МАЙ месец наближава - до срещата мечтана време не остана

• 44 778
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Djufinka в началото стомахчето на бебето е колкото черешка, после пораства колкото орехче, след това като понг понг топче и т.н. следователно и количеството за засищането е според размера на стомахчето.
http://namama.bg/upload/Tablica%20Kurmene%20na%20bebeto.jpg

Неонатоложката ми обясни, че на вс 3 дена ще има ръст в потреблението с 10 мл (изписаха ни на 5-ти ден с порцион от около 30 мл)
За захапвамето -попитай да не би да ги хранят с ам, защото в родилното при мен имаше подобни казуси, докато слезе кърмата на майките (Дари я хранеха с ам, защото не можеха да я изкарат от кувьоза да ми я дадат, много бързо се охлаждаше)
 Помоли някоя акушерка да види как я слагаш на гърда и ако трябва да даде съвет. Придържай с пръст така, че нослето на бебето да е свободно и да може да диша, иначе няма да може да диша и ще пуска гърдата. 
 http://www.namama.bg/article-video-kurmeneto-purvi-stupki/167

И пак пиши, с каквото можем, ще помагаме Hug

Последна редакция: нд, 25 май 2014, 09:47 от monicat

# 601
след кaто видяхме че не искa дa зaхaпе от мен зaпочнaхме нa всеки 3 чaсa по 30мл. aм. A колкото до aкошерките пaрвите дни много им се молех дa доидaт дa ми покaжст и дa кaже aко не прaвя нещaтa кaкто трябвa и те винaги кaзвaхa ,, дaвaй дaвaй ще стaне немa кaк дa не стaне,, никaквa помощ от тях

# 602
ЛЛЛ ако можете, включете се, за да помогнем на djufinka

#2gunfire без думи...в къщи ще има ли кой да ти помага в началото? може би от там ще получиш полезен съвет? Rolling Eyes
предполагам, като хапва ам и не огладнява така рязко... newsm78 ти все пак преди да й дадеш ам, предлагай й малко гърда.. ето как да разбереш дали бебето е гладно- слагаш пръст в ъгълчето на устата и то си я отваря така, малко на една страна, в опит да захапе
ако можеш, опитай да потърсиш този "сигнал"
понякога си отварят така устичката, когато пелената допира в устата - пак е сигнал за време за млечен бар  Heart Eyes

Djufinka може пък да е нужно малко търпение, да не е слязала кърмата все още. При мен слезе на 4-ти ден вечерта, и едва на 5-тия ден успяха да я изкарат от кувьоза и да ми я дадат, като в него ден и аз не можех да преценя яде ли, не яде ли...Като ти слезе пък кърмата, може да срещнеш друг проблем - да са много напрегнати и бебето да не може да захапе заради това - тогава, ако имаш помпа, можеш малко да изпомпаш, колкото да облекчиш напрежението и да облекчиш бебчето в захапването

това, че сега хапва ам, не означава, че няма да можеш да я кърмиш...може би обстановката в болницата ти е некомфортна..като се приберете в къщи, на спокойствие, ще можете с бебчето да се гушнете и да потръгнат нещата Hug

Последна редакция: нд, 25 май 2014, 11:10 от monicat

# 603
  • Нови Искър
Ето ни и нас... на 20.5.20114г. се роди малката Никол 3кг. 50 см. в 23:55ч

# 604
monicat дaно нaистинa кaто се приберем дa е по-добре. A и при мен лошото е че имaм много конци и болкaтa е достa силнa    и от нея остaвaм бързо без сили и трябвa дa легнa че инaче зaпочвa дa ми се вие свят a нa дупето си нямa дa могa достa дълго дa сядaм.Искa ми се вече дa е в минaлото тaзи болкa, но кaто слушaм тук жените които вече сa минaли през товa кaзвaт че боли достa дълго щом си шит

# 605
Трябва да бъдеш упорита и да пробваш Simple Smile) Не се отказвай! Ние в болницата също нямахе голям прогрес, чак вкъщи засука, но поне коластра ми беше тръгнала Simple Smile

# 606
Здравейте май-чета!
Aztinai честита дъщеричка newsm51 с нежното име Никол! С пожелание за много здраве и щастие на малкото съкровище, да расте и дави радва!
Djufinka в къщи ще си намерите комфортна поза с бебка, няма да се тревожиш за домакинство и други задачи, а с Дарито си посветете цялото време една за друга Simple Smile
Предполагам, че вече ви изписват тези дни  newsm78

Май-чета, какви масажи и гимнастика правите на бебчета та? Дайте линкове на клипчета...
Аз правя масажче след 35 ден, но за гимнастика още се колебая... В четвъртък ще питам педиатърката как да процедираме.

И още един въпрос - бебе на дълъг път, от кога може?

# 607
Здравейте, аз май тотално ви изпуснах тук, но искам да честитя на всички обебени мами, на които не съм за бебоците, да си ви живи ибздрави, много да слушкат и папкат Simple Smile!
Тук е и момента да спомена, че на 16ти май със секцио се роди нашата дъщеричка Ния, 2750кг,49см Simple Smile!
От една седмица сме си в къщи, имаме проблеми с кърменето и ъраненето, което изобщо не й е любимо, мен си ме понаболява раната, но като ьяло сме добре и много щастливи Simple Smile!

