Отговори
# 405
Здравейте момичета,много ми е приятно да ви чета и да научавам мнението ви.Искам и аз да изразя своето мнение.като за начало играта на Сеит и Шура е без съмнение великолепна.За истамбулския период незнам на какво мнение сте но не намирам никоя която да подхожда на Сеит по външност.може да има много интриги но Сеит ще остане със Шура. Никъде не прочетох,че филма е биографичен а само ,че са взети мотиви от книгата,която по всяка вероятност сценаристите могат да променят.Единственото от което се страхувам ,че може да стане така че да покажат на турският зрител  ,че турчин трябва да остави любовта си и да се ожени за ТУРКИНЯ.или ще покажат на другите нации,че турското ориенталско мислене го няма.Искренно се надявам да стане така. newsm78 За мен този филм надмина очакванията ми за Къванч. Извинявам се за дългия пост ,но ми дойде от вътре....очаквам вашето мнение  по сценария  bouquet

Добре дошла Кети! Hug
Да,казва се че филмът е по мотиви от книгата.Моето мнение е следното:
Мисля,че съдбата и развитието на връзката Сеит-Шура няма да има друго развитие освен изложеното в книгата.Все пак това са били реални хора.Може, и са добавени други герои,разглеждат се и други съдби,които не са предмет на разглеждане в книгата и това намирам за естествено при сериалите.Виж ако беше игрален филм за около 2 часа,нещата щяха да са по-стегнати,по различни.
Нека не забравяме и годината на случващите се събития 1920.
Не съм сигурна,че филмът има послание,като това за което пишеш ти и което подчертах със синьо.

# 406
Здравейте, момичета!  Hug

Все още не съм започнала гледането на сериала (поради липса на време!  Embarassed), затова не се включвам в дискусиите ви, но ги следя с голям интерес и симпатия. Прегледах статията в Gecce, чийто линк е постнала gospojata. Мисля, че внася яснота около бъдещето на "Курт Сеит и Шура". Ето, накратко нейното съдържание.

Скрит текст:

Продуцентът Керем Чатай се е срещнал с режисьорката Хилял Сарал и със сценаристката Едже Йоренч, за да обсъдят как да заинтригуват турската аудитория (т.е. - да вдигнат рейтинга на сериала). Това са мерките, които производствения екип предприема за промяна на зрителските нагласи...
   1. Действието на филма се премества в Истанбул. Променен е първоначалният сценарен замисъл за този период.
   2. За снимките на новите серии, на истанбулското плато Самандира са построени декори, които се простират на 6 акра и струват 3,5 милиона лири.
   3. Бюджетът на всеки епизод, който досега е бил 1,5 милиона лири, се намалява на 1 милион (лири).
   4. Излъчването на сериала се премества от 20,00 в 21,30 часа, за да се избегне конкуренцията на "Малкият ага", който върви по канал "Д" по същото време.
   5. В сценария "полъхът на руската класика" се заменя с "родно звучене" (импровизацията на фразата е моя  Grinning)... И диалогът, и костюмите ще бъдат коригирани в тази посока.

Вместо коментар, ще споделя "недоумението" си от Керем Чатай (и компания).   Явно, Ай Япъм нехае за душевното равновесие на някои потребители в тази тема...  Joy Joy Joy И вместо да спре "Курт Сеит и Шура", прави план за укрепване и въздигане на позициите му и продължава да влага милиони в тази продукция.  newsm10

На всички пожелавам хубава неделна вечер!

Последна редакция: нд, 27 апр 2014, 20:42 от ангела 33

# 407
ангела 33, благодаря ти  bouquet за превода на статията.
Искрено се надявам Praynig предвидените спасителни мерки на екипа да дадат положителен резултат, Praynig защото много ми харесва сериала и искам да го гледам максимално най-дълго време както е заложен по сценарий.

