Отговори
# 525
Добро утро, Сеитки  Hug Grinning,хубав па макар и дъждовен ден желая Hug
Госпожата, много сладки дечица,страхотни сте Hug
Благодаря, на Бу за труда,колкото толкова,благодарни сме и на това Heart Eyes
Дива, здравей и на теб Heart Eyes

# 526
Здравейте момичета Hug

Чета много противоречиви мнения за снощната серия....
Да споделя и моите впечатления.Харесват ми новите Сеит и Шура,  някак си ми стоят по-естествено в истанбулската среда и Къванч ми стои по-естествено облечен в костюм. Действието ми се стори малко мудно и очаквах сюжета да е малко по-драматичен, но все пак това е началото.
Шура-чувства се сама в тази чужда за нея среда, единствената й опора е Сеит. Тя живее заради него, обича го в погледа й се чете чак обожание. Стана ми тъжно, когато толкова отрано вече започна да го ревнува. Хареса ми, когато се сближи с Гюзиде и двете готвеха, сякаш намери някакво спасение от скуката и самотата в нейно присъствие. Когато отиде в пералнята ми беше леко унизително.

Сеит, не мога още да го преценя, стори ми се обран и леко дистанциран, сякаш този плам и страст с които обичаше Шура в Крим и бранеше любовта им, малко се позагуби.Дори си позволи да й повиши тон Sad Много ми хареса сцената в която Шура се беше нагласила с роклята, грима и прическата и слизаше по стълбите. Той я видя, сякаш я вижда за първи път и ахна от възхита, тогава може би си пролича колко много я обича.

Всъщност не разбрах, как двамата се озоваха в тази къща и защо Джелил и Петро са заедно? Но ще разберем като гледаме с превод. Peace

Госпожата Heart Eyes много са ти хубави децата, поздравления Hug

Последна редакция: ср, 30 апр 2014, 12:37 от Airra

# 527
  • AMS

Привет, дружки!!!
Госпожата,  Hugблагодаря за хубавите снимки!!!
Рейтинг: http://www.dizifilm.com/rating.asp?g=1&tarih=29.04.2014

AB GRUBU
 Tarihine Ait Detaylı Rating Bilgileri
 İLK 100 PROGRAM /HEDEF KITLE : TOTAL ( Tarih :29.04.2014 )

Sıra    Program Adı    Kanal    Rating (%)    Share (%)

1   KUCUK AGA   KANAL D   10,17   24,53
    2   KURT SEYIT VE SURA ISTANBUL   STAR TV   5,59   13,51
    3   CELAL ILE CEREN (T.S)   STAR TV   4,8   14,15
    4   MUGE ANLI ILE TATLI SERT   ATV   4,69   36,13
    5   KUCUK AGA (OZET)   KANAL D   4,69   14
    6   KACAK   ATV   4,24   10,19
    7   SEKSENLER   TRT 1   4   9,51
    8   BENI AFFET   STAR TV   3,83   19,87

# 528
Здравейте. bye
Госпожата, Hug много сте хубави и вярвам, че твоите слънчица са се представили блестящо.
Като, че ли има надежда за сериала гледайки рейтинга, по-висок е от предходните епизоди.
Засега съм без коментар, защото още съм под влияние на снощните ми странни усещания гледайки епизода.

# 529
  • София
При това калпаво онлайн гледане , според мен е рано да се правят генерални заключения за режисура, декори и монтаж.

Предполагам, че визираш написаното от мен, само аз се изказах за режисурата, монтажа и декорите.  Wink  Он лайн гледането ми вървеше идеално на мен, нито веднъж не ми прекъсна.  Но да, това мисля и чувствам, това и пиша. Peace
Не е чак толкова зле сериала като цяло, въпреки че вчера серията изобщо не ми хареса. Надявам се все пак да се задържи по-дълго от 13 епизода, най-вече заради актьорите, Фарах, Къванч и останалите. Снощи явно малко пресилено се изказах относно спирането. Rolling Eyes  Но има проблеми, които си личат и те са все в техническата част.  ooooh! Дано ги оправят.  Peace

Осман Алкаш - вуйчо Али, във "Времето лети" ми късаше нервите като Екрем, чак противен ми ставаше. Тук за няма и час героя му успя да ми стане много симпатичен. Ето това е актьорски майсторлък.  Simple Smile  Peace

И рейтинга и в трите групи (отскоро са три вече, третата какво означава и аз още не знам).
ranini®@raninimanini  ·  5h
#KurtSeyitveSura
Total 3.40 | AB 5.59 | ABC1 5.36

Е-е-е, Истанбул си е друга работа.  Laughing Извадиха зеления фасул, чая и баклавата, и той взе че се покачи.
Ами да, к'ви са тия валсове, к'во е това "Лебедово езеро", къв е тоя Санкт Петербург.....   Stop друго си е "у нашенско".  Mr. Green

Госпожата, големи сладури си "скрила" в спойлера.  Heart Eyes Да са живи и здрави!