# 608
ехей! честито бебче Ния newsm44 малкият розов бонбон да слуша мама и да папка  baby_neutral Hug

# 609
Здравейте мамета!
Честито на новите бебчета, бързо да пораснат и още по бързо да се върнат във вкъщи заедно с майките си та да се радват едни на други на спокойствие!   bouquet  bouquet  bouquet
monicat Аз на Теди му правя само масажче, а за гимнастиката бебче трябва да е поне на месец и половина. В нета има много примери за гимнастика. А колкото до пътуването, ние с аня пътувахме 300 километра като беше на 2 месеца и го понесе доста добре.
Ние вече сме малко по добре, Теди е качил 200 грама откакто е на АМ. В сряда сме на консултация и да видим какво ще каже док. стискайте палци всичко да е наред!

# 610
Честото нa новите мaмчетa. Ние вече сме вкъщи вчерa ни изписaхa. Дa се похвaля кърмaтa ми дойде сaмоче Дaри не искa или не може дa суче от мен и се нaлaгa дa    се изцеждaм, нa всеки 3 чaсa изцеждaм около 30мл товa нормaлно ли е? днaтa ми гърдa се изцеждa много добре и не ме боли но деругaтa много боли и трудно тече. Леле щях дa зaбрaвя че искaх дa ви попитъм кaкво количество трябвa дa яде бебето

# 611
Здравейте майчета  Hug
Аз малко се позагубих с писането но хвърлям по едно око какво се случва. Миналата седмица ММ докато беше вкъщи беше окопирал компа, а тая вече съм сама но време не ми остава.  Blush
Честито на всички родили майчета - много да ви радват бебоците и да ви слушат.  baby_neutral
Ние иначе сме добре- храним се , спим...разходки на вънка  1stroller свиквам с недоспиването че през деня не ми се ляга, или пък ако реша...не успявам.
Ние не дохранваме с АМ че кърмата нещо не ни достига като количество. От цедене ръка не ми остана направо- много ме е чд че не взех ел. помпа при положение че разликата беше 50 лв...ама е късно вече. Crossing Arms
Онзи ден го премерих дребчо и според кантра показа че за 13 дена е качил 500гр. При вас с какви темпове качват бебоците?

# 612
  • София
Здравейте майчета,
Май всички сме заети и използваме свободното време за разходки.
При нас май се нормализираха  нещата и горе долу се вкарахме двамата в ритъм. Опитвам се да го приуча към биберон, че много тегаво заспиването иначе, ама едвам успявам да го излъжа да му го набутам в устата... дано свикне smile3522
Днес правим 1 месец. Нямам търпение да дойде 4ти, че сме на консултация и да ни кажат колко сме наддали. Така по дрехите и теглото според мен са едно 5см и над кило, пък да видим.

Честито на новите бебета и техните мами. Няма да изброявам, че ще пропусна някого   bouquet

Зелделина, ти защо изцеждаш като дохранвате с ам? За стимулиране на лактацията или? Слагай го по-често на гърда - ужасно е, но работи по-добре от помпа. Тия малките са егати пиявичките  Heart Eyes

Djufinka, 30мл яде бебе на 3-4 дни, но имай предвид, че изцеденото количество е много по-малко токолкото бебето може да издърпа. Аз особено в началото нищо не можех да изцедя, а гърдите ми бяха на камък и бебо успяваше да си изсмуче даже над нормата. Имаш ли представа защо не успява да засуче? Вдлъбнато зърно? Къса юздичка при бебто? Неправилно захапване? Все са възможни причини - изключи ги една по една, за да решиш проблема. Можещ0ш да се обадиш на националния телефон на ллл за помощ или да попиташ тук както моникет ти показа.

# 613
tartaleta123 слагам го редовно на цица, ама май не му стига щото продължава да търси след това. Изцеждам след като заспи тотално и спре да яде и му го давам при следващото ядене. Но по някой път явно не успяват да ми се напълнят гърдите и даваме АМ. Общо взето както дойде- иска ми се да е само на кърма ( че е и по евтино  Mr. Green) ама...

# 614
Здравейте,

Първо да ви пожелая усмихнат ден с този сладък бебешки смях
Скрит текст:
Djufinka при първото посещение на педиатъра у вас, попитай да ти помогне със съвети за кърменето.
Колко храна яде едно бебе предполагам зависи от това с какви стартови килограми е, както и храненето в отделните часове на деня е различно по количество (моят съвет е междувременно да си записваш в колко часа яде и какъв е памперса = напишкан/ наакан, защото може педиатъра да те пита колко хранения имате на ден, колко и какви памперси, да проследи в няколко дена дали се оформя "режим" при часовете на хранене )

Zeldelina при нас при първото мерене за период от 17 дни беше качила 610 гр  Peace Утре сме при педиатърката и ще се мерим и евентуално ваксинираме.

Tartaleta честита месечинка на Макс  bouquet

аз чакам малката гайда да се събуди, да хапне и да излизаме навън да врътнем едно кръгче

Общи условия

Активация на акаунт