# 408
Ангела33,  Hug добре дошла и благодаря за превода.   bouquet

Оф, тея журналисти - ами то от самото начало беше ясно, че няма да са докрая в Санкт Петербург, а и е естествено да падне бюджетът като се върнат в Турция, костюмите да са различни и "звученето" да се промени. Не разбрах построяването на декорите в Самандира и т.н. какво общо има с промяната на зрителските нагласи? За местенето в друг час - може и така да е. Peace

# 409
  • Тук някъде.....
Госпожата  Hug Никъде в книгата не се споменава брак - дори и това, което ни покозаха във филма го нямаше - на гарата, когато Сеит поиска ръката й от майката и лелята  Peace Струва ми се, че Нермин Безмен беше написала едно изречение от сорта на "Сеит никога не заговори за брак, а и Шура никога не повдигна темата". На мен това също не ме възмути в книгата, защото нито верността означава брак, нито бракът - вярност. Вярно е, че епохата е била различна, но не виждам с какво един брак би спрял Сеит да изневерява  Confused Шура иска единствено да е до него, да са заедно и да се обичат - това включва и верността. За съжаление, ще се съглася с Мармалон, че животът и на двамата е разбит. Но причините за това не са само в Сеит, а и в Шура. Надявам се Едже и компания да изяснят причините, поради които Сеит се жени /Нермин не го е направила/, защото всъщност това, заедно с напускането на Шура да живее с Тина, ги разделя.

# 410
Ангела, добре дошла!
Момичета, имаме чудесно попълнение!

Дано всички мерки са успешни и работата на екипа - творческа и сериозна, за да продължим с пълна пара.
Не съм сигурна, че са имали някакъв определен брой серии. Все ми се струва, че са започнали с Курт Сеит и Шура (по книга 1) с намерението, ако има интерес, да продължат с Курт Сеит и Мурка. И образите на Нермин Безмен и остарялата Валентина, са добра подготовка за допълнения към първоначалните серии. По този начин ни вкарват във филма, ще следим отблизо търсенето на изгубените дири на една голяма любов. Ще усетим вълнението, съмненията на автора, ще бъде по-правдив разказът й, и по-въздействащ. Освен това, ще намерим обяснение за някои празноти в историята, защото явно има такива.

Ненапразно всички се питаме, защо не са се оженили, защо са се разделили, защо Сеит се е оженил за Мурка. Не съм сигурна, че книгата дава отговори на тези въпроси, навярно и НБ не знае. Тя само проследява събитията, разказва за тях, но не винаги дава обяснения.

Моето усещане е, че отговорът е между редовете, в опустошените души на Сеит и Шура. Твърде много загубиха, твърде много изоставиха, твърде висока цена платиха за оцеляването си, твърде дълбоки рани си нанесоха. Някои неща не могат да се преодолеят или забравят.

И докато четях, и сега, като гледам, не ми се връзва по никакъв начин, Сеит да се е оженил заради бащината повеля.
По-скоро съм склонна да приема, че се е оставил на течението, за да потуши болката и носталгията.

# 411

Farah
‏@farah_zey
Meet the real characters from #KurtSeyitveSura pic.twitter.com/5nonpqOHwD

От туитъра на Фарах !  Peace

Ангела,  Hug благодаря за превода на статията !  bouquet Горе- долу добре съм я разбрала, ама си е друго човек да е сигурен какво е прочел !  PeaceЩе се радвам, когато наваксаш със сериала, да се включиш и в дискусиите и коментарите !  Hug

Софи,  Hug успокои ме - все още паметта ми работи добре !  Wink Споделям мнението ти и относно брака - преди време споделих същото и аз !
Да, животът и на двамата, е разбит, но не любовта им е причината за това. Нито факта, че не са били женени. Носталгията по родината, чувството за вина, мъката по загубените близки, по корените.....всичко това няма как да не се е отразило в някаква степен на отношенията помежду им.
Моето усещане е, че любовта един към друг, е била в сърцата им до последният им дъх.  Peace

Кеете, добре дошла !   bouquet Дано не излезеш права и да не целят подобно внушение. Тези двете, са по- широко скроени, мисля, но знае ли човек. Жалко ще е, ако сведат цялата история до нещо подобно.