Последна редакция: ср, 30 апр 2014, 17:10 от zarani

# 530
Дано да не ви досадя с няколко момента, които ми харесаха  Hug

Последна редакция: ср, 30 апр 2014, 17:51 от Airra

# 531
Здравейте! wavey

Благодаря на Г-ца БУ за превода снощи, както и на всички за споделеното мнение.

Госпожата Hug
Доказателствата, които си представила са толкова убедителни, че веднага ти извинихме отсъствието снощи.  Hug Много са ти сладки дечицата, напълниха ми душата. Браво на тях, ама са и късметлии с такава страхотна госпожа като теб.

За серията аз не искам да се изказвам неподготвена, защото снощи и на мен ми прекъсваше, а края направо го изпуснах. Е, нямаше го ефекта „уау“ като при първи епизод например, но ми хареса. Малко ми липсваше динамиката, но това  е може би защото малко разбирах от диалозите.

Наистина фрагманите ни създадоха големи очаквания, които не се реализираха напълно. Но и аз като Г-ца Бу мисля, че при толкова много нови  герои и сюжетни линии около тях, няма как да ни стане интересно веднага само от картинки.Това на практика си е нов филм с нови персонажи и ще ни стане интересно чак като разберем как точно съдбата ще свърже съдбите на тези хора. Като видим епизода с буквички, всичко ще си дойде на мястото.

Ето няколко момента от епизода ,които ми харесаха.

Сънят на Сеит с бебето.

Мечтата на Джелил.

Домакини.

Лека нощ, скъпа!

Тази среща накрая пък ще ни държи в очакване до следващата седмица.

Хубава вечер!

# 532
Здравейте, момичета!  Hug

Госпожата,  Heart Eyes големи сладури си имаш! Душици сладки! Поздравления! newsm51

И рейтинга и в трите групи (отскоро са три вече, третата какво означава и аз още не знам).
ranini®@raninimanini  ·  5h
#KurtSeyitveSura
Total 3.40 | AB 5.59 | ABC1 5.36

Е-е-е, Истанбул си е друга работа.  Laughing Извадиха зеления фасул, чая и баклавата, и той взе че се покачи.

Нищо не разбирам от рейтинги и от схемите , по които се отчитат, но за мен резултатите не са тези, които се очакваха преди излъчването на серията. В тотала е на 12- то място. По- зле от предната серия.  В АБ групата е на второ, но с доста голяма разлика от водещия сериал. Имайки предвид , че часът на излъчване се пормени, то смятам, че е излишно да се коментира. Нещата са ясни. Sad  Не ме изненадва мен специално този резултат. Цялата серия ми беше схематична, вяла, без заряд. На какво се надяват Еджето и Хилял!? Дано вземат та ни изненадат! Иначе сигурно има  поне още 2 или 3 епизода заснети, които ще гледаме. За по нататък , не е ясно каква ще е съдбата на сериала.

Дъга, дано както казваш след превода нещата си дойдат на мястото!

Момичета, благодаря за всичко споделено!  bouquet

# 533

Това, което загуби Сеит и после беше намерено от Айше и върнато, е муска. Това черно триъгълниче с каишка го носеше Осман на врата си. Явно Сеит го е взел, при раздялата си с него. Т.нат. муска съдържа текст от корана и е предназначена да закриля и пази от лошо.

Благодаря за пояснението!  bouquet

Какъв парадокс обаче. Акцентираха върху въпросната муска, но защо? Ясно е, че тя няма силата да предпазва от лошо. Осман вече го няма, а при Курт и Шурт, става причина за ревност...

Прочетох, че при излъчването на снощната серия , е имало техническа повреда. Наистина имаше едно нелогично скачане от една сцена в друга.

Последна редакция: ср, 30 апр 2014, 18:30 от sinq laguna

# 534
  • София
Цялата серия ми беше схематична, вяла, без заряд.

Като написах, че серията не ми хареса, точно това имах предвид, но не можах да намеря точните думи. Вяла, без заряд...  Благодарско!   bouquet
А за рейтинга, аз си се шегувам, но наистина не е кой знае колко висок. Да, по висок е от предната седмица, но не е това, което му е нужно на един сериал за да продължи. И то на сериал с толкова висок бюджет. Най-важните цифрички, който трябва да се гледат са в тотала, а там са 3.40.
Вярно, досега няма сериал на Ай Япъм спрян преждевременно, без финал. Така че спокойно, и този ще си е напълно завършен. Но може да има вероятност да е по-кратък, което за мен лично ще е само в негов плюс.  Peace

# 535
Здравейте момичета Hug

Чета много противоречиви мнения за снощната серия....
Да споделя и моите впечатления.Харесват ми новите Сеит и Шура,  някак си ми стоят по-естествено в истанбулската среда и Къванч ми стои по-естествено облечен в костюм. Действието ми се стори малко мудно и очаквах сюжета да е малко по-драматичен, но все пак това е началото.
Шура-чувства се сама в тази чужда за нея среда, единствената й опора е Сеит. Тя живее заради него, обича го в погледа й се чете чак обожание. Стана ми тъжно, когато толкова отрано вече започна да го ревнува. Хареса ми, когато се сближи с Гюзиде и двете готвеха, сякаш намери някакво спасение от скуката и самотата в нейно присъствие. Когато отиде в пералнята ми беше леко унизително.

