МАЙ месец наближава - до срещата мечтана време не остана

• 44 823
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
  • offshore & overseas
Здравейте, мами!

Много ме е срам, но не успявам да ви прочета и да се включа адекватно напоследък. Затова се включвам полу-адекватно.

Първо: честити бебешорчета на Малкото ангелче!! Голяма радост е това, радостта на всеки един от нас, умножена по 4. Да са ти здрави и ящни и да си намериш сладък начин да се справяш с огромното предизвикателство! Може би всичко е въпрос на добра организация, знае ли човек. Аз имам 3 деца на различна възраст и едва смогвам. Но пък вероятно близнаците са друга ралта. При тях не може да няма някакъв синхрон в спане, ядене, будуване. Или поне така си мисля. При нас е пълен разнобой и доста често се случва три гърла да ме искат по едно и също време на три различни места. Crazy

И аз обаче не разбрах, всяко едно от 4-те бебчета ли е се е родило с тегло от 4,400 кг.? Това прави наистина огромен товар за теб, Малко ангелче. Shocked

Честити бебчета и на останалите майчета (няма да изреждам поименно, че ще се изложа)! Да бъдат здравички, хубавко да папкат и да спинкат, нищо друго не ви трябва на този етап.

Бейли, честито ви семейно пълнолетие! Още много сладки години заедно ви желая! Нали знаеш поверието, че които млади се вземат през май, се взимат завинаги (или поне докато смъртта ги раздели)!

Соник, честит рожден ден! Бъди много щастлива!!

Мони, обичам да чета мемоарите ти. Действат ми много успокояващо. Да нацелуваш най-подробно първата ни дама Дари! Mr. Green

Бейли, добре дошла с  бебче! Много е сладък малчо, мляс, мляс по бузанките Simple Smile и аз да бях, нямаше да мога да спра да го целувам. Heart Eyes

С кърменето и при нас е същото, но това е нормално, ако се практикува кърмене на поискване. Поне гарантирам добрите резултати, ако продължите в тоя дух, стига да си сигурна, че засуква правилно и суче добре.

Мен нашият калпазанин добре ме обработва, а и ближните и ЛЛ вреснаха тоя път в един глас, как трябвало кантарче, как понеже бил много недоносен и като ще го кърмя, не можело просто ей така, да се кара на догадки и да не знам колко суче. А хубаво щеше да ми е да си живея в неведение, щото май започвам да уееекинко да психясвам. Преди го мерех веднъж на 2 дни, или най-много веднъж на ден, а ся се улавям как го меря по  5 пъти на ден, че и пробни кърмения правя. Каква е тая деградация, не знам, но явно е време да го връщаме (кантара, де, не Нико).

То иначе човечецът май добре върви, вече е 3,700 кг. и 52 см., а аз тепърва почвам да откачам на тема, колко наддава и колко яде. Това не е хич на хубаво. Joy

Ами, толкова с една ръка, че кърмя и пиша (и лежа, а пред мен е лаптопа), ама няма друг начин. Когато имам 2 слободни ръце, представяте ли си колко досадна ставам, леле-мале. Twisted Evil

Светли празници желая на всички вас и леко раждане на неродилите мами!

Последна редакция: чт, 01 май 2014, 19:02 от Мяуче

# 316
Хайде да се отчета. Прегледа мина добре бебка е около 3350гр, както предположих е слязла още надолу, прави ми преглед за разкритие, не беше приятно, но очаквах да е по зле. Каза, че ако натисне ще влезе 1 пръст спокойно, но не иска да насилва нещата. Сега имам леко зацапване, но започна да намалява. Утре сутрин сме на тонове в болницата. Каза, че до седмица ще съм родила. Така,че съм в очакване. Хем ми е едно радостно, че ще гушна бебка, хем ми е притеснено, че животът ми ще се промени напълно.

Соник, честит рожден ден bdbaloni, желая ти много здраве, късмет, семейно щастие, леко и безпроблемно раждане и едно сладко,здраво бебче!

бейли, честита годишнина  loveuuu, пожелавам ви да сте заедно поне още 2 пъти по толкова, много любов и щастливи моменти заедно!

Viktoria Atanasova и на мен ми казахa да се разхождам много, за да слиза бебето надолу, аз ходя колкото мога с това време, а и градът ни е като след бомбардировка, навсякъде е страшна кал, след всяко излизане дрехите и обувките ми са в окаяно състояние Sick. Дано асфалтират улиците скоро, че не знам как ще изкарвам след време бебка из тия окопи.

# 317
Малко ангелче,честито. Кажи за всяко бебче повече инфо - кг, ръст. Нямам търпение

# 318
Бейли, честита годишнина, понеже сте с получили вече най-хубавия подарък, аз ще ви пожелая само здраве и да се обичате безкрайно цял живот  txtloves  loveuuu!