# 412
Ангела  Hug

Толкова се радвам, че си тук.  newsm44

Софи, и аз съм съгласна за брака, но все пак времената и ценностите са други, затова ми е чудно.
Но ми се струва, че този въпрос няма да бъде оставен без отговор в екранизацията.  Peace

# 413
Благодаря за хубавите думи ,нека да има интриги но накрая ЛЮБОВТА да победи и да бъдат заедно  Сеид и  Шура да победят всичко и всички и да остареят заедно Flutter поне на мен ми се иска да е така  а на вас newsm78

# 414

Hug На мен и това не ми харесва особено - не го смятам за съвсем удачно.  Peace Защо я вкарват и ще ни занимават с нея? За да покажат, че всичко е достоверно, защото зрителите изразиха съмнения?
Hug+ 1. Едва ли  за достоверност. Както и за качване на рейтинга. Бяха  питали Нермин преди няколко страници по повод критичните статии защо толкова неистово я мрази пресата. Така че нейното присъствие е антиреклама. Знаят това. Според мен с вкарването й във филма си отварят някаква вратичка. Много ми се връзва с инфото за  мерките за  " спасяване на сериала и привличане на турските зрители'' както  превеждат рускините. Щото нито една от изброените мерки няма да качи рейтинг.
Нещо друго са обсъждали. Това е за съобщение за пресата. Ако не се качи рейтинга при новите условия  се минава на вариант Б.

# 415
Добро утро и успешна нова седмица. Hug Hug Hug

# 416
Добро утро, дружки !  Hug Макар, че е кратка, от сърце ви пожелавам, работната седмица да ви е успешна и много усмихната !   bouquet
Малко закъснях с кафето, ама трябваше рано- рано да тичам до работата, че имахме генерална репетиция с децата, за утрешният празник !

Скрит текст:

Снежка,  Heart Eyes много хубаво гифче !  bouquet

# 417
Здравейте! wavey

Успешна нова седмица на всички! Flowers Four Leaf Clover Flowers Sunflower Flowers Four Leaf Clover

Вече прочетохме краткото резюме на 7 епизод, но току що публикуваха руските дружки един нов  негов превод, който ми се струва по-ясен и затова го слагам. Пък и  да си припомним какво ни чака утре.

Краткое содержание 7-ой серии!
Оккупированный Стамбул станет последней остановкой Курта Сеита и Шуры, переживших неописуемую боль. Отель Шереф в Пере станет для них новой надеждой. Владельцы отеля – выходцы из Крыма Ахмет Яхя и его родственник – Али, поменяют полностью течение жизни Курта Сеита и Шуры.
С другой стороны Гюзиде, приехавшая в Стамбул из-за безнадежной любви к Джелилю и ставшая женой Ахмета Яхя. Курт Сеит и Шура станут для ничего не подозревающей Гюзиде причиной любовного экзамена, который перевернет её жизнь с ног на голову.
Перед Куртом Сеитом и Шурой, пытающимися стучать в каждую дверь, что бы найти след к своим любимым, первым всплывшим именем станет Баронесса Лола. Баронесса, пытающаяся построить для себя крепкую будущую жизнь в Стамбуле не осведомлена о том, что её старая большая любовь – Курт Сеит тоже здесь.
Сложные условия, в которых на корабле находятся Петро и Джелиль, ждущие дня, когда смогут попасть в Стамбул, дадут в будущем самого большого врага Курту Сеиту. Петро, желающий иметь дорогой козарь, который сможет использовать против Курта Сеита сделает все, что бы сохранить жизнь Джелиля.
Курт Сеит узнает, что под вывеской отеля Шереф скрывается страшная опасность, о которой знают несколько человек. Между Куртом Сеитом и Шурой поселиться тайна, потому что Сеит будет вынужден скрывать от Шуры события, которые приведут к большим бедам и в которые оказался втянут сам Сеит.
С другой стороны дочь Али – Айше, на которую произведет впечатление бесстрашие Сеита. Не смотря на присутствие Шуры, в её сердце дадут ростки чувства к Сеиту.
Ночь, которая готовится в отеле Шереф, станет важным пересечением дорог в путешествие Сеита и Шуры из Алушты в Стамбул, длящаяся годами…
Перевод сделан группой http://vk.com/kurt_seyt_and_shura !Не копировать без указания активной ссылки на источник!
#КуртСеитИШура #КыванчТатлытуг

# 418
 Hug после ще ви изчета  Hug

# 419

Общи условия

Активация на акаунт