Сеит, не мога още да го преценя, стори ми се обран и леко дистанциран, сякаш този плам и страст с които обичаше Шура в Крим и бранеше любовта им, малко се позагуби.Дори си позволи да й повиши тон Sad Много ми хареса сцената в която Шура се беше нагласила с роклята, грима и прическата и слизаше по стълбите. Той я видя, сякаш я вижда за първи път и ахна от възхита, тогава може би си пролича колко много я обича.

Hug Споделям голяма част от мнението ти. Сеит и бил повишил тон защото не бил съгласен тя да работи.  ooooh! Ама да му имам маниерите на този влюбен мъж. Негово право е да не е съгласен, но  защо и се кара? Не може ли по друг начин да и обясни причините, поради които не е съгласен. Не и дава никакви обяснения, оставя я сама, кара и се...И това още в самото начало на съвместния им път. ooooh!

Интересна ми беше сцената и в началото , когато Сеит се противопостави на военния. Не разбрах за какво беше цялата работа. Какво искаха да ни внушат? Че Сеит е смел и безстаршен , или нещо друго?

# 536
  • AMS
Дружки, благодаря за всичко споделено от снощи!!! Hug Hug Hug
Зарани, не съм имала предвид специално теб. Имах предвид това - "при излъчването на снощната серия , е имало техническа повреда." И на мен ми се видя, че има нещо сбъркано в монтажа, но на повторението не беше така. Сега потърсих качена серията и в YT виждам, че липсва онзи момент, който описах в поста си и го видях на повторението. Става въпрос за Яхия, когато го освобождаваха, след ареста.

ПП: Момичета, първо трябва да се намери наистина линк с пълната версия на 7-ми епизод и тогава да си правим коментарите. А най-сигурно ще е след превода. Но искам да уточня още нещо. Сеит не се кара на Шура, защото тя иска да работи. Той беше ядосан на приятеля на баща си, който отказа да им помогне и ругаеше по негов адрес.

Последна редакция: ср, 30 апр 2014, 19:06 от di...va

# 537
Здравейте!

Приятна вечер в сряда!

Поздрави за всички споделящи в темата! Hug

Следя сериала с интересен, макар и не онлайн.
Следя с интерес и всичко което споделяте, впечатленията на всяка са ми интересни. 
И ми помагат да разбера и собствените си в момента. yes thumbsup bouquet
Радвам се, че тук засичам и мога да чета дружки от други сериали които много ми липсват с компанията си- Дъга, Дива, Наде! newsm51

Благодаря на всички, че темата е активна, сериала КСШ го заслужава! newsm10

Добро утро, дружки !  Hug Въпреки дъжда навън, ви пожелавам слънце в очите и душите !   bouquet

Скрит текст:
Скрит текст:

Не успях да се присъединя към вас снощи, но се прибрах късно и бях под въздействието на такава силна емоция, че нямаше да мога да се отдам изцяло на филма !
Благодаря на всички за споделеното около епизода, когато го изгледам, ще коментирам ! Това, което мернах набързо, беше една тъжна Шура, един угнетен Сеит и една много красива Айше .  Peace

Дива,  Hug благодаря, че ме мислиш !   bouquet От сърце благодаря на всички Ви за пожеланията и стиснатите палчета !  Heart Eyes Hug Heart Eyes
Ето, защо ми бяха нужни !  Hug

Скрит текст:

Това са моите прекрасни, невероятни дечица, които претвориха по един незабравим и вълнуващ начин образите и делата на Великите Българи ! От Хан Аспарух, през Цар Симеон Велики, Паисий Хилендарски, Левски и Ботев , разказаха историята на България и показаха, че тя ще остане завинаги в сърцата им ! Бяха невероятни, истински актьори - гордея се с тях и ги обичам много ! Не знам изобщо как ще се разделим след месец !  Cry
Госпожата,  Hug
Специални поздравления, и чисто професионално и от мен едно голямо и силно -БРАВО! smile3501
И за идеята и за реализацията й!
От такъв дух, ентусиазъм и любов към децата се нуждае образованието ни!
Възхитена съм! Поздравления отново за теб, за екипа и за дечицата ви! newsm51
Знам как се чувстваш, раздялата с випуск е трудна, но те чакат и нови сърчица и очички които да обичаш и да научиш на добро! Hug

Приятни празнични, а и почивни дни!  Hug

# 538
# 539

Последна редакция: чт, 01 май 2014, 00:51 от sinq laguna

Общи условия

Активация на акаунт