# 319
Привет и от мен! Кой си има бебе? Кой си има бебе? Аз си имам бебее Simple Smile За мамите, които не влизат във фб  да се похваля и аз най-послее! Да, доста е неприятно възстановяването след пустото секцио, но си заслужава всяка секунда болка Simple Smile Надявам се докато ни изпишат ( дай Боже неделя)  вече да се чуствам като човек Simple Smile Пожелавам на всички, които още не са родили скоро да изпитат най-голямото щастие на светааа  Hug

# 320
Като видях часа на публикацията си викам " на бебе ще да е" и то хоп! Точно така се оказа Simple Smile
Mimsiii   bouquet пожелавам ви скоро да се гушкате в къщи, да расте бебенце то здраво и щастливо, да слушка мама и тати  Hug

Не забравяйте момичета с бебчета, че в темата си имаме ЛЛЛ консултант и можете да се обръщате с въпроси, както и майчета, които чакат второ или трето слънчице, чиито съвети са не по-малко ценни Simple Smile

# 321
Mimsii, ако случайно във ФБ съм пропуснала да ти честитя, ти пожелавам да сте живи и здрави с малката рожбичка  passifier, скорошно възстановяване и бързо изписване Simple Smile!
Monicat, честита месечинка на малката принцеса, да расте голяма, голяяяяма и да ви радва много  newsm07!

# 322
  • Пловдив
Mimsiii честито ви бебче!Да ви е живо и здраво и много да ви радва.
Много телеграфно си се включила.Не споменаваш име,кг.
Мяуче ти дори много се включваш покрай грижите за две девойки и малък младеж.Нормално е да се шашкаш,дали наддава,все пак това е много важно за вас.
Бейли чуден е малкия.Да ви е жив и здрав.Братовчед ми е Живко и съм израснала с това име,та ми е по сърце.
Соник честит рожден ден (на патерички,че вчера на успях да се включа).
Мишка така като кажат,че до седмица ще си родила,може би още повече ти е притеснено.Поне всичко е наред,бебка е голяма,когато тръгне-тогава.
Аз вчера направих голяма глупост да отида на откриването на голям хипермаркет,да пазарувам оставащите ми неща.Та пак бях в паника,от полуделия народ,който се блъскаше с количките,все едно раздават нещо безплатно.През цялото време вървях с ръцете отпред,да си пазя корема.Поне се подготвих вече за болницата,сакчето ще се пръсне по шевовете.Памперси взех на бейби лов-28бр.9.99лв. Мисля,че ще стигнат.Остава още пране и гладене,дано дочака бебката.И в същото време си викам,че вече искам да идва и да минава и да си се гушкаме(живот и здраве).

# 323
Маминки, благодаря за пожеланията  Hug
Мяуче, не знаех за майското поверието  Grinning А за кърменето,...правя го с удоволствие  Heart Eyes колкото и често да си иска малчо. Само дето наистина лекинко се притесних дали всичко е наред с засъкването  Thinking от снощи това си мисля и сутринта тъкмо четох в блога на Хедра за късата юздичка...дали е възможно  Tired Той наистина трудно захваща и бързо се уморява...

Мони, честита месечинка на Дари! Все така да папкате и да се слушкате  Grinning

Мише, браво на бебка...много добре е пораснала! Няма да се притесняваш  Hug предстои ти най-прекрасното Simple Smile

Мимси, да те поздравя и тук  Hug да ти е живо и здраво юначето, да расте здраво и щастливо!

Ди, ти в голямо приключение си се вкарала наистина  Laughing Представям си в какъв кошер си била  Hug

