нея знаели, че е от аристократично семейство. Нермин е слушала за Шура от баба си дори. Не ми се рови сега из темите, но бях написала цитат от книгата, ще го преразкажа набързо. Сеит е разказвал на жена си Мурка за своя живот, за приключенията си и дори за жените. Мурка е ревнувала силно именно от Шура, защото за разлика от другите, останали в миналото, тя е била също в Истанбул. В същото време, се е възхищавала на Шура, защото добре е съзнавала, че тя самата не би имала смелост да направи това, което Шура е направила. Да напусне дома си и семейството, Родината, да рискува, да преодолява опасности и несгоди, да работи, да започне от нулата.
Като се замисля, и в наши дни не е лесно да направиш всичко това. Още повече тогава, по време на война, и в консервативно общество като турското.

Нермин Безмен говори с нескрито възхищение за Шура. Оставам с чувството, че я вълнува не толкова историята на дядо й, колкото образа на тази силна жена.
Наистина, в романа, Сеит не е обрисуван много положително, докато за Шура няма и една лоша дума.

Последна редакция: сб, 26 апр 2014, 17:49 от ValentinaP

# 379
  • София
Курт Сеит умира много преди Нермин да се роди. Историята я е научила от баба си , майка си, леля си, Валентина, и от разследването което провежда. Книгата започва така:
С благодарности към:
баба ми - дядовата Мурка, за смелостта да ми разкаже, дори неща, които би искала да забрави,
мама - дядовата Леманочка (Леман Улус), за спомените, с които ми подсказа някой неща,
леля ми - Саниха Гьоргюлу, чиито разкази използвах като "роман в романа",
скъпия Жак Делон, за вълнението и ентусиазма, с който ми помогна  да намеря следите на изгубената Шура,
Зейнеп Делон, която ми посвети толкова вълнуващи мигове по време на търсенето
Скъпата Баронеса Валентина дон Клодт Юргенбург - за спомените и фотографиите, които сподели с мене, за вълнението, което добави към живота ми, връщайки ме чак до бебешките години на Шура. За съжаление се запознахме твърде късно, но последните месеци, които прекарахме заедно, извисиха приятелството ни до небесата. Заедно преживяхме мъката и красотата на отминалите години. Очакваше с нетърпение романа. И за нея имаше дълги, потънали в неизвестност години от живота на любимата и сестра. За съжаление баронеса Валентина фон Клодт Юргенбург ни напусна през 1992, в дните когато подготвяхме книгата за печат.... Не е ли истинско чудо, че се срещнахме в последните и месеци, за да запълним празнотите в"изгубените години"? Ще ми липсвате баронесо.
Няма да забравя и скъпия Теодор Негропотни, с когото баронесата сподели последните четиридесет години от живота си. Благодаря му за съпричастността към вълненията ми.

# 380
Кликнете на линка, даден от Дафне, накрая има статия, че книгата не става за екранизация.  Peace

Много странно мнение, но сме свикнали да четем всякакви глупости по вестниците и из интернет, така че не се учудвам.

Интересно, че журналистката категорично заявява, че историята не е за екран!?

Разбирам да критикува актьорите, сценария, но да отрича напълно екранизацията - оставам безмълвна. 

# 381
Здравейте Hug
Въпреки, че не смея да се обадя в темата  Embarassed, си гледам сериала с голям интерес и се радвам на великолепната игра на всички. Hug
Това което ме провокира да пиша е призива на госпожата:

”Да пазим България чиста!” И не само страната, а и мислите, чувствата и себе си !

newsm51 newsm10

Толкова се радвам, че отново пишеш ! Благодаря ти !  newsm51 Надявам се, че и за в бъдеще, ще продължиш да споделяш впечатленията си от сериала, който така ни развълнува! Hug

Влюбена, Валето ти е отговорила на въпроса. В старите теми, особено в първите, има много подробности от романа, от интервютата на Нермин и това, което е споделяла за баба си, баронеса Валентина и начина, по който е търсила отговори на многобройните си въпроси . Никъде, по никакъв повод, дори и за миг, не се прокрадва дори и намек за негативно отношение към Шура, към нейния произход или към ролята, която е изиграла в живота на Сеит. Неведнъж съм споделяла, че изпитвам респект, както към писателката, която е описала всичко така, както и е разказано, без да идеализира образа на дядо си / какво би и попречило да го представи като мъж-мечта, да го постави на пиадестал и да го възхвалява до Бога ? / , така и към баба и, към Мурка, за която само мога да си представя какво и е коствало да сподели всичко това с внучката си, но въпреки това, го е направила, без да прикрива нищо. Човек трябва да е пораснал достатъчно много, за да направи всичко това и аз смятам, че заслужават нашето уважение !  Peace

# 382
Запис да ви следя,че май ви изпуснах напоследък  Laughing Laughing Laughing

# 383
 ValentinaP Благодаря
По принцип чета книгите след като гледам филма.Така визулно ще си представям и Сеит като Къванч и Шура като Фарах,затова ме извинете ,че съм пропуснала началото на темата.
Това е значи причината тази история да се екранизира.

Отново благодаря!

# 384
Здравейте отново на всички  Heart Eyes Hug

Само аз ли не съм очарована от включването на Зерин Т във филма Simple Smile Не, че имам нещо против актрисата, даже напротив, мисля, че е много интелигентна и интересна жена, но в образите, в които я вкарват направо не мога да я гледам Peace Говоря за ЗП и КГ. Дано и тук да не  е така, защото както и Госпожата  Heart Eyes Hug споделя, докарали са я като Мадмоазел  от ЗП Grinning От друга страна се радвам, че ще осъвременят малко историята, тъй и като преди ви бях споделила, че харесвам повече съвременни сюжети и така.

Благодаря за всичко, което публикувате Heart Eyes Hug  bouquet

# 385
Не, Мис, аз също не съм очарована.  Peace

# 386
Не, Мис, аз също не съм очарована.  Peace

Не познавам актрисата, но съм очарована от включването на Нермин Безмен във филма.  Grinning

# 387

Много странно мнение, но сме свикнали да четем всякакви глупости по вестниците и из интернет, така че не се учудвам.

Интересно, че журналистката категорично заявява, че историята не е за екран!?

Разбирам да критикува актьорите, сценария, но да отрича напълно екранизацията - оставам безмълвна. 
Абсолютно права е, защото играта е на ниво. Казва и причината за неуспеха,  пишеш си наизуст.
В историята на Курт и Шура и финала й няма интрига, която да държи в напрежение зрителя до развръзката.
Иначе съм съгласна, че всякакви глупости се пишат в Интернет. Ама защо си мислиш, че точно ти си имунизирана срещу тях.

# 388
Моля те, dafne_1, престани да се заяждаш.
Гледай си Петро и ни остави нас да гледаме също, каквото и както ни харесва.

# 389
Моля те, dafne_1, престани да се заяждаш.
Гледай си Петро и ни остави нас да гледаме също, каквото и както ни харесва.
Koи сте Вие?  Joy Joy Joy Романтичките?  Joy Joy JoyАз си мисля, че това е форум и щом нещо е публикувано, всеки може да го изкоментира...Тогава  си пишете на лични за да няма проблем със заяждането...

Общи условия

Активация на акаунт