И друго щях да пиша, но Живенцето се разбужда  Heart Eyes Хубав ден от нас  Hug

# 324
Здравейте майчета  Hug
Ето ме и мен след купона снощи- рано излюпила се още в 9ч като лудите.  newsm57 Да ви кажа бяхме доста бременните и всички с коремите напред.  Mr. Green Ноо това не ме спря да хвана букета.   bouquet Вчера преди да тръгнем имах малко премеждия с ... обуването на чорапогащника.  Whistling Е каква ли не йога правих и не можах. Накрая накарах любимия да асистира че направо се измъчих.  Joy И накрая целия този зор за каво - 15 мин след като ни настаниха в ресторанта вече го бях свалила тъй като ме побърка.  hahaha Аз гледах да пазя повече стола че да не стане изненада, но пък Макарочно компенсира за мен като не се спря цяла вечер.  newsm32 Сутринта направих разходка по поляната с  доги и сега пийвам кафенце вече.  ММ още реанимира и май цял ден ще е така, че сноши бая се омагьосаха с другите Drunk А пък аз - цяла вечер изкарах с една чаша вино, че накаря ме взеха и за техен личен шофер.  newsm01
Преди малко сестра ми ме снабди с кисело и прясно мляко от някаква мандра в Горубляне дето е истинско и на много смешна цена. Малко по-късно ще дегостирам и ако ми харесат- май от там ще започнем да пазаруваме млечните продукти.
Соник макар и на патерици -  newsm59 Пожелавам ти всичко най-хубаво и скоро да се гушкате с бебчо! baby_neutral
бейли честита годишнина и на теб макар и на патерица!  newsm51
Viktoria Atanasova моят беше при нас, ама нещо не се впечатли особенно.  Mr. Green Иначе за ходенето - всички го препоръчват - аз гледам поне веднъж дневно да раздвижа кълките на вън обикновенно докато разхождаме кучето.
Мяуче браво на малкия герой че наддава, а пък ти когато имаш време тогава- определено не ти е лесно с цялото домочадие.  Hug
mishka88 браво за прегледа - и ако е прав док - май момента идва.  baby_neutral
Mimsiii честито бебчееее  ura Бързо възстановяване ти желая и скоро да се приберете в къщи!  newsm07 Ще чакаме когато можеш подробности и малко повче инфо за бебчо че да ви го запиша в списъка.   bouquet
monicat да цункаш Дари за месечинката от мен!  Heart Eyes
Di83 това и аз не го разбирам - все едно като е нов магазина всичко вътре е безплатно. #2gunfire Какво им става на тея хора не знам. Добре че поне си купила това което ти трябва. А за прането - ще успееш на време- ако ли не- ТМ ще си има забавно занимание.  hahaha

# 325
  • offshore & overseas
На мен са ми го казвали, защото и ний се зехме през май (на 23-ти правим 10 години от венчавката).

бейли, само набързо да изкажа мнение. Честно казано и аз имам съмнения за неправилно засукване при теб, защото ти спомена разранени зърна, а те се получават именно тогава (и не се получават, ако бебо захваща добре).

Напълно възможно е неправилното засукване да се дължи на къса горна юздичка. Нико има такава и е голям зор, но аз имам опит и знам как да се справя (Люся също ми беше с къс френулум на горната устна).

Късата долна юздичка е по-сериозен проблем, но не ми се вярва да е това, защото със сигурност щеше да забележиш. Живенцето нямаше да може изобщо да си повдигне езичето. Heart Eyes

При къса горна може да се кърми успешно още от първия ден (с някои „трикове”), но при къса долна не става - тя трябва да се среже възможно най-бързо (безболезнено е за бебето).

Освен това късата горна юздичка на Люся се коригира сама. Не знам кога е станало, тя е на 4 г., но тия дни погледнах и се е удължила, така че в момента е с нормална дължина, както на кака ѝ.

Трябва да го наблюдаваш и да установиш дали проблемът е такъв. Ако можеш, снимай и ми пусни лс, да видим.  Thinking

П.П. Но дано м/увременно да си е засукал правилно младежът! То с течение на времето те поемат нещата в свои ръце. Усилието е само първите дни, докато се ориентират.

Последна редакция: пт, 02 май 2014, 14:46 от Мяуче

# 326
  • София
Mimsiii, честито ти бебче! Пожелавам ти бързо възстановяване, наистина секциото си е гадория. Hug

# 327
Честито бебче Mimsiii нека винаги  да ти е здравичко, много да те слушка и да има късмет в живота,
а на теб ти пожелавам бързо възстановяване за да се гушкате постоянно!

# 328
Mimsiii, честито бебче  bouquet, бързо възстановяване и скоро да се гушкате у дома!

Мяуче, браво на Нико, той си е голямо момче вече!

monicat, честита месечинка на Дари, да ти е все така послушна, една голяма целувка от мен  bouquet!

Di83, ама и ти се вкарваш в приключения Hug, иначе и аз не знам какво е това блъскане при откриване на магазин или пък пазаруването в хипермаркетите точно преди празник, все едно всички са чакали последният момент и пазаруват като за последно.

zeldelina, добре си си изкарала на сватбата, пък и Макарончо си е спретнал купон в коремчето ти newsm32. Аз чорапите вече трудно си обувам, а чорапогащник ще си е цяло приключение. Всички май сме се превърнали в шофьори на ММ, само че аз спрях да карам преди 2 месеца, така и двамата сме трезвеници като ходим някъде.

Да ви кажа, че днес времето до раждането се скъси на 2-3 дни. След записа на тонове, решихме с ММ да си направим разходка. Като се прибрахме ми падна тапата Crazy. Звъннах на АГ, понеже се изплаших Mr. Green (не че не знаех, че ще се случи, ами не очаквах да стане днес) и пак ходихме до болницата, разкритието леко ми се е увеличило и каза 2-3 дни, максимум 5 и ще се запозная с бебка Heart Eyes. И едно въпросче към вече раждалите майчета: Колко време след като ви падна тапата родихте?

# 329
  • Burgas
mishka88 при първата бременност около 20 часа след като падна тапата родих:) Сега не знам как ще е:)  Успех и леко раждане  Peace

Общи условия

Активация на акаунт